Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok arról, hogy egy...

Mit gondoltok arról, hogy egy anyuka a kislánya halála után is fenntartja és frissíti az Instagram oldalt, ahol a súlyos beteg gyerek életét tárta a nyilvánosság elé?

Figyelt kérdés
Mai napig olyan képeket és képaláírásokat posztol, amik azt sugallják, hogy még él a kislány. Hutchinson–Gilford-progéria szindrómás (HGPS) volt, és fél éve halt meg. Az oldal PayPal linket is tartalmaz, ott gyűjti anyuka a pénzadományokat még mindig.

2021. okt. 7. 18:51
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
81%

ha mar meghalt, deadomanyt sajat maganak az oldalon keresztul, akkor fel kell nyomni az instanak jelented, kitoltod az adatlapot stb. Es az insta leszedi...

Ha viszont olyan miatt gyujt,hogy:

- a kislanyom emlekere alapitott alapitvanynak, ami hasonlo beteg gyerekeknek segit

- nem tudtam eltemetni, mert nem volt penzem es itt az urnaja a polcon

- itt maradtam gyaszolok es meg etetnem kell 3 masik kisgyereket segitsetek ki penzzel

- gyujtok arra, hohy vegyek egy ismeros hasonlo beteggyerekenek egy akarmit

szoval ha egyertelmuve van teve, hogy konkretan gyujt valakinek valamire valamiert, akkor azzal nincs baj.

Ahogy te is gondolod a baj az lenne, ha sajat maganak gyujtene, hogy eldegeljen a befolyt osszegbol, de az adomanyt ugygyujtene, mintha az a sajat egyebkent mar nem elo gyermeke megsegitesere kerne. (ez megtevesztes).

Egyebkent normalis ember mielott beteg gyereknek adomanyoz meggyozodik rola, hogy a gyermek es a betegsege is letezik, hogy valoban raszorul az adott csalad, hogy nem valaki mas ker a nevukben es rajuk hivatkozva mikozbenok nem is tudnak rola.

(pl lehet nem is anyuka posztol?)

2021. okt. 7. 22:06
 32/47 anonim ***** válasza:
100%

#31:

A történet valós, sok riport is készült velük, és gyakorlatilag a látogatók orra alá van tolva, hogy meghalt a gyerek, pontos dátummal.

Nem kérnek konkrétan pénzt semmire, csak kint van a PayPal link, bárki kiteheti, aztán vagy utalnak neki vagy nem.

Anyuka még posztol, de összesen van kint vagy 120 poszt, mindenestől.

2021. okt. 7. 23:55
 33/47 anonim ***** válasza:
79%

Egyébként oda van írva a halálhír után vmelyik képnél, hogy a pénzt a számlákra és a temetés költségeire elfogadják. Mondjuk logikus, hogy baromi drága lehetett a folyamatos orvosi ellátás, nem sajnálom tőlük, ha az se sajnálja, aki pénzt küld még mindig. Még csak nem is tukmálja minden második post alatt a nő, hogy fizessetek mucikáim, hanem egyszer leírta, hogy a kislány halála után mire megy a pénz és van fent egy link, ennyi.

Egyébként nekem nem sugallja, hogy él a kislány, sok hashtag van, amiből rá lehet jönni, hogy ez egy emlékoldal. Plusz, ha vak vagy, csak akkor nem lehet látni, hogy az első sorban ott a halál dátuma.

Vannak biztos csalók, de ez nem csalás, elég szar lehet így is nekik, hogyha tényleg még mindig a számlákat nyögik március óta, főleg hogy ez Svájc.

2021. okt. 8. 00:33
 34/47 anonim ***** válasza:
70%
Nos, megértem. Egyrészt neki valószínűleg sokat segít a gyász feldolgozásában a posztolás. Másrészt szokás elfelejteni, hogy egy súlyos betegség mekkora anyagi teher. Magyarorszagon ott a tb, tehat ha korhazba kerülsz, ingyenes, ha vizsgálat kell, ingyenes. Külföldön nem így van. Anyagilag belerokkannak a családok egy betegségbe. Plusz a temetés.....
2021. okt. 8. 06:52
 35/47 anonim ***** válasza:
92%
Semmi közöd hozzá.
2021. okt. 8. 08:47
 36/47 anonim ***** válasza:
100%

11!

Oké, akkor fel kell jelenteni.

Egy normális és ép eszű ember utánanéz annak, ahová utalni akarja a pénzét. Feltételezem, hogy az eddig utalók is ezt tették és látták, hogy a kislány már nem él. Ha meg nem így tettek és vissza akarják szerezni a pénzüket, akkor lehet feljelentést tenni.

2021. okt. 8. 16:26
 37/47 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként az senkinek nem jutott eszébe, hogy lehet durva kiadásai voltak a gyerek életbenmaradási műtétek, kezelések miatt és esetleg "vissza" is szeretne némi pénzt gyűjteni?

Mármint értem én, hogy sok műtét sok országban ingyenes, pláne az életet mentők, de ettől függetlenül is lesznek/lehetnek kiadásai egy betegségnek.

És értem én, hogy ezt egyszer ki kellett adni és utólag csúnya dolog reklamálni, meg ilyensmi, de ha valaki egész életében egy házra gyűjt, majd születik egy beteg gyereke akinél evidens, hogy a betegségre fogja rászánni a félretett pénzét, majd a gyerek meghal, akkor nehogy már a fejéhez vágjuk, hogy minden spórolása "hiábavaló" volt és szégyellje magát hogy pénzből él.

2021. okt. 8. 20:11
 38/47 anonim ***** válasza:
0%

De miért más emberek könyöradományából akar pénzt szerezni? Ez koldulás.

Mielőtt nekem támadnátok, én is beteg gyerek voltam, fél évet is voltam kórházban, mégsem tarháltak a szüleim pénzt. Dolgoztak e mellett, nem a könyöradományt várták.

2021. okt. 9. 09:33
 39/47 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt itthon van TB, másrészt annak a gyereknek kb állandóan szüksége volt ellátásra, nagyon kiszolgáltatott állapotban volt egész életében. Nem mindegy az se, hogy neked milyen betegséged volt vele szemben, nyilvánvalóan nem egységesen kezelnek bizonyos betegségeket, ezt ugye nem kell jobban magyarázni... A magyar árakhoz képest, pedig alapból sokkal drágább ott minden. Másrészt akármilyen munkával nem lehet finanszírozni egy tényleg költséges ellátást, az a nő optikus vagy mi, az apát soha nem mutatta, lehet egyedülálló anyuka, a lány halála után pedig a pszichiátriára került, mert kikészült, tehát előtte se lehetett valami stabil mentálisan, ez nem meglepő, ha a gyereke a születése kezdetétől haldoklik...

Harmadrészt vannak ezek a magyar gyerekek, nem tudom talán kettő, akiknek SMA-juk van és több milliós adomány kellett, hogy tudják őket kezelni... valami olyat olvastam, hogy első körben 30 milliót, aztán a full kezelés meg 700 millió. Kicsit gondolkodj már... (Egyébként ezen itt még nem láttam senkit háborogni, hogy miért adnak ennyi pénzt egyetlen gyereknek, amikor ennyiből sokkal több embert lehetett volna megsegíteni, ha egy szervezetnek megy ez az összeg, de mégis mindenki egy kisfiún akart segíteni, mert ez volt nekik a megható helyzet, mert nyilvános volt.)

Mindenki oda küld adományt, ahova akar és kész, az ő pénze, ez nem kényszer, ez van.

2021. okt. 9. 11:43
 40/47 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon ritka betegségem volt/ van, soha nem fogok meggyógyulni, együtt kell élnem vele. Eszembe sem jutna tarhálni. Hát mindegy, ők tudják....
2021. okt. 9. 11:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!