Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy 37 éves...

Miért van az, hogy 37 éves létemre sok helyzetben még mindig "rettegek" attól, hogy a szüleim mit fognak szólni?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy nem sikerült egy vizsga, és gyomorgörcsöt kaptam ha arra gondoltam, hogy ezt telefonon közöljem anyámmal. Mintha ezekben a helyzetekben még mindig 14 éves gyerek lennék, aki retteg hogy leszídják a szülei. Mit lehet ez ellen tenni?
2021. szept. 8. 07:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
78%
Nem sikerült igazán ugymond önállósodni.
2021. szept. 8. 11:02
 12/16 A kérdező kommentje:
Nem élek velük, de a mai napig, ha valami nem jön össze, kb nem merem elmondani, és tényleg úgy érzem magam mintha 12 éves gyerek lennék. Borzasztó. Apám mindig ordibált, ha pl nem ment a matek felsőben, ezért egy idő után el se mondtam, ha nehézségem van. Amikor kiderult meg nyilván még nagyobb balhé lett, és hogy én mindenhez hülye vagyok stb Velük szemben a mai napig fennáll az, hogy alig merem megmondani, ha valami nem sikerült,vagy ha mondjuk én döntök úgy, hogy halasztok/lemondok valamit.
2021. szept. 8. 11:03
 13/16 anonim ***** válasza:
85%
akkor minek közölsz velük bármit is? nagykorú vagy, önálló, felnőtt ember, nem tartozol beszámolási kötelezettséggel senkinek. én se közlök apámmal évek óta semmit, úgyis csak hisztériázna, ami részemről kidobott idő, meg részéről is, mert már nem az a kislány vagyok, akit jól leüvölt és akkor engedelmeskedik.
2021. szept. 8. 11:44
 14/16 anonim ***** válasza:
86%

13-as hozzászólóval egyet értek: Nem kell beszámolni a vizsgák eredményéről, hírzárlat és kész. Azt sem kell tudniuk, hogy mikor kellene végezned a tanfolyammal, így eleve nem tudnak cseszegetni, hogy végeztél-e már. Egyáltalán, közük nincs ahhoz, hogy róluk leválva, felnőttként már külön élve, dolgozva, egyáltalán elkezdtél egy kurzust.

Én is így voltam (a főiskolát még otthonról végeztem levelezőn, munka mellett, folyton cseszegettek.) Miután elköltöztem, nem is tudták, hogy tanulok, amikor teljesen kész voltam, megemlítettem nekik, hogy egy hete adószakért lettem, oszt ennyi.

2021. szept. 8. 13:33
 15/16 anonim ***** válasza:
77%
Terápia ezen rengeteget tud segíteni.
2021. szept. 8. 14:18
 16/16 anonim ***** válasza:
80%
Nekem is eddig fajult volna, ha nem zárom ki őket az életemből. Ma már egyikkel sem állok szóba, köszönhetik maguknak. Saját lábra álltam, felszámoltam őket.
2021. szept. 8. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!