Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ez, hogy apám ennyire...

Normális ez, hogy apám ennyire nem bír engedni semmiből?

Figyelt kérdés

A fő problémát az okozza, hogy megszállottan ragaszkodik a faluhoz, ahol élünk. Ez egy kis borsodi község, amit már nagy részben belaktak a romák az elmúlt 20 évben, rajtunk kívül alig van pár magyar család, azok is idősek.

Én 18 éves vagyok, idén fogok érettségizni és szeretnék innen kitörni, keményen is tanulok, a fogorvosi egyetem a célom. Mi persze nem élünk rosszul egyáltalán (anyagilag jó helyzetben vagyunk), viszont én az egyetem után máshol szeretnék élni, dolgozni és külföld sincs kizárva.

Erre apám (és az ő szülei, a nagyszüleim is akik szintén tősgyökeresek a faluban) mindig felkapják a vizet, leorditják a fejemet, hogy "azt hiszem, máshol majd jobb lesz?" "akinek itt nem jó, annak sehol sem lesz jó" meg, hogy "én milyen hazafi vagyok így?!".

Már pár évvel ezelőtt kijelentették, mikor én eldöntöttem, hogy fogorvos szeretnék lenni, hogy ők majd itt vesznek nekem házat rendelővel együtt (!!) és azóta is tartják ezt. Anya nem ért velük egyet, mert ő sem szeret itt élni, de az ő szava nem számít semmit.

2021. okt. 3. 08:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Gondolom nem akar vitát
2021. okt. 3. 16:52
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem MOST nem is érdemes ezen témázni.

A kérdezö elöször érettségizzen le, utána végezze el az egyetemet, addig nem kell egyáltalán foglalkozni a dologgal, nem hozni elö, ha elöjön, hárítani, hogy majd ha aktuális, akkor beszéltek róla.

Ha meg megvan a diplomája, akkor egyszerüen megy, ahová akar, akkor meg azért nincs már vita.

2021. okt. 3. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!