Miért olyan fontos, hogy 16 évesen kezdjenek dolgozni a diákok?
Figyelt kérdés
Nem jövök gazdag családból, de nem szorulok rá az 500ftos órabérre. Minden nyaramat tanulással töltöttem. A szüleim, főként az egyik, nagyon ellene volt ennek. Miért lenne az hasznosabb, hogy a nyaramat egy gyárban iratok tologatásával töltöm, mint az, hogy megtanulok egy nyelvet?2021. szept. 16. 22:29
1/38 anonim válasza:
Nem feltétlen hasznosabb...
Én speciel 1200-es órabérben melóztam a nyáron. Összeszedtem 220.000-et.
Nekem a pénz jobban kellett, mint a nyelvtudás.
2/38 anonim válasza:
Nem fontosabb, bár engem arra tanított meg a gyárban robotolás 16 évesen, hogy tanuljak, különben ennél többre nem viszem.
3/38 anonim válasza:
#1 vagyok.
Egyébként jómagam egyetemre járok, de jobban fizetett a gyári meló, mint egy mérnök gyakornoki állás...
4/38 anonim válasza:
Több okból: belekóstolhatsz milyen dolgozni, mikor még nem a megélhetésed múlik rajta. Megtanulod megbecsülni a saját kereseted, és eltartottként nem nyögsz be olyat hogy zéró jövedelemmel nem rászorulva arra hogy kerested legyen. Amúgy meg lesz némi rálátásod a dolgokra, vagyis némi munkatapasztalatot szerzel, ami nem árt, mert mindenhez IS követelik a tapasztalatot, és pont leszarják hogy frissen szabadultál az iskolából. Jó esetben kifogsz egy jó helyet, és mire munka kell, már ismerni fognak, ezért előnnyel indulhatsz ha van felvétel náluk. Nem utolsó nyereség az ismeretség ami hasznos lehet a későbbiekben.
5/38 A kérdező kommentje:
Hosszútávon nekem is kellett a pénz, pár éven belül, de ha többet tudok, többet keresek. Szóval megtérül. Az is igaz, hogy 21 éves koromig egyetem alatt eltartottak minimális szinten, vagyis volt ennivaló, rezsi befizetve, meg (használt) ruha. Nem azért, mert nem lehetett volna több, hanem mert nem akartak elkényeztetni. Ez egy régebbi sztori, de azóta is felhozza, hogy akkor nem dolgoztam és nagyon zavar.
2021. szept. 16. 22:41
6/38 anonim válasza:
500 forint volt esetleg 7-8 eve az oraber, de manapsag mar hala az egnek nem ez a jellemzo.
Egyebkent meg 15 eves koromtol kezdve minden nyaron dolgoztam, rengeteg dolgot megtapasztaltam. Kulonosebben a penz se kellett, szuleim se eroltettek, viszont ha ezt nem csinaltam volna, akkor szerintem a mai napig vakarnam a fejem, hogy mit is kezdjek az eletemmel, mert a diakmunka soran jottem ra arra, hogy mivel illetve mivel nem szeretnek foglalkozni kesobb.
7/38 anonim válasza:
Ki hozza föl? Ha a szüleid, akkor nyilván kellett volna melóznod.
8/38 anonim válasza:
Csak azt akarja, hogy szívjál. Engem is dolgoztattak 16-17 évesen, arra volt jó, hogy már előre megutáltam az egész munka témát egy az egyben. Csak egyetemről kikerülve jöttem aztán rá, hogy a munka nem feltétlenül szar, végül is semmi előnyöm nem származott abból a diákként velem közös témát meg nem ütő buta emberek között, zajos büdös gyárban összeszenvedett néhány hétből.
9/38 anonim válasza:
Na igen, van ez az ostoba fajta is aki képtelen hasznosítani a dolgokat.
10/38 anonim válasza:
500 forintos órbaér?? Örülnél te annak apukám... ha 340-et megkapod már jó vagy. Pontosan ezért kell a diákmunka, hogy értékrendet tanuljon az akinek még nincs: elmész egy hónapig a gyárba, és megtanulod, hogy bizony tanulni kell ha nem akarsz életed végéig a szalag mellett állni mint egy rabszolga, vagy raktárban pakolni. Semmi más értelme nincs, csak ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!