Miért háborodott fel ezen a lányom ?
Az itt a baj, hogy a kifejezett kérése ellenére ki merted mosni a fehérneműit.
Én ugyanígy vagyok anyámmal.
Többszöri nekifutásra sikerült vele megértetnem, hogy:
-Magamra mosok.
A fehérnemű kérdése nem merül ki abban, hogy ing és alsónemű.
Régebben összemosta a fehérnemű címszó alatt szereplő fehér, céges ingjeimet, és a fekete sztreccsboxereimet meg pólóimat, mondván fehérnemű.
NEM, mondom:
fehér -ami fehér.
fekete- ami fekete.
Színes -ami minden más.
Lényegtelen hogy ing, boxer, poló, stb. Ezt szépen elmagyaráztam neki.
Azóta leszokott a nyúlkálásról, és hagyja, hogy én mossak magamnak.
A mosószert is magam veszem -nekem az ő kínai piacos mosószere nem gyerebe.
...és igen, ahogy fentebbi hozzászólóktól olvastam, valóban ne válogasson, nézelődjön -a párom kifejezetten helyteleníti, tekintve, hogy hogy néz már ki az, hogy fogdossa az ő/én teszem fel, spermával átitatódott fehérneműinket.
Ha mondta, hogy ne mosd a cuccait, akkor miért kell mégis kimosni?
Nekem is mentek ezzel párszor az agyamra a szüleim (csak nem a mosás kapcsán), hogy megkértem őket, hogy ne intézkedjenek az én dolgomban, de csak nem bírták ki. Pedig a dolognak semmi hatása nem volt rájuk, és semmibe nem került volna nekik nem belepiszkálni, sőt az volt az erőfeszítés, hogy mégis megtették. Törődhettek volna inkább a saját dolgukkal, vagy pihenhettek volna, de nem, muszáj volt menniük és csinálniuk azt, amit kifejezetten kértem, hogy ne már. Sértő, hogy ennyire leszarják, mit kérek, és úgy kezelnek mint egy óvodást, akinek a kis buta kérései nem számítanak, az egyik fülükön be, a másikon meg ki.
"Azt mondta, hogy ne mossam ki, de azért én kimosom." - mit vársz, örüljön?
Nekem fura, hogy ez ennyire érzékenyen érinti. Én még meg is szoktam kérni anyámat, ha jön a gyerekekre vigyázni, hogy dobjon be egy mosást, amíg nem vagyunk otthon, szívesen megteszi, nekünk meg nem este kell vele foglalkozni.
Ettől függetlenül, ha a lanyodat ez zavarja, akkor ne csináld többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!