Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem akarnak elengedn...

A szüleim nem akarnak elengedni az egyetemi gólyatáborba. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy még nyáron lenne az egyetemnek, ahova járni fogok, egy négynapos ottalvós gólyatábora, 30 000 Ft-ba kerül.

Amikor ezt elmondtam a szüleimnek, először az összeget kifogásolták, azt mondták, hogy ennyit nem szeretnének erre kiadni, aztán amikor mondtam, hogy fizetném én a félretett pénzemből, azt mondták, hogy nem szeretnék, hogy menjek, mert annyi rosszat hallani a gólyatáborokról, csak az ivásra és a drogozásról szól, ill. történt már nemi erőszak is. Tudom, hogy már elmúlt 18 éves, és nem akadályozhatják meg, hogy elmenjek, csak nagyon félek, hogy megint jönni fognak az érzelmi zsarolásukkal meg hogy miattam nincs nyugalmuk.😔 Szerintetek mit csináljak?

2021. júl. 28. 21:49
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
91%

#9!

Nem az a két véglet létezik, hogy valaki vagy begubózva ül 0-24ben otthon vagy szétpiálja a fejét, léteznek akik szolidan buliznak szűk baráti körrel akit jól ismernek. Na a gólya tábor pont nem ilyen. Aki mást mondd ez nem tudja mit beszél.

Az igaz, hogy nem kötelező inni meg hülyeségeket csinálni, de a gólyatábornak ez volna az egyik célja, hogy önbizalmat öntsön az emberekbe az egyetemi évekre meg később az életre azáltal, hogy próbálják kimozdítani az embereket a komfortzónából és cselekvésre bíztatják őket. Én amikor nem bírtam már inni a gólyatáborban körül álltak és szurkoltak, tehát nem volt kötelező, de "illett". Persze ez nincs mindenhol így, ezt is tudom.

A nemi erőszakról meg az a baj, hogy rendőrségi feljelentés ide-oda jogosan mondhatja bárki, hogy ittak, beleegyezett ilyenek. Azt tudomásul kell venni, hogy vannak most is hülyék. Butaság azt feltételezni, hogy az emberek olyan sokat változtak, hogy egy 25 éves kiéhezett nyomi meglát egy kis 18éves félős kislányt és ne induljanak meg benne a párzási ösztönök. Ilyen nincs. A gólyatábor ennek a melegágya, ezt tudomásul kell venni és aki nem tud magára vigyázni, vagy nincs vele valaki aki vigyázzon rá azzal megtörténhetnek dolgok. Nem kimondottan erőszak, de nem jó dolgok.

Viszont most már kíváncsi lennék a kérdező válaszára is, hogy végül hogy döntött?

2021. júl. 29. 15:48
 22/26 anonim ***** válasza:
79%

Valóban csak az ivászatrók szól, de én nem bánom, hogy anno elmentem, pedig nem vagyok bulizós típus. Későbbi szobatarsaim, barátaim ismertem meg ott.

Sz viszont lehet, hogy a szüleid sokallják az árát.

2021. júl. 29. 19:35
 23/26 anonim ***** válasza:
74%

Én voltam, de a felénél eljöttem. Pia tényleg sok volt, drog nálunk semmi. Illetve nem is hallottam személyes tapasztalatot drogos táborról.

Nekem nem érte meg a sok pénzt, nem is beszéltem az ott megismert emberekkel. Viszont ha menni akarsz menj, vagy menj el 1-2 napra. (Nekünk 5 napos volt)

2021. júl. 29. 19:50
 24/26 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk 4 nap 15k volt. Én jól éreztem magamat. SZTE-GTK gólyatáborban voltam 2017-ben. Többen is voltak akik nem ittak és nem volt abban semmi. Én sem ittam le magamat. Sok csapatépítő feladat volt és akikkel ott jóban lettem azokkal tartottam is a kapcsolatot az egész egyetem alatt. Nekünk a felsőbb évesek egyik délután rengeteg hasznos tippet is adtak (pl melyik kötvál tárgyat érdemes választani és melyik tárgyat kihez érdemes felvenni). Nekem ez sokat segített az órarend összeállítása és az oktatók kiválasztása esetében. A szüleimnek csak annyit mondtam hogy ekkor lesz és szeretnék menni. Mondták hogy persze menjek. Én jó emlékként tekintek rá vissza.
2021. júl. 29. 22:39
 25/26 anonim ***** válasza:
81%
Próbáld meggyőzni a szūleodet, hogy haszna is lenne, ha elengednének: bebizonyíthatod nekik, mennyire vagy felnőtt. Nyilván lesznek olyan dolgok is, amiben nem kellene részt venned. Ha felnőttként viselkedsz, bizonyítani tudod, hogy képes vagy magadra vigyázni, a szüleid is jobban elengednek majd a késøbbiekben.
2021. aug. 7. 15:59
 26/26 anonim ***** válasza:
93%
A szülők kifogása mind a két pontban indokolt. 30000 Ft valóban nagyon drága egy gólyatáborra, és valóban történtek már gólyatáborokban visszaélések (piával, droggal, szexszel). Lehet hogy ez a tábor pont nem ilyen lesz, de ők ezt nem tudhatják. Ha esetleg megkérdezed tőlük, mit tehetnél, hogy nagykorú lévén felelősnek embernek tekintsenek, és ennek eleget tennél, akkor talán beleegyeznének.
2021. aug. 8. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!