Nagymama (85)-anya( nagyi lány 59)apa meg én (30+) lakunk itthon. Jogos anya állandó hárìtása veszekedése mert szólok, hogy nagyi rossz szagú?
Akik nem tudják milyen a falusi ,tanyasi élet lehet jobb ha lapoznak.
Igen! Rossz hogy itthon maradtam ,volt pár éve egy balesetem ami padlóra tett anyagilag,most a magas ingatlan árak tettek be a költözésemnek. De nem erről van szó.
Nagyszüleim kicsi faluban éltek, nem rossz anyagi körűlmények közt de a jó szìvük miatt sosem volt fürdő szobàjuk,(másik lányuknak adták aki épìtkezett a kàdat,wc csészét...) wczni a kerti wcre jártak,amikor megöregedtek szoba wct használtak télen éjszaka, a vödör reggelig a tornácon volt, reggel nagymama kimosta kifertőtlenìtette.
Falu kihalt, nagyapa is elment nagymama akkor testileg lelkileg meggyengűlt. Enyhén demens, egyensúly érzéke 0.
Hozzánk költözött,azóta semmit se mer csinálni,ki kell szolgálni.
Na de a wczés. Sokat jöttek vendégségbe régen nem volt baj az angol wc használattal. Most amióta itt lakik,van ! spórol a vìzzel nem húzza le csak amìg a lyukba megy a cucc. Kakit látom ,na meg a szag is ott marad...ezt a szagot megismerem...sajnos a fotelja a plédje a szoba ahol nappal van is ilyen szagú:((.
Nem törli ki rendesen, nem tudja mert egyensúlyt veszt,űlve intézi (gondolom) sokszor kakis kéznyom van az ülőkén. Pisilés után is van pötty a félre dobott wc papìron(kifolyó lyuk szélén fenn akad)....
Lényeg most jön. Apàt zavarja ez a szituàció de nem szól semmit.
Én szólok anyànak hogy naponta kellene fűrdetni nagymamàt,vagy kitalâlni valami zuhanyzàst. Mondom érzem a szagot ha haza jövök...válasz" ő nem érzi,az csak a visszér krém, nehéz fűrdéskor ki be szállîtani,zuhany alatt nem tud megállni. "De nagyon mérgesen mondja.
Ìgy heti 1-2alkalommal fűrdeti. Másnap már szaga van nagyinak.
Jogos hogy veszekszik anya rám mert szólok??
Önkormányzatnál a családsegítőnél lehet jelezni, hogy segítséget kértek, ha van rá kapacitásuk, akkor ingyenesen küldenek heti pár órában valakit, aki segít fürdetni és hasonlók.
Te is segíthetsz.
Te segítesz fürdetni? Vagy apád?
Ez esetben jogos, ha szólsz érte, de ha hozzá sem érsz, akkor talán nem anyádat kellene ugráltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!