Milyen gyakran "illik" meglátogatni egy kórházban fekvő szülőt?
Édesanyám 3 hete kórházba került. Fekvő beteg, nem tud inni sem magától, mentálisan sincs rendben.
Édesapám nem tudja minden nap látogatni a munkabeosztása miatt, de hetente 4 alkalommal ő is bemegy.
Én eddig szinte minden nap mentem, de már nehezen bírom. A kórház 1,5 órányi utazásra van tőlünk. Reggel 7-kor megyek dolgozni, utána kórház, este fél 8-kor esem haza, ha jól érem el a buszt. Utána főzök, mosok, takarítok.
Nagyon fáradt vagyok, már testileg is, nem csak lelkileg.
Ti hogy oldottátok ezt meg? Ketten vagyunk gyerekei, de testvérem a város másik végében van egyetemen szinte minden nap estig, nem tudunk váltva menni.
Nem mennék, max heti 2-3x, ugyanis nekem is van életem, munkám.
De el sem várnám, hogyha én beteg vagyok, akkor a gyerekem, férjem meló után minden nap nálam üljön 2-3 órát, és hullafáradtan létezzen.
Megértem, hogy kimerítő minden nap menni. De a napi takarítás tényleg erthetetlen, ha egyedül laksz és nem is vagy otthon lényegében. Még ha háziállat is van, akkor is felesleges. A főzés is furcsa, előre is meg lehet főzni speciális étrend esetén is. Szóval ha mész mindennap a kórházba, ezekkel ne strapáld magad pluszba. Lehet ápolókat fizetni, akik bemennek hetente pár nap, és ellátják a beteget. Láttam ilyet, mikor apukám volt kórházban. Ilyenkor tudnátok kicsit pihenni. Anyukádnak persze hiányoztok, de ezen nem szabad rágódni, majd mentek másnap.
Tesód azért kicsit fura, a legszigorúbb egyetemről is lehet hetente egy nap hianyozni, ha az ember rokona súlyos beteg.
Ebben az a legrosszabb, hogy nem tudjátok mikor van vége. Amikor nem bírtuk otthon a mamát már ápolni, akkor az elfekvőbe akartuk felvetetni, de hosszú várólista volt. Akkor cselhez folyamodtunk és ráhívtuk a mentőt, hogy rosszul van, így 1 hetet volt a belgyógyon, ahonnan haza akarták adni, de ugye így se bírta a család, közben lett egy kontaktunk az ápolásira, így mégis felvették oda. Napi díjat kellett fizetni, meg mi pluszba nővéreknek is adtunk, hogy viseljék elfogadhatóan a gondját, amúgy 10en voltak egy szobában.
Itt csak arra az eshetőségre gondolok, hogy előre kell gondolkoznotok, mert ha hazaadják (akár a covid miatt megint kisöpörhetik a kórházakat), akkor nem az lesz a legkisebb gond, hogy munka mellett tudjátok-e látogatni, hanem hogy 24 órás ellátást fog igényelni.
Minek kell kétnaponta mosni? Moss inkább 3-4-5 naponta. Kaját hány napra csinálod?
Valamiből engedned kell, hogy tudd anyukádat is látogatni, és ne dögölj bele a házimunkába se. Ha meg ez nem megy, akkor nem tudsz bemenni hozzá, ennyi az egész. Ami mondjuk elég szomorú. De ha ilyen messze van a kórház, az neked már 3 óra kiesés oda-vissza.
Nekem az egyik gyerekem feküdt bent az intenzíven, ahová nem lehetett mellé becuccolni - másik városban került kórházba nyaralás alatt. Napi kétszer két és fél óra volt az utazás, itthon a kisebbik gyerek, apuka nincs.
Ti többen vagytok oldjátok meg közösen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!