Kitettek otthonról, mit tudnék csinálni?
Eldurvult a helyzet itthon. Anyám pár éve összejött egy alkoholistával, akivel össze is költöztek, a fazon házába. Már pedzegette, hogy engem ki akar tenni, de most tényleg eldurvultak a dolgok. Őszintén szólva nem is bánom, mert borzasztó volt ez a fizikális és lelki terror éveken keresztül. Azt mondta, keressek magamnak munkát, ő nem fog engem eltartani (közben végig anyám fizetéséből éltünk).
Nincs hova mennem. Nagyszüleim nagyon messze laknak, barátaim nincsenek ebben a városban, mert visszahúzódó vagyok. Rokonokkal nem tartjuk a kapcsolatot, az egész család szét van széledve. Tényleg senki sincs, akihez menni tudnék.
Tudom, hogy ezt komolyan gondolta, és anyám hiába próbált védeni, semmi. Azt tudom, hogy ő biztos itt fog maradni, hajlandóságót nem mutat rá, hogy itthagyja ezt a helyet. Már az állomáson ülök a ruháimmal és az iskolai tankönyvekkel.
Mit tudnék tenni?
Irány a legközelebbi rendőrség. Igazából nem hiszem, hogy arra kényszeríthetik, hogy visszavegyen az ő lakásába, úgyhogy neki semmi következménye nem lesz a dolognak. Viszont anyádat előveszik, mert az ő kötelessége biztosítani neked mindent. De ne érdekeljen, hogy anyádnak baja lesz ebből, mert most a legfontosabb, hogy neked legyen hol aludnod, és legyen mit enni.
Valószínűleg az lesz, hogy beraknak egy időre az "árvaházba", aztán anyádon múlik a sorsod. Ha összeszedi magát, elhagyja a pasit, szerez kettőtöknek lakást, akkor mehetsz is vissza hozzá. Ez még aránylag gyorsan is teljesíthető tőle, és ha kicsit is érdekli a sorsod, akkor megcsinálja.
17, Ha a rendőrségre megy, rajtuk keresztül lesz, mindig van sürgősségi ügyelet.
Gyerekotthonban meg hétvégén is dolgoznak, szóval fognak helyet találni a kérdezőnek.
Kérdező, irány a rendőrség! Ők tudni fogják a továbbiakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!