Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha halálos beteg lenne a...

Ha halálos beteg lenne a felnőtt gyereked, mit kezdenél a 3 éves unokáddal, ha már öregségi nyugdíjas vagy?

Figyelt kérdés
2021. okt. 8. 23:41
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
19%

Attól függ. Ha van másik szülő, akkor nyilván nevelje ő, én meg segítenék, ahol tudok. Ha a másik szülő sem él vagy alkalmatlan a gyereknevelésre, akkor körbenéznék a családban. Ha van olyan pár, aki alkalmas és hajlandó lenne a gyereket nevelni, akkor azt támogatnám. Ha nincs ilyen, akkor attól függne, hogy én milyen állapotban vagyok, nyilván tájékozódnék az anyagiakról is és ha beleférne, én nevelném. Végső esetben maradna az örökbeadás, bár 3 éves gyereknek nem tudom, milyen esélyei vannak.

Egyébként persze az is kérdés, hogy mit jelent az h halálos beteg a szülő. Lehet, hogy elél még éveket is, és ha korlátozottan is, de képes lenne ellátni a gyereket. Ebben az esetben nyilván ezt támogatnám.

2021. okt. 9. 10:39
 22/23 anonim ***** válasza:
72%
21 Nem bántásból fogom megkérdezni.De ugye azt tudod, hogy ha örökbe adod a gyereket, akkor jóformán soha többet nem látod? Le tudnád élni úgy az életed hátra levő részét, hogy az unokádat idegeneknek adtad, mikor épp csak meghalt a szülője, aki a te gyereked volt?:(
2021. okt. 9. 16:12
 23/23 anonim ***** válasza:
57%

1, Hol a másik szülő?

2, Van másik felnőtt gyerekem aki vállalná a kicsi felnevelését?

3, Elkezdeném nevelni ha az első 2 opció nem járható út, és gondoskodnék olyan személyről aki örökbefogadná a halálom után ha még kiskorú.

2021. okt. 9. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!