Miért olyan fontos, hogy 16 évesen kezdjenek dolgozni a
diákok?
Figyelt kérdés
Nem jövök gazdag családból, de nem szorulok rá az 500ftos órabérre. Minden nyaramat tanulással töltöttem. A szüleim, főként az egyik, nagyon ellene volt ennek. Miért lenne az hasznosabb, hogy a nyaramat egy gyárban iratok tologatásával töltöm, mint az, hogy megtanulok egy nyelvet?
20 - gondolom a vízszerelő barátodnak belefér a 8 órába kimenni 8 címre, utazással, evéssel, ivással mindennel együtt. Nagyon rossz példa egy irodai munkarednet összekeverni egy kivonulóssal...
2021. szept. 16. 23:23
22/38 anonim válasza:
Nem igazán ingázik. Egy rendes meló (egy címen) kb 1-2 nap, 150-300 ezer körül el is kér érte.
Pontosan így van, ahogy írod, nem keverendő egy irodai melóval. De ki mondta, hogy mindenkinek irodai kell? A kérdezőnek is?
Ez már a múlt. Már évek óta sokkal jobban lehet keresni bármilyen fizikai munkával, mint számítógép pötyögőssel. Aki pénzt akar, inkább szakmunkát érdemes csinálnia.
2021. szept. 16. 23:29
23/38 anonim válasza:
Nem fontos, sokan amugy csak a pénz miatt mennek, alzitananak szivesebben amugy.
2021. szept. 16. 23:31
24/38 A kérdező kommentje:
48 kgs 160 cms lány vagyok. Nagyon jól elvagyok a géppel, amikor anno 32 kgs dobozt emeltem, egész hétvégén fájt a hátam.
2021. szept. 16. 23:33
25/38 anonim válasza:
Én pl nem dolgoztam sokszor nyaranta.
Megmondtam a családnak, hogy akkor dolgozok, ha nyári munkaként valamit örömből tudok csinálni. Úgyhogy egyszer kaptam egy lehetőséget gyermekfelügyeletre, azt egy nyáron át toltam és ennyi.
Pénz annyira nem kellett, mert nem voltak drága kívánságaim, ami zsebpenzbol ne futotta volna ( vagy a plazmaados pénzből később) így én inkább élveztem a nyarat és csak olyat csináltam, amit élveztem is
2021. szept. 17. 00:28
26/38 anonim válasza:
Ne legyenek már ekkora illúzióid: operátornak mehetsz nyári munkára, de irodába biztos nem vesznek fel, hiába tanulsz bármilyen csilli-villi gimnáziumba, esetleg ha valakinek a valakije vagy, vagy gyakorlatot töltesz, megúszod a háromszakos robotlást :D
Egyébként a szülőd téved: addig tanulj, amíg lehet! A munka világa nagyon kemény, és sok szemétláda fog körülvenni. Persze, tapasztalatszerzésnek remek, és lesz egy kis pénzed, ez mindenképpen mellette szól.
2021. szept. 17. 07:52
27/38 anonim válasza:
22 - miért lehetne jobban keresni? Tudod van aki nem akar egész nap 15 órát dolgozni, hajolgatni, tönkretenni magát, mocskos lenni, és megállás nélkül menni. Ha eleget tanulsz, ugyan ezt a pénzt megkapod kényelmes 8 órával (jobb helyen). Egy fizikai melós soha nem kereshet jobban egy értelmiségi, szellemi munkát végzőnél. Elképzelhetetlen.
2021. szept. 17. 08:34
28/38 anonim válasza:
27es: Te hol élsz?
A vizvezetékszerelő soha nem dolgozik többet napi 8 óránál. Jellemzőbb a 6 óra. És millió körül megkeres egy hónapban.
Irodai melóval ugyanekkora fizetés nagyon ritka. És az is tipikusan már túlórákkal és stresszel.
Egy mezei burkoló is elkér 9 ezer Ftot / nm, ami kb 10 perc munka.
2021. szept. 17. 08:40
29/38 anonim válasza:
Azért már nem 500 Ft az órabér, nettó 800-1000 Ft simán megvan, és azt is hozzá kell tenni, hogy nem kenyérre kell. Nem kell 16 évesen dolgozni, de megvannak az előnyei, pl lesz munkatapasztalatod, belekóstolhatsz különféle munkákba és a pénzt értékét is megtanulja az ember becsülni, ha tudja, hogy xy holmiért mennyit kell gürizni. Illetve motiváció is lehet, hogy hova nem szeretne kerülni felnőtt korában. Másrészt amikor az ember kiesik az iskolapadból és önéletrajzot kell írni, akkor bele lehet írni, hogy mondjuk dolgoztál ügyfelekkel vagy csapatban, vagy hogy milyen skillekre tettél szert. Szóval ártani nem árt, de nem is elvárás hogy 16-17 évesen valaki dolgozzon.
2021. szept. 17. 08:45
30/38 anonim válasza:
Nem fontos, inkább hasznos élettapasztalat és mellesleg lehet vele keresni is. Ha nem szorul rá a csalad, nem kell erőltetni persze.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!