A testvéremmel miért engedékenyebbek?
Sziasztok. Előre leszögezném, nem sajnáltatni akarom magam, csak kiírom magamból amit érzek, illetve érdekelne, más gyerek/szülő is van-e ezzel így?
Sokszor úgy érzem, nincs önálló életem. Gyűlölöm magam teljes szívemből. 23 éves vagyok, és nem tudok a szüleimnek megbocsájtani, sem elhagyni őket. Nekem sosem engedtek meg semmit. Mai napig számon kérnek, ha elmegyek sétálni. Ha fiatalabb koromban megtetszett valaki, vagy én tetszettem meg valakinek, engem mindig kigúnyoltak, meg el is tiltottak mindenkitől. Sosem volt még normális kapcsolatom. Mivel mindig tiltottak engem, sajnos később belekeveredtem olyan dolgokba amikbe nem kellett volna. Ne gondoljatok túl elvetemült dolgokra. Volt, hogy beszélgettem nős férfiakkal. Úgy voltam vele, hogy úgysem mutathatok be otthon senkit, hiszen csak cikiznének, megaláznának. De amugy sosem történt semmi olyan, nem vagyok könnyűvérű ezért a lelkiismeretem mindig megakadályozott. Egyszer voltam életem során férfival, sajnos nagyon megbántam mert ő csak kihasznált. Nem vele kellett volna megtörténnie. Persze az élet más területein is ugyanígy tiltottak engem mindig mindentől. Nem mehettem soha sehová, vagy ha nagyobb koromban el is mentem, mindig jött utána a megalázás. Nagyon sokat dolgozok, bár itthon lakok, de mindent állok amit használok. Nagyon szomorú vagyok most, mert úgy érzem kezdem meggyűlölni őket. Pláne, hogy az öcsémnek mindent megengednek. Tényleg mindent. Nem bírom ezt nézni, de elhagyni sem őket. Én annyira gyűlölöm... Magamat... A legjobban... 😢
Nyugtassatok meg kicsit, hogy nem vagyok egyedül. Tényleg lehet ilyenek miatt gyűlölni a saját családod? Van ebből kiút? Hogy bocsássak meg magamnak, nekik?
Bár lehet, hogy fájó, de az öcséd fiú, te lány vagy. Vannak emberek/szülők akik úgy gondolják, hogy a fiúk mindent megtehetnek, a lányokat pedig be kell zárni, korlátozott jogaik vannak. Igen fura, és lehet, hogy be sem látnák, de bennük van ez a maradi gondolkodás.
Más szemszögből is lehet ezt figyelembe venni, hogy egyfajta személyiség zavara lehet a szüleidnek, vagy csak az egyiknek. Mivel utálod magad, ami egyébként miattuk van, a rengeteg cikizés és szitkozódás teszi ezt, és kb. senki sem fog tudni meggyőzni az ellenkezőjéről. Majd ha találsz vkit, akit nagyon szeretsz, vagy egy nagyon jó barátot, akkor majd ők a szép szavakkal, dícséretekkel, és azzal, hogy jók hozzád majd éreztetni fogják veled, hogy igenis jó ember vagy, és ők szeretnek, és kezded lassan elhagyni ezt az önutálatot.
Úgy élj, hogy mondhatni semmit se bánj meg. Eddig így alakult az életed, a holnapot te alakítod. Személyiség függő az, hogyan tekintesz magadra. Pl. én olyan vagyok, aki bár racionálisan nem, de belül mindenki fölé helyezi önmagát, így bármit teszek, az úgy jó és megkérdőjelezhetetlen, mint egy király tette, de ha nem tennék úgy ahogy eddig, akkor nem tartanék ott ahol (tudom ez elég nagyképűen hangzik, de a gondolkodásom miatt én szeretem magam - ami pszichológus szerint csak egy illuzió, de erről nem tudok még sokat).
A családodat, rokonokat nem választod, de megválaszthatod (idő múlva), hogy ne tarts velük kapcsolatot. Általánosan, ha egy osztály-, munkatársad olyan szemét veled, mint a szüleid, akkor kerülöd az embert, mert csak rosszul érzed magad mellette. Sajnos mindenkiben megvan egyfajta kötődés a szülei iránt, és senki sem szeretne olyan életet, ahol utálja a szüleit és nem tart velük kapcsolatot, mert ez tényleg rosszul hangzik, de ésszerűen tekintve nincs sok választásod.
18 éves korodig jogilag megmondhatják, hogy mit csinálj és mit ne, DE betegesen kontrolláló dolog, ha 14 éves korodtól is azt mondják, hogy nem mehetsz el valahova (nyilván lányként veszélyesebb kint, de most a jogokról van szó). Társadalmilag is rossz helyzetben vagy, mert amíg a barátaid bulizni mennek, téged tiltanak. Nem tartozol nekik semmilyen magyarázattal, mivel mindent fizetsz, gyakorlatilag albérletben laksz ott, így csak azt mondhatják meg, hogy ott lakhatsz vagy ki kell költöznöd. Ha vmiről nem akarsz nekik beszámolni, akkor ne tedd.
Ne engedj a zsarolásoknak, biztosítsd azt, hogy semmennyire se függj tőlük, ha bármivel zsarolnak, akkor mondhasd, h csinálják nyugodtan, ártani nem tudnak vele. Egy ilyen mérgező kapcsolatban kihasználja a mérgező fél azt, ha érzelmes vagy!
(Esetleg ha nárcisztikus személyiség zavar lenne jelen [keress rá google-ben is, nárcisz coach youtube-on], akkor hiába is próbálnád megértetni velük a problémáidat, és hogy ők rosszul csinálnak valamit, téged bántanak, stb. - ezeket tagadni fogják, és megpróbálják elhitetni veled, hogy te vagy aki rosszul látja a dolgokat, nem pedig ők a rosszak. -gyanúsan emiatt az önutálat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!