Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Legtöbb szülő mit csinál ha...

Legtöbb szülő mit csinál ha két napot lóg suliból gyerek?

Figyelt kérdés
2021. okt. 19. 20:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
43%
Igazolja
2021. okt. 19. 20:17
 2/19 anonim ***** válasza:
61%
Ha normális, akkor hagyja, hogy a gyerek végre megismerje, milyen az, amikor a tetteinek következményei vannak.
2021. okt. 19. 20:21
 3/19 anonim ***** válasza:
85%

2!

Na és pontosan mi lesz a következmény?

2021. okt. 19. 20:29
 4/19 anonim ***** válasza:
29%

3.

Azt az iskola szabályzata biztosan előírja, hogy mi a következménye két napnyi igazolatlan órának...

2021. okt. 19. 20:31
 5/19 anonim ***** válasza:
92%
Ha a gyerek két napot hiányzik és az nincs leigazolva azt inkább a szülőt szívatja meg . Mondjuk ha kap ösztöndíjat 6 igazolatlan után elveszik . Nem tudom a családit mennyitől .
2021. okt. 19. 20:38
 6/19 anonim ***** válasza:
54%

Normális szülő nyilván nem igazolja a lógást. Az bizony kőkemény igazolatlan hiányzásként fog megjelenni neki mindenhol.

Több okból sem igazolunk lógást, de a legfontosabb ebben az esetben, hogy nyilván utólag derült ki a hiányzás, vagyis a gyerek hazudott. Ez már otthon is valamiféle büntetést von maga után (értelemszerűen ez családonként más és más lehet), nemhogy még igazoljam is a csalást.

Viselje a következményeket!

2021. okt. 19. 20:40
 7/19 anonim ***** válasza:
45%

5.

Nem, magát szívatja meg. Ezek a juttatások őt illetik, rá költődnek. Ha elbaltázta őket, akkor ennyivel kevesebb jut rá. Jó, nyilván éhezni nem hagyom, de a "luxusról" lemondhat egy időre.

2021. okt. 19. 20:42
 8/19 anonim ***** válasza:
77%

Hát én 30 évesen "vallottam" be a szüleimnek, hogy középiskolában minden évben ellógtam az utolsó napot, meg hogy az osztály kemény magja ugyanezt csinálta.

Úgy kezdődött, hogy megbeszéltük néhányan az első évben utolsó előtti nap, hogy másnap órák után megyünk a strandra. Aztán valahogy úgy alakult, hogy tanítás előtt pont egyszerre értünk az iskolához, egymásra néztünk, majd valaki mondta, hogy neki nagyon nincs kedve bemenni. A többiek helyeseltek, hogy nekik sem. Ebből az lett, hogy nem is mentünk be órákra, hanem helyette egyből a strandra, majd ebből érettségiig tradíció lett. Érdekes módon ez sosem jelent meg a bizonyítványban, gondolom, az osztályfőnököt sem érdekelte az utolsó nap.

Aztán jópár évvel később valahogy felmerült egy szép majdnem nyári napon, hogy biztos van olyan diák, aki aznap iskola helyett a strandra ment. Na akkor elmeséltem nekik a középiskolai tradíciónkat. Apám úgy röhögött ezen, majd ünnepélyesen megbocsájtott nekem, ha már ilyen sokáig nyomta a lelkemet ez a tettem. Azóta van két fiam, és nagyon remélem, hogy a szüleim nem mesélik el nekik ezt, vagy majd csak miután leérettségiztek.

2021. okt. 19. 20:55
 9/19 anonim ***** válasza:
18%

Egy pofon és 1honapig szobafogság, haverok nincsenek és a telefont leadja amint hazaért

2 hétig

2021. okt. 19. 20:56
 10/19 anonim ***** válasza:
84%
Leigazolnám, mert nem szeretnék ebből problémát, de a lógásért és a hazugságért otthon megkapná érte a maga büntetését. Amúgy ha előre megbeszélte volna velem, hogy most nagyon nem szeretne iskolába menni, mert ..., akkor minden további nélkül hagytam volna neki ezt a 2 napot. Max 3 napot tudok leigazolni, így visszaélni nem tud vele és évi 3 napra én azt mondom, hogy belefér, ennyiszer eldöntheti, hogy szeretne hiányozni. Biztos lesz itt, aki szerint ezt nem kéne, de inkább legyen őszinte és ossza be magának ezt, mint hogy lógjon meg kamu betegséget eljátszva próbáljon meg kibújni alóla.
2021. okt. 19. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!