Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mivel büntetnéd meg a gyereked...

Mivel büntetnéd meg a gyerekedet, ha mozizás után lekésné az utolsó buszt is, és nem tudna hogy hazamenni? Mi lenne a reakciód a hívására?

Figyelt kérdés

Adott egy 14 éves lány, aki három barátnőjével egy várossal arrébb megy mozizni. De valahogy elnézik a filmet/időpontokat és lekésik az utolsó buszt és vonatot is. Hazagyalogolni nyilván nem opció.

Ezért felhívja az anyját, hogy mi történt és megkéri, hogy menjen értük, de ha nem akar, úgyis jó, mert akkor beülnek valahová a legelső vonatig és hazamennek hajnalban.

Mi lenne szülőként a reakciód?

(első ilyen eset, amúgy mindig pontos és megbízható gyerek, nincs rá panasz sehol)

2021. nov. 15. 23:11
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
100%
A feleségeddel azóta nem beszéltél erről? A létező legrosszabb dolgot csinálta. Ráadásul abban ugyan igaza van, hogy oda a bizalom, csak éppen a lány nem fog bízni soha többé az anyjában, semmilyen gondját nem fogja vele megosztani. Baszki az ember anyaként azért is teper, hogy a gyerek bízzon benne, nehogy valami hülyeséget csináljon mert nem mert szólni. Ezt így elszúrni egy életre... Gratulálok neki.
2021. nov. 15. 23:41
 12/48 anonim ***** válasza:
99%
Azt kéne kideríteni, hogy mi az igazi problémája a feleségednek.Nem hiszem el, hogy valaki a semmiből így reagál egy ilyen helyzetben.Nem mentséget keresek a viselkedésére, hanem szerintem nem ez volt az igazi baja.
2021. nov. 15. 23:51
 13/48 anonim ***** válasza:
6%
Gondolom az van, hogy nem először veri át a lánya, ezért akadt ki az asszony.
2021. nov. 15. 23:53
 14/48 A kérdező kommentje:

Korán alszik, így a telefon felébresztette.

Nem tudok másra gondolni, mert egy szorgalmas, jó tanuló gyereke van. Nincs rá panasz se itthon, se az iskolában.

2021. nov. 15. 23:56
 15/48 anonim ***** válasza:
98%

Hát ledöbbentem, hogy az anyuka hogy reagált erre.

Én a következőt tettem volna ha a lányom telefonál.

-Üljetek be egy biztonsáshos helyre. 20 perc és ott vagyok.

Ennyi. Értük megyek, hazaviszem a brátnőit, majd otthon mindenki mehet újra aludni. Nem dőlt össze a világ.

2021. nov. 15. 23:59
 16/48 anonim ***** válasza:
91%
Normális szülőnek tisztában kell lenni, a gyerekvállalás ezen oldaláról, aki ebből problémázik az nem tudom mit csinálna 2-3 hulla részeg 15-16 éves gyerekkel, akik akkoriban telefon hiányában még csak nem is tudtak jelentkezni anno az volt a szokás hogy "majd jövök", és szinte mindhárman verést kaptunk volt aki anyukától és apukától is. Mai fejjel belátom hogy ijedtükben reagáltak akkor úgy ahogy, ki szeretné a vízbe fulladva, megfagyva látni a gyerekét, egy születésnap után?
2021. nov. 16. 00:11
 17/48 anonim ***** válasza:
99%
Szegény lány. A buszon teljesen kiszámíthatatlanok néha, nálunk volt, hogy nem jött a busz, rengeteget késett, vagy irreálisan korán jött. Ez bárkivel előfordulhat, durva, hogy emiatt ordított vele a feleséged. Legközelebb majd nem fog szólni ilyenről vagy félni fog, és az a legrosszabb, ami történhet.
2021. nov. 16. 00:15
 18/48 anonim ***** válasza:
99%
Egyszer egyetemistaként jártam így, hogy amiatt nem értem haza, mert az állomáson nem nyílt a vasútajtó, és átmentem a megyeszékhelyről a szülővárosom helyett egy másik településre, hát ott dideregtem, mert a pályaudvar se volt nyitva...
2021. nov. 16. 01:01
 19/48 anonim ***** válasza:
100%
Ültem én már autóba éjfél után és hajnali 1-kor fuvaroztam haza a gyereket meg a barátait is (persze nem Budapest másik végébe) haza. Pedig fiúk. Ha nem minden hétvégén kell akkor simán belefér.
2021. nov. 16. 05:50
 20/48 anonim ***** válasza:
99%
Miért kellene ilyenért büntetni? Épp eléggé ideges lehetett emiatt alapból. Erős a gyanúm, hogy nem szándékosan nézték be az időt.
2021. nov. 16. 06:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!