Hazudjam azt, hogy meddő vagyok?
Szüleim lightosan (nem elvakultan) keresztények. Nagyon szeretnének már unokát, testvéremnek már van is egy gyereke. Most rám helyeznek nyomást, hogy mikor lesz már.
Hallgatják a Fideszes híreket, úgyhogy az is rátesz, meg, hogy elég idősek már, 60+.
Én 25 vagyok és nem tervezek a következő 8 évben gyereket, de valószínűleg utána sem. Ezt sokszor elmondtam már nekik.
Volt egy spontán vetélésem, amiről ők nem tudnak.
Nem vizsgáltattam ki ezenfelül, de arra gondoltam, hogy azt mondom nekik, hogy nem lehet gyerekem, mert már elviselhetetlenül sokszor hozzák fel a témát, minden családi eseményen és telefonbeszélgetésen.
Ebben az esetben a szülő kényszeríti ki a hazugságot. Nem nagyon hagynak más lehetőséget a kérdezőnek (az nyilván nem lehetőség, hogy a kedvükért szülni fog). Egyáltalán házasok vagytok a pároddal? Ha nem, akkor házasságon kívüli unokát akarnak?
A helyedben azt mondám, hogy próbálkozunk, de nem sikerül, Isten nem akarja még hogy megszülessen.
Én nem hazudnék. Mondd el az igazat és kérd meg, hogy szálljanak le a témáról. Ha nem teszik, felállsz, otthagyod őket vagy elköszönsz és rájuk nyomod a telefont (helyzet függő).
Nyugodtan állj ki az igazad mellett. Felnőtt ember vagy, a saját döntésed és a magánügyed, hogy lesz -e gyereked és mikor.
A csok, babaváró meg remek döntés azoknak, akik ész nélkül el akarják adósítani magukat. Sorra veszik az emberek full hitelre a 30-40-50 milliós ingatlanokat, mindezt úgy, hogy 200 ezret keresnek.
Nyilván csak lakni szeretnének valahol és ezt az egy kiutat látják az albérletből. De nem lesz ennek jó vége.
A deviza válság előtt is folyamatosan ajánlgatták az emberek egymásnak a deviza alapú hiteleket. Nagyon veszélyes szerintem mindenféle pénzügyi hozzáértés nélkül hitelre buzdítani másokat. Ha nem jön be, akkor meg mosod kezeid.
Egyébként ha azt mondod, hogy meddő vagy, akkor meg azzal fognak szekálni, hogy menj el másik orvoshoz, vizsgáltasd ki magad újra, szedjél ilyen olyan cseppeket, mert segít, meg esetleg a fogadj örökbe kérdésig is eljutnak majd.
Nem fog megoldódni hazugsággal a helyzet.
Sokaknak nem megy az értő olvasás:
" nem tervezek a következő 8 évben gyereket, de valószínűleg utána sem. Ezt sokszor elmondtam már nekik."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!