Titeket hogy támogattak a szüleitek egyetem alatt?
Milyen szak ez?
Elképzelhető, hogy egyszerűen elmehetnél ezt a szakot dolgozni, nyilván valami segédként/gyakornokként, és ott majd szépen megtanulod, utána meg dolgozhatod, papír nélkül is.
Nem akarom megmondani, hogy mit csinálj, mert ez a Te életed, éld úgy, ahogy szeretnéd.
De.. Szerintem ez hatalmas áldozat lenne részedről (ahogy leírtad a körülményeidet), és egy totál felesleges papírért tennéd mindezt. Művészet diplomák értéktelenek.
Ha rajzolni akarsz, meg tudsz tanulni online. Ott úgyis a gyakorlás a lényeg, pont, ahogy írtad, gyakorlatorientált a képzés. Csak mert osztályteremben ülsz, nem fog könnyebben menni, mintha otthon csinálnád.
Legalább próbálj meg bekerülni dolgozni egy olyan helyre, ahol végeznek ilyen tevékenységet. Szerintem menni fog, csak persze a ranglétra aljáról kezdve.
19 Részben igazad van, van ahol csak kifogás.De azért ez nem minden esetben igaz.Például ha a szülő(k)nek csak egy ezressel több a keresete, már nem jogosult semmilyen szociális támogatásra.Ettől függetlenül még ez nem jelenti azt, hogy a szülő képes, vagy szándékozik a gyerekét támogatni.Kolit nem mindenki kap.Például aki csak 1-2 várossal arrébb lakik az egyetemtől, az hátrányba kerül másokkal szemben.Azért az lehetetlen, hogy valaki nappali tagozaton tanuljon úgy, hogy bejárkál másik városból és még mellette dolgozzon is.
Ha a szülők engedik azt, hogy otthon lakjon, akkor csak a diákhitel vagy a levelező a megoldás.Ha otthon sem lakhat a képzés teljes ideje alatt, akkor nagyon nehéz annyit dolgozni, hogy albérlettel együtt el tudja magát tartani és tanuljon is.Persze, nem lehetetlen, de egyáltalán nem olyan egyszerű.Mivel nem is mindenki robot vagy gép ezért azt sem csodálom, ha nem mindenki bírja az aszkéta életet ahol kenyér, víz, robotolás,tanulás és semmi más a program éveken keresztül.Persze csak akkor, ha minden jól megy és semmi egyéb nehézség nem történik.
A nagybátyám támogatott lakással, nála lakhattam, mert ott élt, ahol tanultam. A szüleim fizettek neki csekély lakbért, nekem meg az egyéb költségekre adtak pénzt :)
Ja és kaptam egy kocsit még 18 évesen. (már 22 éves a verda, de még bírja XD)
Heti 2 napon dolgozok, azt többynire ruhára és sminkre költöm.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!