Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem vagyok képes az anyámat...

Nem vagyok képes az anyámat anyának szólítani?

Figyelt kérdés

Régen természetesen úgy hívtam. Aztán lett egy súlyos, életet veszélyeztetõ betegségem. Akkor nem éppen anyaként viselkedett. Nem mondott semmit, nem lehetett vele beszélgetni, felvette a sün poziciót és csak azt szajkózta, hogy majd elmúlik úgyis, majd az orvosok tudják. Érzésekrõl, semmirõl nem lehetett vele beszélni. Egyszer benntvolt nálam látogatóban amikor nagyon rosszul lettem a kezelés miatt, azt kértem maradjon velem még, csak üljön az ágy mellett. Erre benyögte, hogy neki randija van a pasijával, vár rá lent a kocsiban és elment szinte szó nélkül. Sokan azt hiszik, hogy annyira megviselte ez, hogy az érzései elöl menekült mint egy romantikus filmben, de a mai napig azzal lerendezi az egészet, hogy nem is volt akkora a baj, milyen jó arányban gyógyulnak az emberek, stb. Ne hisztizzek, más is volt már beteg. Egyszer volt tüdõgyulladása (!). Mintha az ugyanaz lenne.

Azóta egyre kevésbé tudtam anyának szólítani. Valahogy tudat alatt nem mondtam ezt ki, 1-2 év volt mire észrevettem. Csak úgy szólok hozzá, hogy szia, gyere ide légyszi, stb. Nem nevezem meg. Mára oda jutottam, hogy inkább hívnám a keresztnevén.

Mit gondoltok?

2021. okt. 2. 01:06
 1/10 anonim ***** válasza:
1%
Most őszintén kicsit azért ez olyan nem épp felnőttes dolog, az se jó amit tett, de na ez, hogy most miként nevezed... se jobb se rosszabb nem lesz ettől.
2021. okt. 2. 01:42
 2/10 anonim ***** válasza:
97%
Nagyon sajnálom, szomorú a történeted.. :( ahogy érzed egyébként. Én a nevelőapámat hívtam apának, hisz kicsi korom óta ő volt velem, igazából 11-12 évesen tudtam meg, hogy nem is vérszerinti, de akár az is lehetett volna. De nem volt jó ember. Mikor anyuval különváltak, úgy adódott, hogy hozzá kellett költöznöm kis időre, 15 évesen (1-2 hónapról volt szó). Az éjszaka közepén, pénz nélkül kirakott az utcára a cuccaimmal, és a hörcsögömmel a kezemben, mert zuhanyzás helyett fürödtem, és "pazarlom a vizet". Onnantól nem tudtam apának hívni, el sem döntöttem, csak nem jött a számra a szó. Maradt a keresztnév.
2021. okt. 2. 01:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok, ahogy az 1-es írja, nem lesz se jobb, se rosszabb. De van ilyen, és ez nem dacolás, vagy gyerekes dolog, csak jön. Legalábbis én teljesen meg tudlak érteni, kérdező.
2021. okt. 2. 01:46
 4/10 anonim ***** válasza:
89%
2.-es, az ilyenek felkúrnak, de nagyon. Basszus, nem tízezres tétel rezsiben zuhanyzás helyett fürdeni...
2021. okt. 2. 05:04
 5/10 anonim ***** válasza:
14%
Milyen betegséged volt?
2021. okt. 2. 05:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a leválással kezdtem el őket időnként becenéven szólítani. Ritkán mondom, hogy anyu és apu. Megszokták. Azt hiszem tesóm is szokta így meg úgy hívni őket. Mi amúgyis ilyen baráti szinten vagyunk a szüleinkkel, lehet, hogy emiatt alakult így. Azóta már mama-papa lettek a gyerkőcnek, így változott a repertoár, mikor hogy hívom őket. :D
2021. okt. 2. 07:34
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok, teljesen érthető, hogy távolabb érzed magadtól, és nem jön a szádra, hogy anyaként gondolj rá. Ha nem hívod úgy, szíved joga. Ha az enyémek tudják tolerálni, akkor a Tiéd nem hiszem, hogy ezen pattogna, mikor amúgy se érdekled annyira, hogy aggódjon, mikor melletted kéne lennie.

Szaranya, valljuk be. Nem neked kell, hogy lelkifurdalásod legyen.

2021. okt. 2. 07:36
 8/10 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem neki lehetett egy súlyos feldolgozatlan traumája egy beteggel/betegséggel. Esetleg a szüleivel? Csak pszichológus tudná feloldani. Én nem hibáztatom őt, de persze ettől még neked eshetett rosszul.
2021. okt. 2. 08:15
 9/10 anonim ***** válasza:
89%
Nekem ez ugy eltudja vagni a jo kapcsolatot a szulovel. Nincs ott akkor amikor a legnagyobb szukseged van ra.. sehogy sincs ott. Anyam ugyanez. Majd elmulik, amugyis minek panaszkodsz... csak nyug volt es van neki most is ha odamersz allitano ele es mondod hogy pl. Nem erzem jol magam. Leszarja🤷‍♀️
2021. okt. 2. 08:22
 10/10 anonim ***** válasza:
87%

Én sem tudom anyának nevezni az enyémet.

Velem ilyesmit nem tett "csak" egész életemben lehúzott anyagilag meg úgy mindenhogy. Semmi szeretetet nem érzek iránta, ha valami történne vele pl meghalna, csak megkönnyebbülnék.

2021. okt. 2. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!