Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szoktátok támogatni a szüleite...

Szoktátok támogatni a szüleiteket, vagy ők titeket? (szavazás)

Figyelt kérdés
2021. okt. 11. 03:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
97%
07.18-as, 5-ös válaszoló vagyok. Igen, erről is szól a posztom, figyelem felkeltés. Akik 8 órás minimálbért kerestek egész életükben, azoknak is éhenhalásra lesz elég a nyugdíjuk, nem csak a feketén, szürkén dolgozóknak. Ilyenek pl a kisebb vállalkozók alkalmazottai is. Anyukád is tudta, tudnia kellett, ha egész életében minimálbéres állása volt, akkor nagyon alacsony lesz a nyugdíja.
2021. okt. 11. 07:39
 12/23 anonim ***** válasza:
16%

11, tavaly ment nyugdíjba kollégánk. Több a nyugdíja, mint a bére volt. Sajnos az sem mindegy, mikor mész...

De taníts, mester, mennyit és hogyan kell megtakarítani a minimálbérből.

2021. okt. 11. 07:42
 13/23 anonim ***** válasza:
20%

Ez nem szabadon választható:

A Ptk. 4:196. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Tartási kötelezettsége áll fenn elsősorban a szülőnek a gyermekével és a gyermeknek a szülőjével szemben. A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni.”

[link]

2021. okt. 11. 07:47
 14/23 anonim ***** válasza:
96%

"A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni.

De az is oda van írva - keresgéljél -, hogy abban az esetben, ha mindez a saját eltartását (és a gyerekeinek az eltartását) nem veszélyeztetni. Jelen pillanatban a bírói gyakorlat havi 10 e Ft-ot ítél.

Szerinted?

2021. okt. 11. 08:18
 15/23 Katona Dius ***** válasza:
86%
Hál istennek eddig se ők, sem mi nem szoroltunk rá, hogy a másikat anyagilag támogassuk. Férjemmel most vettünk egy házat, a felújítás elvitte sok pénzünket, és pl. nem maradt annyi, hogy bozonyos bútorokat, eszközöket megvegyünk. Eddig anyósoméknál laktunk, így ha meg is vettük volna előre, nem tudtuk volna hova rakni. Nincs pl gáztűzhelyünk, konyhabútorunk, asztalunk, székünk, mosógépünk. Anyuéknak volt felesleges asztala és gáztűzhelye, azokat megkaptuk kölcsönbe, míg nem tudunk venni magunknak. Tehát támogatjuk egymást, mi is megyünk hozzájuk segíteni, ha olyan van, hogy el kél még pár kéz, de anyagilag még nem kellett senkinek a másikat támogatnia.
2021. okt. 11. 08:18
 16/23 anonim ***** válasza:
11%

#2:

"De olyat is olvastam,és elképedtem,hogy sokak szerint a gyereknek kötelessége idős(idősebb) korban pénzzel támogatnia a szülőt."Mert hát felneveltelek,kitaníttattalak" stb szövegek.

Azért nekem ez nagyon visszás.

És szerintem független ez attól,hogy a szülő milyen volt,pl hogyan nevelte a gyermekeit.

Szerintem minden esetben a szülő vállalja a gyereket,és nem fordítva."

----------

Én azért kiváncsian várom, hogy te majd mit fogsz elvárni a saját gyerekeidtől. :-)

2021. okt. 11. 09:12
 17/23 anonim ***** válasza:
86%

Semmit,mert nekem nem lesznek gyerekeim.

2021. okt. 11. 09:18
 18/23 anonim válasza:
8%

1. Szia

2. A szüleimet támogatom.

3. A rokonokat támogatom.

2021. okt. 11. 09:26
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Végülis igazad van, akkor biztosan nem kapod vissza azt, amit most "adsz" a szüleidnek... :-)

Okos ember nem is csinál gyereket egy ilyen világba!

Ezért van annyi hülye! :-)

2021. okt. 11. 10:48
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha lenne gyerekem,annál rosszabb érzés nem lenne,hogy rá szorulok.

Hiszen miattam született,és nem én ő miatta.

Az viszont,hogy valaki pl minimálbéres volt,vagy annyira jelentették be nem a gyerek hibája.

Tudatosan kellene családot vállalni,nem a semmire,meg semmi képzettségre.

2021. okt. 11. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!