Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket hogy támogattak a...

Titeket hogy támogattak a szüleitek egyetem alatt?

Figyelt kérdés
Persze csak ha támogattak. Pénzzel, lakással, autóval, ilyenekre gondolok.

2021. szept. 16. 21:45
1 2 3 4
 31/39 Metionin ***** válasza:
100%
Mikor néha hazamentem, anyám csomagolt kaját. Kolit, tanszart, bérletet és minden mást magamnak fizettem.
2021. szept. 17. 14:49
 32/39 anonim ***** válasza:
90%
Anyukám mindennel, amivel tud/tudott. Meg sem érdemlem.
2021. szept. 18. 11:37
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
Otthon laktam, tehát eltartottak. “Zsebpénzre” már nem nagyon volt szükségem, főleg a mesterképzés alatt dolgoztam már (szakmában, de nyilván nem teljes munkaidőben). Egyetem Után elköltöztem otthonról.
2021. szept. 18. 16:01
 34/39 anonim ***** válasza:
100%
Alapképzés alatt gyakorlatilag semmi nem változott a gimihez képest. Otthon laktam, eltartottak, és zsebpénzt kaptam. A végzés után kezdtem el dolgozni, mesterre már estire járok, mivel zavart, hogy ennyi idősen nincs saját keresetem.
2021. szept. 18. 16:39
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
Engem sehogyan sem támogattak. Éjszakánként mentem dolgozni áruházakba leltározni, utána 8 órakor előadásokra jártam. Apám még a rendőrséget is rám küldte a kollégiumra, mert nem vettem fel a telefont másfél órán keresztül. Rendőrök mondták, hogy apám azt mondta nekik, hogy a barátomhoz mentem el és nem adtam élet jelet már két napja, úgyhogy biztos, hogy megerőszakolt meg ilyenek... Pedig csak a barátnőim szobájában voltam. Viszont a barátom meglepődött amikor kirángatták a szobából a rendőrök, hogy mondja el, hogy hol vagyok.
2021. szept. 19. 14:14
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
Otthon laktam. Minden más saját zsebből ment.
2021. szept. 19. 15:31
 37/39 anonim ***** válasza:
52%
Én szoktam látni grafikus állásokat, nem is keveset. DE. Az egyetemi grafikus képzés tényleg nagy nulla. Én egy nívósabb OKJ-t vagy akárhogy hívják éppent javasolnék, azzal sokkal többre mennél. Talán 300k egy év, vagy két év ennyi, én már nem tudom. De az egyetemen is elvernél ennyit, sőt, még többet is bőven. Akkor vagy bajban, ha a környékeden nincsenek iskolák, mint ahogy én is bajban voltam anno. Én Ausztriában dolgoztam szobalányként 8 hónapot, mindent félretehettem, sokszázezres összegeket lehet keresni mondjuk egy év alatt. Utána mentem csak egyetemre egy év kihagyás után. Ha a szüleidnek átlagos keresetük van (vidéken ez nettó 150k), sajnos nem fognak tudni neked sokat segíteni. Koliba is nehéz bekerülni, de az sem mindig olcsó, plusz amellett ugye vannak egyébb kiadások is.
2021. szept. 19. 21:29
 38/39 anonim válasza:
73%
#37 te miről beszelsz? Kezdjuk ott, hogy minden komoly grafikus álláshoz az alap elvárás egy mester diploma, illetve 3-5 év tapasztalat ugyanebben a munkakörben egy komoly cégnél. Hogy jossz te ahhoz, hogy azt mondd az egyetemi grafikus képzés egy nagy nulla? Talán elvegezted? Mi az, hogy egy jó szakmával tobbet megy az ember? Nem tudom milyen alomvilagban elsz. A szakmai iskolákban alap szinten tanítják meg hogy kell a photoshopot és az illustratort hasznalni ezért pedig elkérnek félmillió forintot. Egyetemen van fogalmad arról mit tanítanak? Lattal már tervezografikus orarendet? El vagy nagyon tevedve. Azert mert te szoktal látni grafikus állásokat nem jelenti azt, hogy ez az egyetemi képzés ne menne semmire. Kulfoldon meg pláne hihetetlenül elvarjak ezen a területen a felsőfokú végzettséget. Ott meg a fizetes a csillagos eg. Erre térjünk rá vissza akkor ha elvegezted. Lehet jonni azzal “hogy a haverom haverja grafikus tőle hallottam”. Egy grafikus se fogja ezt mondani. Ha valamire akarod vinni ebben a szakmaban akkor igenis kell a diploma hozza. Ez nem egy bufeszak, nem hiába vesznek fel nagyon kevés embert az évek során különböző karokra és nem hiába jelentkeznek több százan. Raadasul az egyetem rengeteg munka illetve gyakornoki lehetőséget kínál már az ott eltöltött eveid alatt, nekem voltak szaktarsaim akik az ot eves képzés alatt már a harmadikban tudtak dolgozni, mert akkora figyelmet kaptak a kimagasló tehetségük miatt külföldi illetve belföldi kiállítások altal.
2021. szept. 20. 07:10
 39/39 anonim ***** válasza:
#38 Nem a 37-es vagyok, de érdekelne, miért írsz ilyen hisztérikus stílusban. Azért, mert eltér valamiben a véleményed / nézőpontod, még ha igazad is van, nem attól lesz szentírás a kommented, hogy ilyen kioktató és támadó jellegűen írtad.
2021. szept. 20. 17:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!