Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen gyakran "illik" megláto...

Milyen gyakran "illik" meglátogatni egy kórházban fekvő szülőt?

Figyelt kérdés

Édesanyám 3 hete kórházba került. Fekvő beteg, nem tud inni sem magától, mentálisan sincs rendben.

Édesapám nem tudja minden nap látogatni a munkabeosztása miatt, de hetente 4 alkalommal ő is bemegy.

Én eddig szinte minden nap mentem, de már nehezen bírom. A kórház 1,5 órányi utazásra van tőlünk. Reggel 7-kor megyek dolgozni, utána kórház, este fél 8-kor esem haza, ha jól érem el a buszt. Utána főzök, mosok, takarítok.

Nagyon fáradt vagyok, már testileg is, nem csak lelkileg.

Ti hogy oldottátok ezt meg? Ketten vagyunk gyerekei, de testvérem a város másik végében van egyetemen szinte minden nap estig, nem tudunk váltva menni.

2021. okt. 5. 10:43
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
97%
Ez nem illik szintü kérdés, annyit menj be ami számodra megfelelő és megoldható.
2021. okt. 5. 22:54
 22/32 anonim ***** válasza:
83%

Nem mennék, max heti 2-3x, ugyanis nekem is van életem, munkám.

De el sem várnám, hogyha én beteg vagyok, akkor a gyerekem, férjem meló után minden nap nálam üljön 2-3 órát, és hullafáradtan létezzen.

2021. okt. 6. 08:06
 23/32 anonim ***** válasza:
77%

Megértem, hogy kimerítő minden nap menni. De a napi takarítás tényleg erthetetlen, ha egyedül laksz és nem is vagy otthon lényegében. Még ha háziállat is van, akkor is felesleges. A főzés is furcsa, előre is meg lehet főzni speciális étrend esetén is. Szóval ha mész mindennap a kórházba, ezekkel ne strapáld magad pluszba. Lehet ápolókat fizetni, akik bemennek hetente pár nap, és ellátják a beteget. Láttam ilyet, mikor apukám volt kórházban. Ilyenkor tudnátok kicsit pihenni. Anyukádnak persze hiányoztok, de ezen nem szabad rágódni, majd mentek másnap.

Tesód azért kicsit fura, a legszigorúbb egyetemről is lehet hetente egy nap hianyozni, ha az ember rokona súlyos beteg.

2021. okt. 6. 08:53
 24/32 anonim ***** válasza:
75%

Ebben az a legrosszabb, hogy nem tudjátok mikor van vége. Amikor nem bírtuk otthon a mamát már ápolni, akkor az elfekvőbe akartuk felvetetni, de hosszú várólista volt. Akkor cselhez folyamodtunk és ráhívtuk a mentőt, hogy rosszul van, így 1 hetet volt a belgyógyon, ahonnan haza akarták adni, de ugye így se bírta a család, közben lett egy kontaktunk az ápolásira, így mégis felvették oda. Napi díjat kellett fizetni, meg mi pluszba nővéreknek is adtunk, hogy viseljék elfogadhatóan a gondját, amúgy 10en voltak egy szobában.

Itt csak arra az eshetőségre gondolok, hogy előre kell gondolkoznotok, mert ha hazaadják (akár a covid miatt megint kisöpörhetik a kórházakat), akkor nem az lesz a legkisebb gond, hogy munka mellett tudjátok-e látogatni, hanem hogy 24 órás ellátást fog igényelni.

2021. okt. 6. 09:21
 25/32 anonim ***** válasza:
65%
Nem értem, milyen önző ember az, aki elvárja, hogy ilyen távolságról napi szinten látogassák heteken keresztül, miközben a másiknak is megvan az élete, amit nem akaszthat a fogasra addig. Rajtad kívül mindenkinek csak a kifogás megy, te meg fizikailag rámész a dologra. Neked kell bevágni a féket, mielőtt úgy kimerülsz, hogy baleset lesz a vége vagy valami betegség dönt le majd a lábadról! Miért lenne fontosabb a kötelező gyakorlati óra (két hiányzás általában megengedett), ill. a szigorú főnök, mint a te dolgaid? Apád szalag melett dolgozik, hogy ne tudna annyival hamarabb kezdeni, mint amennyivel heti 2x eljönne korábban? Csak egy tipp, de biztos erre is lesz kifogás, viszont nekünk végülis mindegy, nem mi merülünk ki...
2021. okt. 6. 11:44
 26/32 anonim ***** válasza:
93%

Minek kell kétnaponta mosni? Moss inkább 3-4-5 naponta. Kaját hány napra csinálod?

Valamiből engedned kell, hogy tudd anyukádat is látogatni, és ne dögölj bele a házimunkába se. Ha meg ez nem megy, akkor nem tudsz bemenni hozzá, ennyi az egész. Ami mondjuk elég szomorú. De ha ilyen messze van a kórház, az neked már 3 óra kiesés oda-vissza.

2021. okt. 6. 12:24
 27/32 anonim ***** válasza:
94%

Nekem az egyik gyerekem feküdt bent az intenzíven, ahová nem lehetett mellé becuccolni - másik városban került kórházba nyaralás alatt. Napi kétszer két és fél óra volt az utazás, itthon a kisebbik gyerek, apuka nincs.

Ti többen vagytok oldjátok meg közösen.

2021. okt. 7. 08:00
 28/32 anonim ***** válasza:
91%
Mit muszáj naponta takarítani? És diétás ételt is lehet rendelni, csak körül kell nézni a neten.
2021. okt. 8. 06:53
 29/32 anonim ***** válasza:
45%
Ez nem szabadna teher legyen. Ha az én édesanyám lenne korházban, bármi áron ott lennék folyton mellette. Ez nem illem kérdése!
2021. okt. 10. 02:18
 30/32 anonim ***** válasza:
Mindennap, eteted, itatod, fogod a kezét.
júl. 28. 19:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!