Szülők! Hogyan viszonyultok az iskolai zaklatáshoz/bántalmazáshoz?
A konkrét kérdést kicsit kifejteném és legyetek szívesek ennek alapján válaszolni (két részből áll).
Tehát tegyük fel, hogy a gyerekedet bántják, szekírozzák az iskolában, ami miatt feltűnően maga alatt van. A zaklatás már huzamosabb ideje tart és egyre rosszabb. A gyereketek végül elmondja nektek, hogy mi a probléma. Mit tesztek? Meddig vagytok képesek elmenni?
(Saját sztori: anno engem az egész osztály kiközösített (tíz éves voltam). Egy másik városból költöztünk oda, új voltam az osztályban és félénk. Ezt sajnos egyből kiszúrták, így nem nagyon foglalkoztak velem. Volt egy srác azonban, aki nem bírt magával és folyton piszkált. Amikor elment mellettem a folyosón, akkor ököllel mindig belém ütött. Ez így ment pár hétig, végül szóltam otthon. Anyám rögtön jelezte a problémát az osztályfőnöknek, aki nem nagyon csinált semmit. Azt hiszem a dús gazdag szülőknek szólt, de ennyi, minden maradt a régiben. Végül Anyám megelégelte a dolgokat és beküldte az akkor 13 éves bátyámat a suliba és amikor vége lett a tanításnak, elkapta a gyereket és adott neki egy párat, a földről kellett össze szednie magát... Onnantól kezdve minden jobbra fordult. Senki egy rossz szót nem szólt hozzám és az elkövetkező év a legnagyobb rendben telt. Sajnos azt tapasztalom, hogy sokan nem mernek otthon szólni, mert attól félnek, hogy csak rosszabb lesz. Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, de azt mondjuk nem az iskolának vagy a srác szüleinek köszönhettem -.-
Viszont ez nem most történt és úgy gondolom, hogy ha ezt a bátyám most tette volna, akkor annak komoly következményei lennének. Biztos nem a zaklatót vennék elő, hanem engem és a családomat.)
Mint szülők mit tennétek most, ha sem az iskola, sem a zaklatók szülei nem hajlandóak lépéseket tenni, hogy megszűnjön a zaklatás? Milyen megoldás jöhetne még szóba?
Vannak olyanok, akik átíratják a gyereket, de szerintem minden osztályban akad ilyen "jómadár" gyerek és nem lehet mindig elmenekülni.
A kérdés másik fele:
Ti mint szülők, mit tennétek, ha kiderülne, hogy a gyereketek zaklatja az egyik iskolai társát vagy benne van egy olyan társaságban, akik csoportban szekíroznak valakit?
Mit tennétek? Mit mondanátok a szülőnek, osztályfőnöknek, ha ezzel keresnének meg benneteket? Milyen szankciókat vezetnétek be?
Ha bármi van azonnal szólni KELL, a lányom szerencsére ezt teszi, én meg azonnal szólok az of.nek és az érintett szülőknek. Szerencsére másnap reggel mindig ezzel a témával kezdett az of.
Ha 3 nap múlva megint történt valami, akkor megint ezt végigcsináltuk.
Eltartott pár hónapig, míg az of. és a szülők helyre tették őket, de szerencsére mostmár nincs gond. (volt pár lány akik még a fiúkat is sorra bántották (ált. elsőben!)
Amikor általánosban pár fiú elkezdett cigànyozni, én szüleimmel együtt hiàba szóltam a kötsög ofőnek. Utána engem vett elő, hogy én most családokat ugrasztottam össze, békítsem ki őket. Utàltam a vén
sz@rházi nőstènyt. Ja, és nem vagyok cigàny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!