Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mivel büntetnéd meg a gyereked...

Mivel büntetnéd meg a gyerekedet, ha mozizás után lekésné az utolsó buszt is, és nem tudna hogy hazamenni? Mi lenne a reakciód a hívására?

Figyelt kérdés

Adott egy 14 éves lány, aki három barátnőjével egy várossal arrébb megy mozizni. De valahogy elnézik a filmet/időpontokat és lekésik az utolsó buszt és vonatot is. Hazagyalogolni nyilván nem opció.

Ezért felhívja az anyját, hogy mi történt és megkéri, hogy menjen értük, de ha nem akar, úgyis jó, mert akkor beülnek valahová a legelső vonatig és hazamennek hajnalban.

Mi lenne szülőként a reakciód?

(első ilyen eset, amúgy mindig pontos és megbízható gyerek, nincs rá panasz sehol)

2021. nov. 15. 23:11
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
99%
Mi lenne? Üljenek be valahová és megyek értük, nem kérdés. És örülnék hogy szólt.
2021. nov. 15. 23:13
 2/48 anonim ***** válasza:
98%
Értük mennék. Azt tanácsolnám neki, hogy amíg idaérek, nenjenek be egy étterembe / szórakozóhelyre, olyan helyre, ahol vannal emberek. Ne egyedül kóboroljon az utcán. És sietnék érte.
2021. nov. 15. 23:16
 3/48 anonim ***** válasza:
98%

Egyetértek az elsővel.

Ez a te felelősséged, hogy elengedted velük. Ha valami gond van akkor én mennék a helyedben és hazahoznám őket autóval.

2021. nov. 15. 23:17
 4/48 anonim ***** válasza:
98%
Én ilyen esetben nem büntetném - előfordul mindenkivel, hogy benéz valamit. Örülnék, hogy legalább szólt, hogy tudjam, miért nem ért haza időben és érte mennék, ha tudnék.
2021. nov. 15. 23:19
 5/48 anonim ***** válasza:
97%
Miért kéne ezért büntetni? Megesik brkivel.
2021. nov. 15. 23:21
 6/48 anonim ***** válasza:
97%

Hee?? Büntetni??? 😱Eleve buszra sem ültetném a gyereket éjjel, hanem megvárnám őket mozi után.

Ha meg ilyen hülye lennék, hogy nem tervezek, akkor üljenek be valami biztonságos helyre és indulok.

2021. nov. 15. 23:24
 7/48 anonim ***** válasza:
97%

Te a gyerek vagy igaz? :D

Értelmetlen dolog lenne valakit azért büntetni, mert elnézi a buszt. Magamat is büntibe tehetném legalább havonta egyszer.

2021. nov. 15. 23:25
 8/48 anonim ***** válasza:
35%

14 éves lányt nem engednék el csak úgy mozizni.

Minimum elvinném, és megvárnám a parkolóban.

csak miheztartás végett...

2021. nov. 15. 23:27
 9/48 A kérdező kommentje:

A férj vagyok (nem a gyerek vérszerinti apja).

Igazából a hétvégén történtek miatt fogalmazódott meg bennem a kérdés, mert még sosem láttam ilyennek a feleségemet.

Elengedte a lányát moziba, majd késő este szólt a lánya a fenti sztorival, de hallottam én is, teljesen normálisan. Erre az amúgy általában nyugodt feleségem elkezdett tombolni, kiabálni és káromkodni. Hogy 15 perce van a gyereknek hazaérni, különben érte megy, de az összes haját kitépi ott mindenki előtt, meg hogy hogy sz_arhatott ilyen hülye gyereket a világra, nem igaz, hogy egy menetrendet nem lehet megnézni és hogy nem érdekli hogyan, de negyed órán belül legyen otthon, különben hatalmas baj lesz. Hiába mondta a lánya, hogy sehogy sem tudna hazaérni negyedóra alatt, hiszen még ha taxiznak, úgyis 20 perc az út, erre hogy nehogy taxiba merjen ülni, mert azt biztos nem fizeti ki. Majd rányomta a telefont.

Mondtam neki, hogy akkor elmegyek értük én, ne legyenek már ott a hidegben az utcán, meg be ne üljenek valami kocsmába, csak azért, mert "olcsó". Már öltöztem, mire szólt a lánya, hogy nem kell menni, már elindult értük az egyik barátnője bátyja. Utána még kétszer felhívta a feleségem, szintén hasonló stílusban, hogy hol van már, aztán itthon még fél órát ment a veszekedés az éjszaka közepén, hogy ezzel oda a bizalom és elfelejtheti a hétvégi barátnőzéseket erre az évre, meg hogy mostantól nincs program másik városban semmikor.

Teljesen kikelt magából, egyszerűen nem értem, miért.

2021. nov. 15. 23:30
 10/48 anonim ***** válasza:
66%
Remélem, az asszony kapott két pofont, hogy lehiggadjon… (nő vagyok, és nem a verekedés híve, de ez bicskanyitogató)
2021. nov. 15. 23:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!