Mit gondoltok erről?
Értelmes felnőtt ember sem telefonozik éjszakába nyúlóan. Inkább olvasnátok könyvet. Vagy beszélgessetek egymással. Vagy aludjatok.
Egyébként való igaz, nem úgy tűnik, hogy a telefonkobzás meggátolt abban, hogy 00:52-kor írj a gyakorira.
Alapvetően a felnőtteket a társadalom maradékának tekintem akik már nem nyitottak új dolgokra mert felemésztette őket a sok megfelelés. Én 17 éves vagyok, magamnak vettem a telefonom, én dolgoztam meg a pénzért szóval úgy gondolom hogy nincs semmi joga anyámnak hogy elvegye.
Szünetben alapból később lehetne kelni pihenni erre való, akkor nincs okuk szünetben elvenni.
Szerintem mintaszulok akarnak lenni (társadalmi szemszögéből) és közben elfelejtik hogy nektek is vannak érzéseitek. Amennyit én tehetek hogy megpróbálok jó szülő lenni ha egyáltalán létezik ilyen. Mindig is volt a generációk közti különbség, pl ez a mai fiatalozas mindig is ment,de ahogy az én szemszögemből látom mintha a felnőtt és az új generációk között egy óriási szakadék lenne mert sokkal rohamosabban fejlődik a világ, teljesen más. El kell fogadni hogy létezik telefon, és igen a te idődben nem volt de már van és a gyerekek azzal nőnek fel amiért nem kell őket hibáztatni. A te idődbe meg más jött be amit a szüleid nem értettek és ellenezték te meg fogtad a fejedet. Sokkal több információt érünk el az internet segítségével teljesen más a gondolkodásmódunk mint azoknak akik kevesebb dolgot tudnak(pl 100 évvel ezelőtt). A szülőknek el kell fogadniuk hogy mostantól abban a világban élünk ahol az internet sok szerepet játszik a mindennapi életben. Szerintem sokkal többet tudok a világról amiatt hogy élhetek a telefonom használatának lehetőségével. Úgy érzem erre tart a világ és ha a szülők nem fogadják el és nem fejlődnek a világgal ők is olyanok lesznek mint az ő szülei generációja lett. A gyerekeim sokkal többet fognak tudni a világról valószínűleg. Fejlődés. Jó dolog.
17/lány
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!