Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem akarnak elengedn...

A szüleim nem akarnak elengedni az egyetemi gólyatáborba. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy még nyáron lenne az egyetemnek, ahova járni fogok, egy négynapos ottalvós gólyatábora, 30 000 Ft-ba kerül.

Amikor ezt elmondtam a szüleimnek, először az összeget kifogásolták, azt mondták, hogy ennyit nem szeretnének erre kiadni, aztán amikor mondtam, hogy fizetném én a félretett pénzemből, azt mondták, hogy nem szeretnék, hogy menjek, mert annyi rosszat hallani a gólyatáborokról, csak az ivásra és a drogozásról szól, ill. történt már nemi erőszak is. Tudom, hogy már elmúlt 18 éves, és nem akadályozhatják meg, hogy elmenjek, csak nagyon félek, hogy megint jönni fognak az érzelmi zsarolásukkal meg hogy miattam nincs nyugalmuk.😔 Szerintetek mit csináljak?

2021. júl. 28. 21:49
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
81%
Én nem vagyok otthonülős, mindkét egyetemem gólyatáborában voltam és mindkettő csak a piálásról szólt. Nagyon buli reggel arra kelni, h verik az ajtótokat, kitámolyogsz és addig nem hagynak békén, míg reggel éhgyomorra le nem küldöd a fos ablakpucoló cefréjüket. Egy srácnak varrni kellett a fejét, mert leitatták aztán körbe körbe kellett forogni és futni ide oda. Az egyetlen 3rtelmes dolog a csapatépítő erdei kötélpálya volt, de ott meg mindenki béna 3s gyáva volt, semmit nem mertek megcsinálni ..
2021. júl. 29. 08:59
 12/26 anonim válasza:
73%

Hűűűh

Akkor csak nekünk nem ilyen tré szar a gólyatáborunk ezek szerint? Melyik egyetem gólyatáboráról írtok? 11-es ez melyik gt?

2021. júl. 29. 09:01
 13/26 Laylah ***** válasza:
90%

Én voltam anno és nem bántam meg. Akiket ott megismertem, velük voltam később is jóban. Elég sok volt az ivászat nálunk is, viszont egyszerűen aki nem akart, az nem ivott. Csapatfeladatokban az ilyen diákok simán csak továbbpasszolták a piát vagy nem jelentkeztek önként, és senki nem szólt be érte, feladaton kívül meg egyéni döntés, hogy ki iszik és ki nem. Értelemszerűen az sem tartozik másra, hogy szexelsz-e vagy sem, nem "kötelező elem". Drog nálunk nem volt. Személy szerint én a második nap este ittam csak be, de az nem a gólyatábor miatt volt, hanem mert a tábor előtt kb. 2 héttel szakítottak velem. "Jó" volt másnap túrázni menni, főleg, hogy valamelyik gyökérre rábíztam egy flakon vizet, aztán amíg elmentem mosdóba, elcserélte borra... :D

Élménynek mondjuk elég felejthető, a 3 napból annyi maradt meg, hogy volt stand-up előadás (Rekop György), borkóstoló, tűzijáték, egy rövidebb túra, bográcsozás, közös tánc, valamint néhány csapatversenyre is emlékszem. Ilyen volt pl. a szlalomozás, aminek a felénél meg kellett inni/enni valamit, előre mondták, hogy mi lesz majd, de olyanok voltak, hogy víz, sör, bor, vöröshagyma, stb. Még két feladatra emlékszem ezen kívül, az egyiknél az volt a lényeg, hogy olyan formációt kellett alkotni a csapatoknak adott időn belül, amiben a lehető legkevesebb végtag érintkezett a talajjal; a másik pedig, hogy enyhe alkoholos limonádészerű valamit öntöttek vödrökbe, és direkt szétrepesztett szívószálakkal kellett kiinniuk a csapattagoknak.

2021. júl. 29. 09:06
 14/26 Laylah ***** válasza:
76%
Még annyit tennék hozzá, hogy nem vagyok és akkor sem voltam egy szociális ember, jobban szeretek kevés ember közt lenni, és mégsem volt rossz élmény. A piát viszont bírtam akkoriban, attól nem féltettem magam. :)
2021. júl. 29. 09:11
 15/26 anonim ***** válasza:
25%
Én se voltam gólyatáborban. De az elmondottak alapján semmit nem hagytam ki... Bár tény, hogy szinte minden bulin ott voltunk utána haverokkal. :D
2021. júl. 29. 09:36
 16/26 anonim válasza:
66%
Nem értem az ilyen válaszokat komolyan, "a gólyatábor ilyen-olyan aljadék bulikkal telített valami, meg fetrengenek meg nem tudom, ezért nem megyek" de utána meg leírják, hogy elmennek bulikba (amik a legtöbbször pont ugyanilyenek, ennek mi értelme? Vagy divat lett szidni a gólyatáborokat, és mindenki beáll a sorba, nehogy kinézzék, vagy mi?
2021. júl. 29. 10:25
 17/26 anonim ***** válasza:
83%

Nekem nem volt annyira gáz (SE-ETK)

A piálás az ment (de senkit nem erőltettek, hogy de, igyál), sokan voltak hullarészegek, de inkább csak estétől.

A csapatprogramok egészen vállalhatóak voltak, a reggeli kelést utáltuk.

Szex is volt, persze, ezt tudtuk, anélkül is hogy nagydobra verték volna az illetékesek :D

Viszont az esti bulik szrok voltak, plusz ott a piásabbja pl. lazán erőszakoskodott velünk, és vagy mi le tudtuk állítani vagy kb senki le se szrta.

Szóval az a része nem tetszett nőként. :(

2021. júl. 29. 11:44
 18/26 anonim ***** válasza:
80%
"Nincs kötelező ivás" persze, nem fognak le és öntik a szádba, de biztatott már felsőbbéves epilepsziás gólyát arra, hogy na, igyon, annyitól semmi baja nem lesz, sokkal jobban fogja érezni magát, segítsen a csapatának, ne rontsa el a bulit, és ugyanez volt a visszahúzódóbb, nem ivós lányokkal is, hogy "annyiba nem haltok ám bele", "legalább ebben segíthetnétek"... Volt, aki már eleget ivott, össze-vissza beszélt és esett-kelt, nagyon tetszett az egyik felsőbbévesnek, amíg nem kellett a mentőhöz rohanni vele. :) Meg nem tudom, szerintem a játékok egy része elég undorító vagy megalázó volt...
2021. júl. 29. 11:59
 19/26 anonim válasza:
5%
#18, szerintem Te is hazudsz, de az én hozzászólásaimra senki nem reagál, hát ezt nem értem, de mindegy húzzátok le, azért mert ilyen lúzerek vagytok.
2021. júl. 29. 12:44
 20/26 Laylah ***** válasza:
91%

Miért hazudna mindenki, aki nem ért veled egyet? Én sem tapasztaltam semmilyen problémát, mint írtam, mégsem hazugozok le mindenkit.

Sosem lesz két egyforma gólyatábor nemhogy egyetemek között, de egyetemen belül évről évre sem, mert mindig más lesz a szervezés, más lesz a gólyasereg, minden változik. Miért olyan elképzelhetetlen, hogy voltak olyan alkalmak, amikor összejött egy suttyóbb csoport, akik vállalhatatlanul és adott esetben etikátlanul, erkölcstelenül viselkedtek, erőszakoskodtak?

2021. júl. 29. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!