Hazudjam azt, hogy meddő vagyok?
Szüleim lightosan (nem elvakultan) keresztények. Nagyon szeretnének már unokát, testvéremnek már van is egy gyereke. Most rám helyeznek nyomást, hogy mikor lesz már.
Hallgatják a Fideszes híreket, úgyhogy az is rátesz, meg, hogy elég idősek már, 60+.
Én 25 vagyok és nem tervezek a következő 8 évben gyereket, de valószínűleg utána sem. Ezt sokszor elmondtam már nekik.
Volt egy spontán vetélésem, amiről ők nem tudnak.
Nem vizsgáltattam ki ezenfelül, de arra gondoltam, hogy azt mondom nekik, hogy nem lehet gyerekem, mert már elviselhetetlenül sokszor hozzák fel a témát, minden családi eseményen és telefonbeszélgetésen.
10-es: a vallással ezeket pont el lehet utasítani : Anyu! Ha Isten nem akarja, hogy gyerekünk legyen, akkor ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzem az akaratát és orvosokhoz forduljak?! Én a Józsinak esküdtem örök hűséget Isten előtt, nem akarhatjátok azt sugallni, hogy szegjem meg!
Az örökbefogadást meg nem szokták felhozni, mert nem a kisgyerek a lényeg a nagyszülőknek, hanem hogy az ő vérük menjen tovább.
Én azért nem mondanám ezt, mert biztosan híre menne az ismerősök közt..
"-Jaj képzeld a lányunknak nem lehet gyereke.. :(
-Jaj hát ez borzasztó! Biztos?"
És így tovább, és így tovább...
Először is nagyon buták a szüleid hogy a CSOK-kal jönnek már ne is haragudj!
Az egy dolog felveszi a házaspár ha bizonyos feltételek megvannak mert az sem úgy megy hogy itt vagyunk és kérjük a pénzt XD
Rengeteg feltételnek meg kell felelni és ha meg is kapják utána a gyerek felnevelése többszörös pénzösszegbe fog kerülni mint a nagy CSOK és ha befuccsol bármi oknál fogva akkor nehogy a svájci frankosok sorsára jusson a sok csok-os.Igen igen a fideszes propaganda nagyon félrevezető tud lenni főleg az idősebb naivabb embereknek XD
Nem minden úgy van ahogy elő van adva de mindegy
Igazából hiába mondod hogy nem akarsz gyereket úgysem értik meg.Ha nem velük laksz akkor próbáldd kicsit ritkítani a velük való találkozást vagy mondd meg nekik hogy ha elakarnak marni maguktól akkor nagyon irányba haladnak.
Mikor volt a spontán vetélésed? Az egy tervezett terhesség volt?
Ha igen, de igazából akkor is, ha nem, én felkeresnék egy pszichológust. Úgy sejtem ez a trauma esetleg hatással van a döntésedre,érdemes lehet vele foglalkozni.
A hazugságot semmiféleképp sem javaslom, nem oldasz meg vele semmit, csak még több jövőbeli kellemetlenséget okozhat.
Nagyon tetszett az a válaszoló, aki írta, hogy anyósát az Isten akarata szöveggel építette le, illetve a szüleit is hasonlóan effektíven,ha nem lenne már gyerekem, biztosan alkalmaznám ezeket a megoldásmódokat.
Mikor volt a spontán vetélésed? Az egy tervezett terhesség volt?
Dehogy, itt mindenkinek szanaszét szakad az óvszer és nem veszi észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!