Miért olyan fontos, hogy 16 évesen kezdjenek dolgozni a diákok?
Nem tudtam, hogy 15 evvel ezelott vagyunk, amikor gyaron kivul mashol nem is volt diakmunka, na meg a 300-500 forintos oraber 🤣
Ti hol eltek?
Kereken 20 évvel ezelőtt diákmunkáztam 500as órabérért.
Ma inkabb 1500-2000 korul van az. Szep summat lehet osszeszedni.
Ezt a 'megtanulok egy nyelvet egy nyár alatt' dolgot te se gondoltad komolyan, ugye?
20 db szót megtanulni jó móka, de ez nem egy nyelv.
Mondjuk én egyetem alatt dolgoztam gyárban nyári munkaként, de nem éreztem sem gáznak, sem megalázónak. Nem esett le az ujjamról a gyűrű.
16 évesen is dolgoztam, saját akaratból, és baromi boldog voltam, hogy saját pénzem van, amit arra költök, amire akarok. Mindig be tudtam úgy osztani a nyarakat, hogy jusson nyaralás, pihenés is a munka mellé.
És bár kamaszként nyilván random diákmunkáim voltak, semmi szakmai, de sokat tanultam belőlük, emberi kommunikációról, munkahelyi dinamikáról. Hogy nem lehet mindenkivel jóban lenni; hogy a tekintélytisztelet mellett is vissza lehet szólni a főnöknek, ha idióta; hogy miképp álljak ki magamért; vagy épp hogy mit jelent vállalni a felelősséget a döntéseimért.
A random raktári papírtologatástól a bolti eladáson át a gyerekfelvigyázásig mindenből tanultam valamit az évek alatt.
Nem lazultam és nem 20 szót tanultam meg! Minden nap reggel 8tól este 8ig tanultam! Ebéd szünetet tartottam. Hétvégén is.
Az iskolakezdésre a munkahely adott külön pénzt, abból voltak a tanszerek.
Volt pénzük, olyan átlagosan, de nem akartak elkényeztetni.
17es: a vizvezetekszerelő barátom meg kb 20 ezres órabérért dolgozik.
A betanított segédje 3000 Ftos órabérért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!