Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mivel büntetnéd meg a gyereked...

Mivel büntetnéd meg a gyerekedet, ha mozizás után lekésné az utolsó buszt is, és nem tudna hogy hazamenni? Mi lenne a reakciód a hívására?

Figyelt kérdés

Adott egy 14 éves lány, aki három barátnőjével egy várossal arrébb megy mozizni. De valahogy elnézik a filmet/időpontokat és lekésik az utolsó buszt és vonatot is. Hazagyalogolni nyilván nem opció.

Ezért felhívja az anyját, hogy mi történt és megkéri, hogy menjen értük, de ha nem akar, úgyis jó, mert akkor beülnek valahová a legelső vonatig és hazamennek hajnalban.

Mi lenne szülőként a reakciód?

(első ilyen eset, amúgy mindig pontos és megbízható gyerek, nincs rá panasz sehol)

2021. nov. 15. 23:11
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
98%

Semmivel se büntetném, szerintem nem létezik olyan ember, akivel ne fordult volna elő hasonló. Van ilyen, nem lenne szabad ekkora hisztériát levágnia miatta, mert azzal csak azt éri el a kedves anyuka, hogy legközelebb nem fogja felhívni, hanem éjszaka egyedül fog lézengeni, aminek pedig megvannak a maga veszélyei.

A te viselkedésed volt a helyes, mind nyugodtságban, mind, hogy érte mentél volna.

Egyetemista vagyok, számtalanszor volt, hogy később végeztem valamivel, mint hittem volna. Édesapám mindig értem jött, vagy értem jött volna, ha a barátaim nem dobnak haza. Olyankor is értem jött, ha egyébként minden járatom járt volna, csak nem szerette volna, hogy egyedül éjszaka jöjjek.

2021. nov. 16. 10:14
 32/48 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem benne van a pakliban, hogy szándékosan késték le az utolsó járatokat, hogy az elsőig maradhassanak.

Nem biztos persze, de van rá esély.

Szerintem nem helyes leüvölteni a fejét és szégyenbe hozni, meg lehetetlen dolgot kérni tőle. Jusson haza 15 percen belül, úgy, hogy se tömegközlekedés, se taxi és én se megyek érte. Ezzel a típusú neveléseel hazugságra sarkallja. Ha legközelebb így jár, nem az anyjához fog fordulni, hanem megoldja máshogy és majd otthon kitalál valami fedősztorit. Aztán a kedves szülő azt sem tudja majd, hogy hol járt a gyereke és kivel.

Én bocsánatot kérnék az anyja helyében.

2021. nov. 16. 10:19
 33/48 anonim ***** válasza:
97%
se taxi se busz se kocsi, de érjek haza 10 percen belül ? Akkor marad a teleport.
2021. nov. 16. 10:24
 34/48 anonim ***** válasza:
100%
mutasd meg az asszonynak a válaszokat...
2021. nov. 16. 10:31
 35/48 anonim ***** válasza:
100%
14 éves és benézett valamit de volt annyi esze hogy bevallotta és szólt, nem az hogy szarrá kell aggódni magatokat hajnali 3-kor hogy hol a kölyök. Én személy szerint elmennék érte, beszélnék vele higgadtan hogy figyeljen erre jobban azért. Ha most ebből egy hatalmas lebaszást kap az csak a bizalmat rombolja a kapcsolatban és nem fog felétek fordulni ha legközelebb baj lesz és akkor meg azért lesz lebaszva hogy miért nem szólt. Ez még csak a kisebbik rossz hogy benézett egy buszt, sokkal rizikósabb dolgok történhetnek tiniként, szülőkkel pedig kell egy bizalmas kapcsolat hogy átsegítsétek ezen, mert egymaga még nem fogja meghozni a jó döntéseket mindig.
2021. nov. 16. 10:40
 36/48 anonim ***** válasza:
97%
Nem is csodálom, hogy elvált. Ilyen primitív nő mellett tartósan nem marad meg senki.
2021. nov. 16. 11:32
 37/48 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben leültetném a mostohalányomat, hogy oké, ha legközelebb ilyen van, bármilyen necces, para helyzet, engem hívhatsz.

Akkor is, ha nagyon durva a helyzet (itt mondhatsz példákat, a legtöbb tini azt hiszi a szülei naívabbak, a felét nem feltételezik annak, ami történt).

Ha a haverod túl részeg, már nem mozog, és nem tudod mit csinálj? Nekem szólhasz, próbálok ítélkezés nélkül segíteni.

Valamelyik barátnő hirtelen túl "részeg", és valami fura pasi legyeskedik körülötte? Jövök én is, jövök veletek a kórházba leletet vetetni, és hívom nektek a rendőrt is.

Anyának hazudtál, nem ott vagy ahova mondtad, hogy mész, és haza akarsz jönni? Megyek érted.

Ha valaki a barátaid közül bevett valamit, nem tudod mit, de nagyon rosszul van, és féltek mi lesz? Tőlem kérhetsz segítséget.

Randin vagy, és a sráccal valami nem oké, rossz előérzeted van? Írj egy üzenetet, és kimentelek.

Váranós vagy?

Megerőszakoltak?

Piszkálnak az interneten?

Lelki problémád van, depressziós vagy?

Leszbikus/bi/transz vagy?

Velem beszélhetsz, leülünk, higgadtan megbeszéljük mit lehet tenni ebben a helyzetben.

De tökmindegy mi van, a te biztonságod, mid fizikai mind lelki épséged fontosabb, mint az, hogy a szülőd érzelmileg kitör-e emiatt.

És utánna leültetném a feleségemet is, és elmonanám neki is, hogy a gyerek ránk van utalva, fog még jó sok ilyen hülyeséget csinálni, mondjuk a következő 5-10 évben, és inkább legyek ott, hogy megvédjem, mintsem, hogy hazudjon.

Egy tini fog hülye helyzetekbe kerülni, lehet lesz veszélyes helyzetekben is, és fontos, hogy legyen egy háttér mögötte, ami megfogja.

A kettőtök közül te tűnsz a higgadtabbak, és mivel te vagy a férfi, a te segítséged praktikusan többet fog érni.

Anno a mi baráti körünkben is volt ilyen "biztonsági apuka", az egyik barátnőm 2+ méteres, ex-tűzoltó apja, akiben lehetett bízni, és szerintem többen nem élnének már abból a csapatból ha ő nem lenne.

32/N

2021. nov. 16. 11:48
 38/48 anonim ***** válasza:
90%

Felnőtt már a gyerekem, de...

- 14 éves lányomat nem engedem el másik városba mozizni, ha onnan busz esetén is éjszaka tud csak hazajönni. Ha van busz, ha nincs, csak akkor mehet, ha érte tudok menni.

- amíg a 14 éves lányom nem ér haza, addig én nem tudok békésen hortyogni.

...és innentől kezdve az anya úgy intelligenciában, mint pedagógiailag megbukott!

Szegény kislány!

2021. nov. 16. 12:01
 39/48 anonim ***** válasza:
100%

Meg miért kéne a gyereknek alaposnak lennie a menetrendet illetően. Ha elengedi a gyereket, legalább ő bizonyosodott meg volna róla, hogy a gyereke tényleg haza is tud-e menni!!

De szerintem alap lett volna, hogy magától érte/értük megy.

Jó, hogy őszintén elmondta, kamuzhatott is volna, vagy szimplán a másik gyerek családtagja hazaviszi őket, és ki se derül milyen kalamajka volt.

Ha a bizalom törik, az pont az anya reakciója miatt lesz. Ilyen embernek én is kétszer meggondolnám, hogy elmondom-e az igazat, vagy inkább behúzom fülem farkam.

2021. nov. 16. 12:16
 40/48 anonim ***** válasza:
18%
Kukoricára térdepeltetném, de viccen kívül, az én anyám se büntett meg ezért, mondjuk igaz 22-23 voltam, mikor a vonat ajtaját nem tudtam kinyitni, és igaz vele laktam, szóval őt csörgettem fel, szépen megvártam, sőt még ő nyugtatott...
2021. nov. 16. 12:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!