A szüleim nem akarnak elengedni az egyetemi gólyatáborba. Mit tegyek?
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy még nyáron lenne az egyetemnek, ahova járni fogok, egy négynapos ottalvós gólyatábora, 30 000 Ft-ba kerül.
Amikor ezt elmondtam a szüleimnek, először az összeget kifogásolták, azt mondták, hogy ennyit nem szeretnének erre kiadni, aztán amikor mondtam, hogy fizetném én a félretett pénzemből, azt mondták, hogy nem szeretnék, hogy menjek, mert annyi rosszat hallani a gólyatáborokról, csak az ivásra és a drogozásról szól, ill. történt már nemi erőszak is. Tudom, hogy már elmúlt 18 éves, és nem akadályozhatják meg, hogy elmenjek, csak nagyon félek, hogy megint jönni fognak az érzelmi zsarolásukkal meg hogy miattam nincs nyugalmuk.😔 Szerintetek mit csináljak?
Nincs mit ezen szépíteni, a gólyatábor az ivászatról szól. Ha úgy érzed, hogy ez neked való akkor rágd a fülüket szép szavakkal, feltételekkel amíg el nem engednek.
Ja és igen, az sem elhanyagolható, hogy nyílt titok, hogy a 3-5 évvel idősebb felsőbb évesek igyekeznek rámászni a 18 éves, sokszor naív és tapasztalatlan újoncokra. Drogról viszont nem tudok nyilatkozni, nálunk tuti nem volt.
Az 1# válaszolót csak megerősíteni tudom. Én 3 éve voltam gólyatáborban, nálunk is az egész az ivászatról és az esti bulikról szólt. Hogy őszinte legyek, bennem nem hagyott mély nyomot...
Igaz, hogy megismersz pár embert, de semmi garancia nincs arra, hogy később is tartjátok a kapcsolatot. Nálunk semmilyen szempontból nem indultak hátrányból azok, akik nem voltak gólyatáborban.
De ha neked ez kell, akkor nem tudsz mást tenni, mint meggyőzöd a szüleidet, hogy "hagyják jóvá" a döntésedet.
Jaj, én is voltam és elhittem ami az ismertetőben volt , hogy szuper élmény stb.. és nem hittem másnak.
Na az ivásról, drogról és szexről szól. Már első este jöttem volna haza. De csak másnap reggel sikerült. Soha többet. Ha minden vágyad seggrészegre inni magad vagy drogozni vagy seggrészegen szexelni akkor menj. Ellenben ha nem ilyen típus vagy akkor ablakon kidobott pénz. Akinek több esze volt nem ment. Első este a szobatársak összefeküdtek idegenekkel. Ivós feladatok, nem is sorolom mi volt. Minden igaz.
Mennyi negatív ember istenem 🙄🙄🙄 van aki még hazudik is, ez elképesztő, hát igen, vannak nyomik, akik gyűlölik azt, hogy mások tudnak társaságban lenni és jól érezni magukat, míg ők ülnek egész nap a 4 fal között 0-24-ben és semmi közösségi élményük nincs, semmi interakció másokkal és irigykednek. Hát ez van. Viszont, ha az én véleményemet is elolvasod és remélem, hogy igen, akkor azt tudom mondani, hogy RÉSZBEN, KIS RÉSZBEN igazuk van a hozzászólóknak, DE ez RÉGEN VOLT, már teljesen máshogy néznek ki a gólyatáborok, sokkal szigorúbban vannak megszervezve, tudtad, hogy például rendőrségi feljelentést von maga után, ha egy felsőbbéves, HÖK-ös, főgólya, stb. kikezd egy kisgólyával? Vagy, azt az ALPASZABÁLYT, hogy ha nem akarsz megcsinálni valamit, akkor nem kell, mert SEMMI SEM KÖTELEZŐ, tehát, nem kötelezhetnek arra, hogy s*ggrészegre idd magad, drog pedig szintén nincs, mert akkor is megy a feljelentősdi, hidd el, nem szívbajosok, ez az ELTÉ-s balhé óta senki nem kockáztat, ennek ellenére mégis jó programok szoktak lenni, és MÉG AZOK IS JÓL SZOKTÁK ÉREZNI MAGUKAT? AKIK NEM BULIZÓSAK!!!! Szóval szerintem ha szeretnél, menj el, próbáld ki milyen, és tapasztald meg, legyen neked is saját véleményed róla, másrészt ez egy egyszeri alkalom, nincs olyan, hogy hát akkor majd jövőre megyek, nem nem mehetsz, szóval jah, Te döntésed, és ha elmész, akkor sem vagy kötelezve semmire, sem az ivásra, sem a szexre, semmire, de haverkodhatsz, ismerkedhetsz, sok ismerősöm, ott találta meg a párját, ja és az egyetem a kapcsolati háló építéséről is szól, nem csak a tanulásról just sayin' 😉🙂.
Ja és a sok hazugsághoz meg nem tudok megint mit hozzáfűzni, "a HÖK zsebébe..." blablabla, nem nem vagyok HÖK-ös, de részt vettem már hasonló események szervezésésben, kedves válaszoló, tudod a helyet ki kell fizetni, a kaját ki kell fizetni, gondolva a különböző speciális étkezési igényű résztvevőkre is, ami sokszor drágább, mint a sima kaja. Aztán a DJ-t, fellépőket ki kell fizetni, kellenek pólók, darabja 2000-2500 Ft, kb 400 fő van nálunk egy átlag GT-ben, plusz mondjuk 50 szervező plusz segítők, HÖK, stb., kell kaució is a helynek, ha valami tönkre megy, akkor abból legyen fizetve, ki kell fizetni pl. az EÜ-söket, a biztonsági embereket, ja és nyilván a pia sincs ingyen, sem a programok kellékei, oké, hogy vannak szponzorok, de ők nem arról ismertek, hogy ellátják az egész tábort durranásig cuccokkal, szóval jah, a cinikus megjegyzések helyett jó lenne néha belegondolni a másik oldalba is kedves 7es válaszoló. 😉😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!