Szerintetek kihasznàl, csak nem veszem észre?
A szüleim elvàltak, apu egyedül él, 64 éves. Ő vidéken lakik, én pedig messzebb. Kőművesként dolgozott, nagyon sokszor nem volt bejelentve. Àprilis óta nem dolgozott, betegség miatt, elmondàsa szerint munkanélküli segélyből élt/él, ami nyugdíj előtti, és kb 40.000FT. Azt mondja, van megtakarítàsa, de nem akar hozzànyúlni. Én többször voltam nàla, de nem volt nàla semmi, üres volt a hűtője. Azt nem tudom, hogy véletlenül pont akkor ürült e ki minden, mikor megszoktam kérdezni van e mindene, azt szokta mondani, hogy igen. Most màr többször előfordult, hogy odaértem vidékre, épphogy leszàlltam a vonatról, màr mentünk is a boltba. Egyszer nem kérdezte meg, hogy nekem erre van e anyagi lehetőségem, hogy nagybevàsàroljak, de ez lett. Vàsàrlàskor sem kérdezte,mennyi pénzem van, csak beletett mindent a kocsiba, ami kellett, ez minden alkalommal 25-30.000ftig terjedt. Vàsàrlàs utàn annyit se mondott, egyszer sem, hogy köszönöm.
Mindenellett van egy pàrom, aki teljesen rendes, stb, de nem kívàncsi rà, magàra a tényre, hogy van valakim... Nem vagyok egy hàztartàs sem apuval, tehàt amit megveszek, abból nem eszek, hasznàlok semmit.
Most megint mennék hozzà, és màr telefonon közölte, hogy majd elmegyünk bevàsàrolni... Nem megkérdezte, hogy egyàltalàn én ezt tudom e finanszírozni....
Egyébként a fentiek ellenére szeretem, és segítek, amikor tudok, de most ebben a hónapban meg vagyok szorulva, és nem tehetem meg, hogy segítsek. Màsrészt kezd nekem sok lenni ez a dolog. Felnevelt, meg ő is segített, amikor néha szükségem volt rà, de én soha nem csinàltam ilyet.
Most nemrég megint elkezdett dolgozni, szóval szerintem ennivalóra van pénze. Azt nem tudom, hogy elhigyjem e, van e megtakarítàsa, attól is félek, ha jövőre nyugdíjba megy, az mennyi lesz, hogy azt is havonta ki kell segíteni, mert nem volt sokszor bejelentve. Volt, hogy azért se, hogy ne kelljen anyu fele gyerektartàst fizetni...
Fizetős egyetemre jàrok, ami félévente 200.000ft, vannak egyéb havi kiadàsaim is, meg még anyut is tàmogatnom kell, mert szociàlis intézményben lakik az àllapota miatt...
Viszont ennyi fele màr nem tudok pénzt adni úgy, hogy nekem a hónap végén is maradjon ennivalóra. Dolgozok, levelezőn jàrok iskolàba.
Apu nem érti azt se, miért kell anyu költségeit nekem is fizetni, pedig egyértelmű...
Félek, és ez a baj is, hogy túl jószívű vagyok, mindig sajnàlok mindenkit, és bűntudatom van, ha nem segítek, főleg ha olyanról van szó, aki fontos. Viszont félek, hogy ezt ők is tudjàk, és kihasznàljàk.
Kérlek, segítsetek, mi a megoldàs?
A megoldás, hogy nemet mondasz. "Apu, nem megyünk bevásárolni."
Ilyen egyszerű, csak te teszed bonyolulttá. És igen, kihasznál. Sőt, érdekesnek tartom, hogy te segíted, mikor még gyerektartást sem akart fizetni. A gyerektartás a gyereké kell, hogy legyen. Az ő érdeke. Apád ezt is sajnálta.
Mondjad neki hogy mehettek vásárolni , de nincs pénzed .
Ha érdekli még megis tudod indokolni.
De azért erre te szokattad rá és nyilván tetszik neki.
nincs miért bűntudatot érezni ebben az esetben !
Állj már ki magadért, mert más nem fog. Ha te nem képviseled az életben a saját érdekeidet, más sem fogja. Mert ugy lesz vele, hogy: mit törődjek én vele, ha ő saját magával sem törődik? Tehát a viselkedéseddel rossz üzenetet közvetítesz a környezetednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!