Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen gyakran "illik" megláto...

Milyen gyakran "illik" meglátogatni egy kórházban fekvő szülőt?

Figyelt kérdés

Édesanyám 3 hete kórházba került. Fekvő beteg, nem tud inni sem magától, mentálisan sincs rendben.

Édesapám nem tudja minden nap látogatni a munkabeosztása miatt, de hetente 4 alkalommal ő is bemegy.

Én eddig szinte minden nap mentem, de már nehezen bírom. A kórház 1,5 órányi utazásra van tőlünk. Reggel 7-kor megyek dolgozni, utána kórház, este fél 8-kor esem haza, ha jól érem el a buszt. Utána főzök, mosok, takarítok.

Nagyon fáradt vagyok, már testileg is, nem csak lelkileg.

Ti hogy oldottátok ezt meg? Ketten vagyunk gyerekei, de testvérem a város másik végében van egyetemen szinte minden nap estig, nem tudunk váltva menni.

2021. okt. 5. 10:43
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
98%

Hát ilyen esetben felváltva... Mivel fekvő beteg így sajnos másokra van utalva.

Napi látogatás nagyon jó, de nem tud mindenki menni naponta. Megbeszélitek ki mikor megy, hétköznap, hétvégén meg mehettek többen vagy egymás után.

2021. okt. 5. 11:17
 12/32 anonim ***** válasza:
95%
Azért napi HÁROM órát utazni, meg emellett még a beteggel is lenni legalább egy órát, ez nem nagyon megoldható minden nap MUNKA MELLETT!
2021. okt. 5. 11:26
 13/32 A kérdező kommentje:

Apukám péntek, szombat, vasárnap tud menni, esetleg egy hétköznapi nap, ha elengedik korábban. Ezzel nem vagyok kisegítve, mert pénteken csak délig dolgozom, hétvégéim szabadok, akkor én is tudok menni.

A hétköznapok a gondok, és muszáj vagyok én megoldani, mert apát simán kirúgják ha többször jönne el korábban, olyan a munkahelye.

Előreláthatólag több hónapig bent fog feküdni, valahogy muszáj lesz megoldani.

2021. okt. 5. 11:28
 14/32 anonim ***** válasza:
55%

Nem tudtok a fonokkel valami méltányosságra jutni?

Azért ez egy komolyabb dolog mint egy sima logás a munkában.

2021. okt. 5. 11:33
 15/32 anonim ***** válasza:
87%

Hát keressetek valaki családhoz közelállót aki bemegy mikor ti nem tudtok. Én így oldottam meg.

Jó barátnőt ilyesmi...

Olyat nyilván aki nem fél segíteni...

2021. okt. 5. 11:35
 16/32 anonim ***** válasza:
32%

Mi van akkor, ha nem takarítasz mindennap???

Kaját lehet rendelni. Mi mindennap ezt tesszük, nem ördöngösség.

esetleg a drága férjed és gyerekeid is felemelhetik a valagukat, ők is rendet rakhatnak, a mosógépbe bizonyára be tudják pakolni a ruhát, és talán még a teregetés is menni fog. Mosogatáshoz sem kell diploma.

És akkor nem kell mártírkodni, este 8-ra hazaérsz, na bumm.

2021. okt. 5. 11:55
 17/32 A kérdező kommentje:

Ki mondta, hogy van férjem és gyerekeim? A társadalmi elvárásokon túl nem is tudsz gondolkozni?

Laktóz és gluténérzékeny vagyok, hisztamin intoleranciával, nem tudok kaját rendelni! Mosnom meg kell 2 naponta, hogy tudjak mibe dolgozni. Takarítás meg van, amit naponta muszáj.

2021. okt. 5. 11:59
 18/32 anonim ***** válasza:
27%

Fel kéne valahogy osztani a hetet közted és a tesód közt, ha apukád hétvégén tud menni.

De még mindig jobb helyzetben vagytok, mint mi voltunk, amikor nekünk a mamát kellett ellátni, mivel a kórházba nem akarták felvenni.

2021. okt. 5. 12:47
 19/32 A kérdező kommentje:
Testvérem sehogy sem tud menni, mert estig egyetemen van. Kötelező órák, amikre be kell járnia. Délelőttjei gyakran szabadok, de csak délután lehet engednek be látogatni (3-5 óra között)
2021. okt. 5. 13:11
 20/32 anonim ***** válasza:
75%

Mi az a betegség, amivel hónapokig bent fektetnek egy kórházban?

Manapság, amint lehet, küldik haza a beteget.

Hónapokig tarthatatlan, amit csináltok. Maximum 1-2 hétig lehet ezt bírni. Nem csodálom, hogy te is kivagy.

2021. okt. 5. 21:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!