Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Hogyan viszonyultok...

Szülők! Hogyan viszonyultok az iskolai zaklatáshoz/bántalmazáshoz?

Figyelt kérdés

A konkrét kérdést kicsit kifejteném és legyetek szívesek ennek alapján válaszolni (két részből áll).

Tehát tegyük fel, hogy a gyerekedet bántják, szekírozzák az iskolában, ami miatt feltűnően maga alatt van. A zaklatás már huzamosabb ideje tart és egyre rosszabb. A gyereketek végül elmondja nektek, hogy mi a probléma. Mit tesztek? Meddig vagytok képesek elmenni?

(Saját sztori: anno engem az egész osztály kiközösített (tíz éves voltam). Egy másik városból költöztünk oda, új voltam az osztályban és félénk. Ezt sajnos egyből kiszúrták, így nem nagyon foglalkoztak velem. Volt egy srác azonban, aki nem bírt magával és folyton piszkált. Amikor elment mellettem a folyosón, akkor ököllel mindig belém ütött. Ez így ment pár hétig, végül szóltam otthon. Anyám rögtön jelezte a problémát az osztályfőnöknek, aki nem nagyon csinált semmit. Azt hiszem a dús gazdag szülőknek szólt, de ennyi, minden maradt a régiben. Végül Anyám megelégelte a dolgokat és beküldte az akkor 13 éves bátyámat a suliba és amikor vége lett a tanításnak, elkapta a gyereket és adott neki egy párat, a földről kellett össze szednie magát... Onnantól kezdve minden jobbra fordult. Senki egy rossz szót nem szólt hozzám és az elkövetkező év a legnagyobb rendben telt. Sajnos azt tapasztalom, hogy sokan nem mernek otthon szólni, mert attól félnek, hogy csak rosszabb lesz. Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, de azt mondjuk nem az iskolának vagy a srác szüleinek köszönhettem -.-

Viszont ez nem most történt és úgy gondolom, hogy ha ezt a bátyám most tette volna, akkor annak komoly következményei lennének. Biztos nem a zaklatót vennék elő, hanem engem és a családomat.)

Mint szülők mit tennétek most, ha sem az iskola, sem a zaklatók szülei nem hajlandóak lépéseket tenni, hogy megszűnjön a zaklatás? Milyen megoldás jöhetne még szóba?

Vannak olyanok, akik átíratják a gyereket, de szerintem minden osztályban akad ilyen "jómadár" gyerek és nem lehet mindig elmenekülni.

A kérdés másik fele:

Ti mint szülők, mit tennétek, ha kiderülne, hogy a gyereketek zaklatja az egyik iskolai társát vagy benne van egy olyan társaságban, akik csoportban szekíroznak valakit?

Mit tennétek? Mit mondanátok a szülőnek, osztályfőnöknek, ha ezzel keresnének meg benneteket? Milyen szankciókat vezetnétek be?

2021. nov. 6. 11:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%
Az én gyerekeimet zaklatták. Volt, ahová a bátyját küldtem be, az rendezte le a zaklatót. De volt, hogy nekem kellett "elrendezni". Volt olyan is, hogy másik suliba tettem a gyereket.
2021. nov. 6. 12:23
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha bármi van azonnal szólni KELL, a lányom szerencsére ezt teszi, én meg azonnal szólok az of.nek és az érintett szülőknek. Szerencsére másnap reggel mindig ezzel a témával kezdett az of.

Ha 3 nap múlva megint történt valami, akkor megint ezt végigcsináltuk.

Eltartott pár hónapig, míg az of. és a szülők helyre tették őket, de szerencsére mostmár nincs gond. (volt pár lány akik még a fiúkat is sorra bántották (ált. elsőben!)

2021. nov. 6. 12:31
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Jezusom ! Milyen iskolak ezek , ahol ilyen tortenhet?! Foleg altalanos iskolaban?! Szornyu!
2021. nov. 6. 12:44
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Pedagógusként is azt mondom, hogy ha az osztályfőnök nem segít, akkor tovább kell menni az igazgatóhoz, ha ő is tehetetlen, akkor a szülőkhöz. Amikor az ember gyerekét bántja valaki, akkor elég határozott a fellépése, azt hiszem. Ha ez sem járható út, mert nem tudnak vagy nem akarnak hatni rá, nincs más lehetőség, mint magát a zaklató gyereket elkapni. Ha csúnya, ha nem, a saját az első, nem a másik kis görény. Végig kell próbálni nyilván az összes békés megoldást, de ha nem marad más eszköz, mit tegyen az ember? Meg ezeket a lépéseket is egy, maximum két két alatt illik megtenni, nem huzamosabb ideig a szituációban hagyni szenvedni a gyereket. Nyilván, a legtöbb szülő szemében a gyerekének a bántalmazása zéró toleranciás dolog. Akkor is, ha félelmében a gyerek maga kéri, hogy ne, mert tart attól, hogy rosszabbul lesz. Na, nem. Nem kell eltűrni az ilyet. Nem is szabad. A gyermekeinkért mi tartozunk felelősséggel, maguk el sem tudják mindig dönteni, hogy mi jelent valódi megoldást, mert nincs hozzá kellő élettapasztalatuk. Egyébként a bántalmazó gyerek szüleit is elővenném utána is. Mert ők meg a sajátjuk viselkedéséért felelősek.
2021. nov. 6. 13:52
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a sajátomat is kiráznám a bundájából ha ő lenne a kis sggfej. Visszafelé is zéró toleranciás a dolog.
2021. nov. 6. 13:54
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
ez szörnyű h ilyen van. én azonnal mennék az igazhatóhoz ha ő sem reagál addig próbálkoznék az of-nél míg nem tesz valamit érdemben
2021. nov. 6. 16:32
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát én próbálkoztam rengetegszer, tudjátok mi volt a válasz? "Nem túlérzékeny a gyerek? Talán másik iskolába kellene vinni..." Ez gimiben volt, ki kellett vennem onnan, annyira szörnyű lett a helyzet.
2021. nov. 6. 16:36
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
#7-es nagyon sajnállak biztos rossz lehetett. egyszerűen nem hiszem el h ilyen van
2021. nov. 6. 16:38
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Amikor általánosban pár fiú elkezdett cigànyozni, én szüleimmel együtt hiàba szóltam a kötsög ofőnek. Utána engem vett elő, hogy én most családokat ugrasztottam össze, békítsem ki őket. Utàltam a vén

sz@rházi nőstènyt. Ja, és nem vagyok cigàny.

2021. nov. 6. 17:53
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Uramisten ! Valaki mondja , hogy ez mindd kitalacio! Azt gondoltam a tanarnak az is a dolga , hogy rendet tartson ! Lehet tul oreg vagyok mar!
2021. nov. 6. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!