Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A fiaim folyton veszekednek,...

A fiaim folyton veszekednek, nem bírni velük, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van két fiam. A kisebbik 14, a nagyobbik 18 éves. Minden apróságon összevesznek. Pedig alapból jól kijönnek, de a nagy szokta bántani az öccsét. Nemtudom ez mennyire normális dolog? A kisebbik fiam sokszor panaszkodik hogy a bátyja megette a csokiját, majd ezekután nekiment, a nagy meg nyilván nem hagyta magát és akkor szétverik egymást. Verekednek sokszor, ordibálnak mint a fába szorult féreg. Szomszédok is szóltak már, (pedig nem panel lakás) hogy legyünk halkabban mert kihallatszik a házból hogy ők megint balhéznak. Mi lenne a jó megoldás? Ha az egyiket védem, a másik megharagszik. Egyedül vagyok jelenleg a problémára, gyerekek apja dolgozik szinte egésznap. Hogy kéne igazságot tenni köztük?

2021. okt. 11. 15:40
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
24%
Jézusom...
2021. okt. 11. 16:53
 12/29 anonim ***** válasza:
26%
Nincs apa a családban igaz? Úgy nehéz lesz.
2021. okt. 11. 16:54
 13/29 anonim ***** válasza:
22%

Testvérek nincsenek veszekedés nélkül, főleg kamaszkorban.

Én leülnék velük beszélni.

2021. okt. 11. 17:56
 14/29 anonim ***** válasza:
40%
Kamaszok, beszélj velük, de aki kezdi csak azt szid, és azért az apa is avatkozzon.
2021. okt. 11. 18:18
 15/29 anonim ***** válasza:
46%

Aki először üt, azt büntesd. Aki megeszi a másik csokiját, azt is büntesd. De "fájjon" nekik a büntetés, nehogy kiröhögjenek téged, annyira gyenge. Mit szeretnek, mit engedsz nekik? Na azokat eltörölni. Nyilván más a prioritása egy 14 és egy 18 évesnek, úgyhogy lehet őket különbözőképpen büntetni.

(És nehogy azt hidd, hogy a nagyobbra nem tudsz így hatni, mert nagykorú, ha veletek él még, akkor simán ki tudtok vele b@szni.)

2021. okt. 11. 18:33
 16/29 anonim ***** válasza:
0%

Rendszeresíteném így az elején a nadrágszíjat.

Én anno örültem volna a szíjnak is de keményebb eszközök voltak nálunk.

2021. okt. 11. 19:06
 17/29 anonim ***** válasza:
56%
Jaj basszus, mi is "bunyóztunk" a tesómmal, pedig én nő vagyok, ő meg férfi, mégsem lett egyikünkből sem agresszív felnőtt. Aki ilyet ír, annak sosem voltak kamasz gyerekei (sem tesója), minek pofázik bele???
2021. okt. 11. 19:59
 18/29 anonim ***** válasza:
82%
17, és ti is annyira bunyóztatok, hogy már a szomszédok is reklamáltak miatta?
2021. okt. 11. 20:52
 19/29 anonim ***** válasza:
40%
Ezért konkrétan nem reklamáltak, de, mivel panelban laktunk, sok minden másért igen (sokszor nem is mi csináltuk a "fesztivált", sőt, otthon sem voltunk olyankor, ezért küldte el őket édesapám a retekbe 😅). Lényeg a lényeg, két kamasz (főleg egyneműek), sokszor összebunyózik, ettől később még nem lesznek közveszélyes bűnözők.
2021. okt. 11. 21:17
 20/29 anonim ***** válasza:
76%

9# Ne röhögtessél már, minek jössz ide ilyen válasszal?

12 év van a gyerekeid között??

Hogy jön az ide?

Gondolom azért nem ütötte verte laposra a 17 évesed az óvodást.

De nagyra lehetsz vele, ekkora korkülönbséggel alapból érdektelenek egymással a gyerekek, nem tudtad?

Pont nem neked kéne hozzászólni akinek fingja sincs két kamasz neveléséről.

2021. okt. 11. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!