Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy ne készüljek...

Mit tegyek, hogy ne készüljek ki anyámtól?

Figyelt kérdés

Amióta a szüleim elváltak anyám túl félt, és állandóan ellenőriz.

Egy időbe naptárba írta magának az ÉN programjaimat (fogorvos, barátokkal találkozás.. stb.)

Percre pontosan elszámoltat, hova megyek, hányra megyek, ha oda értem hívjam fel, hogy megnyugodjon... stb.

Ugyanakkor ha ő elmegy a barátnőjével kávézni, fagyizni...stb, nekem sohasem meséli el.

Ha mondja, akkor is csak az utolsó pillanatban, amikor már készülődik...

Ha meg szóvá teszem, azt mondja: "Ezt mind azért teszed, mert büntetni akarsz engem, hogy elváltam apádtól. Különben is felnőtt ember vagyok és oda megyek ahova akarok, nem tartozok senkinek sem beszámolóval."

Holott én csak azt szeretném, hogy őszinte kapcsolatunk legyen, és megtudjunk mindent egymással beszélni.

Szerintetek mit tegyek, és ezt hogyan tudnám jól kezelni?

Köszönöm a segítő válaszokat.

2021. szept. 13. 10:25
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Felhagysz a saját magad kiszolgáltatásával. Ettől a szolgai viszonyulásodtól romlani fog a kapcsolat köztetek, egyre inkább, nem pedig javulni. Anyád vérszemet kapott, hogy mindent engedsz neki megtenni, ezért tapos rajtad. Mert megengeded neki.
2021. szept. 13. 10:41
 2/3 anonim ***** válasza:
73%
Hány éves vagy?
2021. szept. 13. 12:00
 3/3 anonim ***** válasza:
94%
Ha 18 fölött vagy akkor egyszerüen megmondod neki, hogy felnött vagy és nem vagy köteles minden lépésedről beszámolni, vagy ha ugy gondolja hogy igen akkor akár el is költözöl ( Na nem feltétlen kell komoylan gondolni, de arra jo hogy esetleg komolyan vegye, hogy kicsit kevésbé kéne követni )
2021. szept. 13. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!