Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljon olyankor a...

Mit csináljon olyankor a gyerek, ha az anyja azért nem szereti, mert a gyerek az apjára hasonlít?

Figyelt kérdés

Anyum pl tegnap leszidott a mamámnak (ki tudja hányszor csak mamám mindig elhallgatja ezeket), hogy olyan a szemem, mint az apámnak (elváltak már iszonyat régen és anyum gyűlöli őt), olyan “erőszakos” vagyok, mint az apám apja vagy olyat is mondott, hogy “ennek a gyereknek nem lehet parancsolni”…

20 éves leszek, mindent egyedül végzek már, belejöttem a felnőtt életbe és nem tűröm, hogy valaki irányítson. Akit helyre kellene rántani, az az anyám, mivel ő az alkoholista állat. Napi szinten iszik és ribiskedik.

Nem tudok már vele találkozni, különösen ezek után. Valahogyan mindig éreztem azt, hogy a családtagjaim nem tudnak teljesen szeretni engem, amiért külsőre hasonlítok az apámra. Nagyon frusztráló, pedig tetszik a kinézetem. De így már nem tudom.

2021. okt. 11. 19:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Valamilyen szintem aterezlek, en is apamra utottem na meg az o csaladjara. Anyukam rendszerint kiskoromban ezt vagta hozzam, hogy a viselkedesem es a kinezetem is apame lett. Meg valamiert keresztanyamra hasonlitottam nagyon, mostmar azert sokan mondjak hogy tiszta anyum vagyok.

Anya nem iszik, viszont ugy elku*rvult hogy sajnos mar nem tudom anyanak tekinteni ot. Olyan lett mint egy tinilany... a csaladom is belatta hogy erzelmileg tulnottem rajta.

A legjobb az ha tavolsagot tartasz. Ne foglalkozz vele. Ha felnottnek erzed magad, ne hagyd magad.

2021. okt. 11. 22:11
 12/21 anonim ***** válasza:
39%

Ezt mondta az anyam, erre azt mondta a nagyanyam....... nem turom,hogy beleszoljanak...anyam egy allat...mit csinaljon az a 20 eves gyerek....

Ha 20 eves az a gyerek, elje a sajat eletet.

2021. okt. 11. 23:46
 13/21 anonim ***** válasza:
78%
Ha ilyen anyám lenne, többet nem is találkoznék vele. Már eleve azért sem, ha ribi vagy iszákos, hát még ha folyamatosan szíd a hátam mögött. Kéne a fenének egy alkoholista utálatos qrva. Az ilyen nem anya, de még nem is ember a szememben.
2021. okt. 12. 04:05
 14/21 anonim ***** válasza:
72%
Beintenék neki. Aztán öregkorában rám ne számítson.
2021. okt. 12. 06:08
 15/21 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Élje az életét, minél boldogabban, és akkora távolságot tartson ehhez az anyjától, amekkorát szükséges, azaz (jajj de utálom ezt így ideírni): Engedd el! Amíg az anyád alkoholista (és iszik), addig nem lehet rá hatni, hogy a viselkedése téged elriaszt, és számodra lényegében ő téged is gyűlöl (miközben csak az apáddal szembeni gyűlöletét vetíti ki rád).
2021. okt. 12. 06:26
 16/21 anonim ***** válasza:
63%

Nehez kérdés... A gyerekem apja elhagyott terhesen. A lányom élete első három hónapjában kikopott apja volt. Nagyon nehéz volt úgy ránézni, hogy ne az apját lássam, hanem őt.

Mondjuk nem tudom a kérdésednek és az anyád alkoholizmusának meg ribiskedesenek mk koze van egymashoz. Lathatoan utálod, így aztán nem ertem miért zavar, hogy ez kölcsönös.

2021. okt. 12. 06:28
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Bence?
2021. okt. 12. 09:54
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

El kell engedni.

Engem azért utálnak a szüleim, mert külsőleg nagyon hasonlítok az apai nagymamámra.

Nehéz természetű, bigott asszony volt és háztartásbeli. Nem szeretett dolgozni menni. Igyekezett úgy házasodni hogy ne is kelljen.(Ez is csípte a szüleim szemét, holott pénzel mindig segítette őket.) Kivételezett velem, ami csak olaj volt a tűzre. Annyira, hogy nem ruháztak, vertek. Leépítették az önbecsülésemet. Úgy éreztem csúnya vagyok és a jelenlétem mindenhol csak kellemetlenséggel jár. Nem tudtam elképzelni hogy valaki örülhet nekem.

Sokat mondogatták, hogy olyan "lusta, senkiházi, gyagyás munkakerülő vagy/leszel mint nayanyád. Van bennem belőle, tény. Mármint ami belsőmet illeti. Külsőre 90%. Belsőre sokkal kevesebb. A makacsságom és a hirtelen haragom. A többi, ahogy észreveszem, innen is, onnan is egy kicsi, minden felmenőmből.

Próbálltam ellene tenni, hogy megszeressenek, miután elköltöztem 20 évesen. Nem sikerült. Ha megfeszültem sem. Csak csúnya dolgokat halottam vissza. Azt is próbálltam, hogy ritkábban megyek, akkor fél évente, 8-9 havonta csak kibírják azt az egy hétvégét hogy kedvesek legyenek. Hát nem.

Már nem megyek. Nem tartom a kapcsolatot velük. Azóta boldogabb vagyok.

És észre veszem ha szeretnek engem az emberek. Mert sokan szeretnek.

A szüleimet elengedtem. Később meg is bocsájtottam nekik. Nem felejtek! De megbocsájtottam. Elvégre lelki és érzelmi sérültek. Aki így utálja ilyesmi miatt a gyerekét, az csak az lehet.

Én biztos nem leszek majd ilyen szülő.

2021. okt. 12. 12:58
 19/21 anonim ***** válasza:
82%

6-os

Soha nem a gyerek kéredzkedik a világra, hanem a szülők ba@sszák össze! Egy gyereknek sem kötelező szeretni és tisztelni a szüleit csak mert megszülte, "életet adott"! Igen ám, mégis milyen életet...? Olvass nyugodtan a témában, elég itt gyakorin. Elég durva sztorik vannak...

2021. okt. 12. 13:22
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva, ha ekkora szardarabnak tartod anyád, akkor miért érdekes a véleménye?

Különösen mivel nem nála laksz. Mert ugye nem nála laksz?

2021. okt. 12. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!