Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ha anyám azt mondja...

Normális ha anyám azt mondja nem szeretem? 19F

Figyelt kérdés

Foglalkozni szoktam vele, át szoktam ölelni amikor otthon vagyunk, szóban, tárgyakban egyaránt kifejezem neki, de akkor is azt mondja hogy nem szeretem és hogy többet kéne vele foglalkozzak.. nem tudom mit kéne nyújtanom még ezen felül, van barátnőm és dolgozom.

Más családokat hoz fel példának, kisgyerekhez is hasonlított, hogy ők bezzeg mennyire szeretik az édesanyjukat.. tudtommal az én korosztályomban már normális a szülőtől való eltávolodás és nem pedig fordítva. Most ezért is sírt ma telefonban, és azért is mert a bátyám aki rendőrként dolgozik elhanyagolja amivel szerintem nem lehet semmit csinálni mert ilyen a személyisége, nem egy érzelgős fajta..

A férjével sem ápol jó kapcsolatot több okból is. És olyanokat vág hozzám, hogy mindenki csak "belerúg". Sokszor úgy viselkedik mint egy 14 éves.. Úgy érzem hogy ezeket rajtam vezeti le mint lelki szemetes kukán. de én is "panaszkodhatnék" mert

Életemben egyszer sem foglalkozott velem igazán Édesanyám/Apám sem. Egyszer sem ültek le velem beszélni bármiről, hogy mit szeretnék az életben. Egyáltalán nem törekedtek arra, hogy vigyem valamire. Soha nem szoktak hívni, hogy jól vagyok-e stb. Elegem van, hogy a többi családtagom balf@szsága miatt kell ezzel foglalkoznom.

2021. okt. 29. 23:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Keress rá a googleben az érzelmi zsaroló, passzív agresszív kifjezésekre, írd melléjük, hogy anya.

Illetve arra, hogy 'határok meghúzása'.

De itt van két cikk, szerintem nagyon jók.

[link]

[link]

2021. okt. 30. 10:02
 12/18 anonim ***** válasza:
82%
Anyukád projektál. Tulajdonképpen ő nem szeret/szeretett téged, de tudat alatt ezt szégyelli, amit nehezen visel el, ezért ezt a szégyent át akarja hárítani rád. Ha szeretne, nem láncolna magához, hanem hagyná, hogy éld az életedet. Ha szeretne, tudná, hogy nem szabadna benned hamis lelkiismeret furdalást keltenie, és olyasmit kicsikarnia belőled, ami ilyen korban már nem elvárható. Ezzel csak ellenkező hatást vált ki, ami után megint hajtogathatja majd, hogy nem szereted. Nem lehet, hogy nárcisztikus?
2021. okt. 30. 10:06
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Anyád egy dög,aki képtelen volt nektek szeretet adni. Nyilván olyan korban vállalt gyereket amikor kötelező volt ezért szült titeket. Te is sérültél ettől érzelmileg,ezért próbálsz most megfelelni neki. Ő pedig lassan rájön hogy elmart benneteket magától ezért próbál kapaszkodni belétek,de továbbra sem a szeretet motiválja. Javaslatom hogy,carjatok rá nagy ívben,ti pedig adjatok meg minden figyelmet,szeretetet a gyerekeiteknek majd egyszer.
2021. okt. 30. 10:12
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt lelki zsarolásnak látom kicsit, pl nem szeretsz mert inkább a barátnődhöz mész, mindig csak rohansz, nem foglalkozol vele( buta példák)

Amit csinálsz normális , elszakadász a szüleidtöl.

Viszont szerintem nehezen enged el lehet az anyukád, és azért csinálja ezt.

2021. okt. 30. 10:21
 15/18 anonim ***** válasza:
83%
A gyerekem apjának anyja is ilyen , csak ott a fiú nem hagyta hogy végül az anyja elfogadja hogy már nem gyerek, sajnos most az a legnehezebb de jobb ha mész az útadon akárhogy sajnálatos magát
2021. okt. 30. 10:25
 16/18 anonim ***** válasza:
63%

Egy link a nárcisztikus anyákról, amit négy részben bővebben is kifejtenek:

[link]

A gyenge énhatárokról szóló írás szintén erről az oldalról való:

[link]

2021. okt. 30. 10:27
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Enyém még hatvanévesen is ezt csinálja. Az ilyen soha nem hagyja abba. Max mikor elföldelik
2021. okt. 30. 10:41
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Enyém ugyanezt csinálja, nyomatja, mennyire elhanyagolom, nem foglalkozok fele, bezzeg ő hogy segít, pénzt ad, stb. (de vérig volt sértve, amikor nem kértem a segítségét vagy visszaküldtem egy megalázó pénzküldését). 31 vagyok, fingom sincs, hogy lesz ebből vele normális kapcsolat. Az a durva, hogy bár erőn felül nevelt gyerekkoromban, mégis, a túlkontrolláló/birtokló környezet, az érzelmi szeszélyek, az elengedési problémák, feszült felnőttkori viszony miatt, odáig jutottam az évek során, hogy sajnos sokkal inkább gondolok rá szorongással, mint szeretettel.
2021. okt. 30. 13:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!