Szorongok, mikor meg kell kérdeznem anyukámtól, hogy elmehetek-e otthonról, találkozhatok-e a barátaimmal. Szerintetek mit csináljak? Tippek?
10es.
Ne a gyerek hibája legyen már az, ha befeszül és szorong, ha a hülye szülő nem tudja az érzéseit normálisan kifejezni csak üvöltözéssel...
Én is ilyen gyerek voltam. Még nagykorúságom első 5-7 évében is megjelent ez a félelem bennem, hogy majd ki fog akadni, ha nem látogatom meg őket 2hetente , mint eddig. De az egy hatalmas pillanat volt az életemben, amikor tudatosult, hogy most már bőven élhetem a saját életemet. Nem kell kötelezően látogatnom őket. Azóta szívesebben is megyek haza.
11es de itt erről szó sincs a kérdező is leírta az anyukája el szokta engedni, nem problémázik különösebben.
Amúgy meg de, sok hülye gyerek van aki azt hiszi mert elkezdett pelyhesedni a lába között ő mindent megtehet mindenhez joga van.
12!
Szerintem ebben a kérdésben nem az ilyen fajta "gyerek" szerepel, akiről te írsz. És ott is a szülő a hibás, ha ezt nem tudja normálisan kezelni. A határokat mindkét félnek ki kell jelölni. A gyerek próbálkozik, ez a dolga. Nyilván idegesítő, amikor egy egoista f@szparasztként viselkedik a gyerek, de egy jó szülő ezt tudja kezelni. Nagyjából pont ezt takarná a nevelés.
De aki csak leellett, de mást nem tesz bele a szülőségbe, max annyit, hogy eteti és itatja a gyereket, az ne csodálkozzon,hogy a fejére nő.
14es persze mindig a csúnya gonosz szülő a hibás és a szent gyermek sosem tehet semmiről. Peersze...
Én sokkal több Taigetosz pozitív kamaszt látok mint rossz szülőt. És ha a gyerek hisztis kis nyomorék akkor miért várják el hogy a szülő normális legyen?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!