Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A fiaim folyton veszekednek,...

A fiaim folyton veszekednek, nem bírni velük, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van két fiam. A kisebbik 14, a nagyobbik 18 éves. Minden apróságon összevesznek. Pedig alapból jól kijönnek, de a nagy szokta bántani az öccsét. Nemtudom ez mennyire normális dolog? A kisebbik fiam sokszor panaszkodik hogy a bátyja megette a csokiját, majd ezekután nekiment, a nagy meg nyilván nem hagyta magát és akkor szétverik egymást. Verekednek sokszor, ordibálnak mint a fába szorult féreg. Szomszédok is szóltak már, (pedig nem panel lakás) hogy legyünk halkabban mert kihallatszik a házból hogy ők megint balhéznak. Mi lenne a jó megoldás? Ha az egyiket védem, a másik megharagszik. Egyedül vagyok jelenleg a problémára, gyerekek apja dolgozik szinte egésznap. Hogy kéne igazságot tenni köztük?

2021. okt. 11. 15:40
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
33%

7# Pont hogy azok szúrkálnak felnőttként akikben elfojtották gyerekként hogy kicsit bunyózzon a tesóval. Azok a legagresszívabbak.

És nem kell egyből elítélni a kérdezőt. Teljesen normális család lehet, csak néhányan idehányják hogy ők a bezzeg anyák.

2021. okt. 11. 22:18
 22/29 anonim ***** válasza:
81%

...he?!...🤨

Kérdező, sajnálom, de energiát kell bele fektetni. Tudom, hogy alig van, de akkor is.

Ha abból indul az adott bunyó, hogy az idősebb szimpla g***izésből megette a másik csokiját, akkor ő az, akit le kell cseszni. Én a fiatalabb helyében nagyon igazságtalannak találtam volna, ha ezt azzal rendezed le, hogy "ne verekedjetek", meg "mindketten hagyjátok abba".

Az, hogy a fiatalabb nekimegy a másiknak, tényleg nem felnőtthöz méltó, de egyrészt még nem is az, másrészt a 18 éves sem különb. Ettől még a verekedést sem kell jóváhagyni, de nem az az alap probléma. Ha csak azt mondod neki, ne verekedjen ilyenért, az olyan, mintha azt mondanád, tűrje balekként, hogy a bátyja felzabálja a csokiját.

Én minden ilyen után egy lecseszéssel kombinált MÉLY BESZÉLGETÉSRE ültetném le őket, sok velős, a kapcsolatuk mélyére ásó kérdéssel, attól tuti kikészülnek. Nagyobb hatása lenne rájuk, mint bármilyen pofonnak (amivel egyébként csak a szintjükre süllyednél le).

2021. okt. 12. 06:49
 23/29 anonim ***** válasza:
77%

Mi is sokat ordítottunk és veszekedtünk a húgommal, amiben szerintem vaskosan benne voltak a szülök, akik sosem tettek igazságot, minden vitára az volt a válasz, hogy nem érdekli őket, mi van, csak hagyjuk abba.

Na, a tesóm mocsok kis féreg is lett, hiszen soha semminek nem volt következménye. Én meg gyűlöltem az igazságtalanságot, aztán az évek alatt egyre elfajultak a dolgok.

Na, ezt a saját családomban el sem tudom képzelni.

2021. okt. 12. 11:36
 24/29 anonim ***** válasza:
74%
23, a férjeméknél ugyanez. A húga egy manipulatív féreg lett, aki a saját ferjenek is folyamatosan hazudik. Ő meg túlpörgött igazságerzettel a boltban is képes leállni valami piszlicsáré hülyeségen problémázni az eladóval, mert az ingerküszöbe rohadtul lent van már ilyen szempontból. Hát nem jó egyik se. És mindezt azért, mert a szülők képtelenek voltak szülőként viselkedni.
2021. okt. 12. 12:14
 25/29 anonim ***** válasza:
70%

képes leállni valami piszlicsáré hülyeségen problémázni az eladóval

😅🤣🤣🤣

2021. okt. 12. 13:27
 26/29 anonim ***** válasza:
68%

De konkrétan hogy indult ez a dolog? A nagyobb egyszer megette a kisebb csokiját, gondolom erre a kisebb ment hozzád, hogy ez nem igazság, te meg elhajtottad, hogy okosabb enged. Aztán előfordult másodszor is, a fiad már nem hozzád ment, nem akart az "okosabb" lenni, én is megtéptem volna a bátyámat a helyében.

Vagy hogy alakult ez ki?

2021. okt. 12. 15:22
 27/29 anonim ***** válasza:
35%

Testvérféltékenység. A nagyobb azt hiszi h több szeretetet kap a kisebbik ezért érvenyt szerez vékt sérelmének csokilopás stb formájában.

Mindkettòt egyformán szereted és ugyanannyi javakat adsz mindkettőnek?

2021. okt. 12. 18:15
 28/29 anonim ***** válasza:
56%
A kerdezo jol eltunt!
2021. okt. 12. 18:18
 29/29 anonim ***** válasza:
68%
Lehet a sok kritika miatt bedurcizott
2021. okt. 12. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!