Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Éreztétek már úgy, hogy nem a...

Éreztétek már úgy, hogy nem a "megfelelő" családba születettek? Nincs hangos veszekedés, agresszió, csak a csendes távolság, ami egyre fokozódik. Tudom, van sokkal rosszabb, de miért alakul így? Én élek mesevilágban, ahol minden kapcsolat Igazi?

Figyelt kérdés

2021. szept. 10. 22:02
1 2
 11/17 1Léna ***** válasza:
90%

Te egy különleges ajándék vagy a szüleidnek.

Neked van látásod, értésed, hogy másképpen kellene müködnie a családnak, ezért te tehetsz valamit, mert a látással együtt jár a változtatásra való képesség is. Ha kifejezed, elmondod az érzéseidet, megváltozhatnak a kapcsolatok. Ha nem sikerül a szüleidnél akkor sikerülhet a saját családodban.

2021. szept. 11. 17:37
 12/17 A kérdező kommentje:

10-es, valóban! Eddig ebből a szempontból nem közelítettem a témához, de milyen igaz.

Szerencsére azért látni ellenpéldákat is.

Léna, nagyon köszönöm a szavaidat!

Sajnos, néhány alkalommal próbáltam, de hálátlannak titulált édesanyám. "Keress másik anyukát. Én nem vagyok hibás!"

A legszomorúbb, hogy annyira, de annyira szeretném bizonyítani, hogy lehet ezt másként is, de sajnos nem érkezik meg hozzánk a régóta várt baba, hogy saját Családunk lehessen. (Szervi okok kizárva)

A sors érdekes fintora...?

2021. szept. 12. 18:41
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom hogy vannak ilyen családok... nálam otthon soha nem volt kertelés, mindig őszinte néha kemény válaszok röpködtek. De nem nőttek a fejemre, tudtak nemet mondani de a dönteseimet magam hoztam... talán egy idióta barátnő miatt volt súrlódás anyámmal.. haláláig minden rendben volt, békésen ment el, nem volt mit megbeszélnem vele. A feleségemmel most már 2 gyerek apjaként mondhatom saját családom van. Viszont anyósom egy igazi titkolózós... askalódós. A saját lányával nem tud nyíltan őszintén beszélni. Feleségemmel is beszéltünk róla ő sem érti miért teszi... arról nem is beszélve hogy semmi családon belüli dolgot nem lehet neki mondani.. mert azonnal kiforgatja, egymás ellen hergeli az embereket. De igazi oka nincs. Viszont feleségemmel igaz minden rendben, de néha hiányzik az igazi közvetlenség főleg érzelmileg.. rá is szólok hogy én nem anyád vagyok! Akkor persze észreveszi magát, de az ilyen családból jövők nehezen vetkőzik ezt le... és sajnos sokszor nem is tudják hogyan kell... hosszú évek ha nem évtizedek kellenek a gyógyuláshoz. Megmergezi tudta nélkül az ember kapcsolatait.
2021. szept. 12. 22:51
 14/17 A kérdező kommentje:

13, teljesen átérzem, amit írsz, csak nálunk pont fordítva van.

Az én anyukám olyan, mint az anyósod. Viszont cserébe kaptam egy olyan csodálatos, őszinte, példamutató anyóst, akit szívesen vettem volna bármikor Édesanyának.

És természetesen ezzel együtt egy olyan Férjet is.

Engem is ő tanított meg, mi az igazi, őszinte, bensőséges kapcsolat, ahol bármit meg lehet beszélni, nyíltan kimondani és nem érzem azt, hogy meg kéne felelnem, folyamatosan tennem valamit azért, hogy szeressenek, mert elfogadnak olyannak, amilyen vagyok, figyelünk egymásra és a konfliktusokat sem seperjük a szőnyeg alá.

Ez egy kincs!

Biztosan Ti is ezt adjátok majd át a gyermekeiteknek!

2021. szept. 13. 16:37
 15/17 A kérdező kommentje:
Még annyit hozzáfűznék, hogy a Férjem is teljesen értetlenül áll a családom előtt, hogy hogy lehet az, hogy semmit nem "merünk" megbeszélni, illetve elmondnai a véleményünket, mert ha valamit másképp gondolok, érzek, látok, akkor én vagyok a rossz...
2021. szept. 13. 16:40
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
12-es kommented alapján ajánlom neked a Mérgező Szülők című könyvet, nekem sokat segített.
2021. szept. 17. 07:57
 17/17 A kérdező kommentje:
16, köszönöm szépen a tanácsot, el fogom olvasni! 😊
2021. szept. 18. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!