Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket hogy támogattak a...

Titeket hogy támogattak a szüleitek egyetem alatt?

Figyelt kérdés
Persze csak ha támogattak. Pénzzel, lakással, autóval, ilyenekre gondolok.

2021. szept. 16. 21:45
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
És milyen anyagi helyzetben vannak/voltak a szüleitek? Mert nekem atlagos anyagi helyzetben vannak, megis kb ellehetetlenitenek a tovabbtanulastol…
2021. szept. 16. 22:20
 12/39 anonim ***** válasza:
96%

Budán járok egyetemre, és Pesten lakunk, szóval a lakhatás meg van oldva, enni adnak és a ruházatot is állják, amíg nincs saját kerestem. Autót (se motort, se más járművet) nem kapok. A tanszert ők fizetik (rengeteg sportcucc, könyvtárból nem beszerezhető könyvek). Az edzéseimre fix összeget kapok, ha annál többet megyek egy hónapban, mint amire az elég, akkor én pótolom ki. Kontaktlencse valószínűleg saját pénzből fog menni. Laptopnak a harmadát fizettem, a plusz kellékeket én állom (egér, egéralátét, hűtőpad stb.). Plusz kajára csak azokon a napokon van szükségem, amikor 6.30-kor megyek és 20-21-kor érek haza, ezt én fizetem.

Diákmunkából havi kb. 25-30 ezer jön össze, ez a költőpénzem, de persze igyekszem félretenni belőle minél többet.

Így hirtelen ennyi jutott eszembe.

2021. szept. 16. 22:21
 13/39 anonim ***** válasza:
100%
Szegények voltunk, egyszülős családban nőttem fel. Amíg le nem diplomáztam, lakhattam otthon úgy, hogy nem adtam bele a rezsibe. De munkát kellett vállalnom mellette, amiből a bérletemet, a könyveimet, a ruházkodásomat és az ebédemet fedeztem.
2021. szept. 16. 22:24
 14/39 anonim ***** válasza:
87%
#11 olyan nincs. Ha "átlagos" egyetemre akarsz menni, tehát nem úgy mint én (#12) a TF-re, akkor csak a könyvek kellenek meg egy laptop. Jól tanulsz, bejutsz államira, és tanulsz, hogy bent is maradj (bár amúgyis tanulni mész az egyetemre). Heti 1-2x dolgozol 8 órát, még egy rosszul fizető helyen is összejön havi 25-45 ezer Ft ebből, szünetekben, főleg nyáron mész kicsit többet. Ha nem a városban laksz, elmész koliba, ami nem mindig a legkomfortosabb, de a minimumot megkapod. Azért enni csak adnak... Az egyetemeken rengeteg féle ösztöndíj van, az is nagy segítség lehet, illetve ha szorult helyzetbe kerülsz, van diákhitel, ami nem kamatozik (de ez tényleg az utolsó lehetőség legyen).
2021. szept. 16. 22:26
 15/39 anonim ***** válasza:
100%
Semmivel.:(
2021. szept. 16. 22:26
 16/39 anonim ***** válasza:
84%

Miért nem mész levelezőre?

Dolgozhatnál teljes állásban, suli meg csak szombatonként.

Lehet, hogy nehéz, de ha jó életet akarsz, az mindig nehéz lesz.

Csak infóként, egy betanított munkás a McDonaldsban simán megkeres havi 140 nettót.

Ebből még akár albérletet is ki tudsz fizetni, de azért csak megengedik a szüleid, hogy 3 évig még otthon aludj..

2021. szept. 16. 22:32
 17/39 anonim ***** válasza:
100%
Fizették a kollégiumot, a vonat jegyet, az ételt, italt, mellette diákmelóztam abból meg fizettem az egyéb hülyeségeim. Jól kerestek. Autóra és lakásra nem volt szükségem.
2021. szept. 16. 22:35
 18/39 A kérdező kommentje:
Nincs azon a szakon levelező amin tanulok, ez 95%-ban gyakorlati oktatásra épül, reggeltől estig pedig oraim vannak minden nap. Ha akarnék se tudnék elmenni dolgozni ezért, raadasul 200 km-re lakom a szuleimtol a parommal egy szolgalati lakasban, amit berlunk havi 60ezer forintert+rezsi, és az o fizetéséből elunk ami nem a legtobb. Kb 60 kilometerre lakom így az egyetemtol. A kolit se tudom hogy fizetnem ki kajaval meg mindennel egyutt, mert sok cuccot kell folyton vennem arra a szakra amin vagyok.
2021. szept. 16. 22:36
 19/39 anonim ***** válasza:
39%
Őszintem szólva nekem ez mindig kifogasnak tunt, hogy nincs pénz a továbbtanulasra. Ha annyira rossz az anyagi helyzetetek, tudsz kerni szociális támogatást, alaptamogatast, a koli ingyen van ilyen esetben. Könyveket szinte mar nem is kell venni, ha megis kell valami, ott az internet vagy a konyvtar. Ha ugy van, tudsz diakmunkat is vallalni (erdemes olyat, ami később szakmaba vaghat) es legvegso esetben Diakhitel.
2021. szept. 16. 22:39
 20/39 anonim ***** válasza:
34%

Kaptam egy lakást, fizették a kaját, utazást, bulikát.

Cserébe 5.0+-os KKI-kal teljesítettem a féléveim és nem büfészakra jártam.

2021. szept. 16. 22:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!