Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan fogadtassam el a...

Hogyan fogadtassam el a szüleimmel a fekete párom?

Figyelt kérdés

A párom fekete. Néhány éve jött Magyarországra és van rendes munkája is. Diplomás férfi. Nagyon szeretem, de a szüleim elég rasszisták és félek, hogy nem fogják tudni elfogadni. Ők még nem tudnak a párkapcsolatomról, viszont hamarosan szeretném bemutatni. Az nekem nem opció, hogy megszakítom velük a kapcsolatot, mert amúgy nagyon szeretem a családomat. Ebben az egy témában maradiak és biztos vagyok benne, hogy időre lesz szükségük, amíg elfogadják. Mivel tudnám megkönnyíteni a folyamatot?

28n

2021. szept. 5. 15:51
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
20%

A nők mindig azt hangoztatják, hogy nem számít a méret.

Ezek szerint mégis számít.

2021. szept. 5. 17:09
 22/35 anonim ***** válasza:
20%
Nem kötelesek elfogadni...
2021. szept. 5. 17:15
 23/35 anonim ***** válasza:
88%
28.nem minden négernek van nagy...
2021. szept. 5. 17:32
 24/35 anonim ***** válasza:
80%
Nem kell elkapkodni a dolgot.Először lassan beszélgetni kellene ilyen témáról otthon, úgy általában. Meghallgatni az ő ellenvetésüket, úgy általában. Elmondanád nekik a te véleményedet, úgy általában. Később lehetne közelebb hozni a dolgot.Én ugyan nem vagyok rasszista, de nehéz azokkal, akiknél a sztereotípiák lenyomják az esetleges tapasztalatot is. (fekete=néger ez nálunk sajnálatos módon a rassz természetes megnevezése, nagyon sokak tudatába a mai napig nem épült be, hogy a néger egy súlyos szitokszó, csak mi magyarok nem fogjuk ezt fel.Nehéz is elmagyarázni annak, aki nem dugta még ki az orrát a világba)Az általános vélekedés: fekete=néger=afrikai bozótlakó, szegénység,írástudatlanság,poligámia, a felelősségvállalás hiánya,a munka, mint európai értékrend elutasítása. Ezek mind beleégtek a magyar emberek agyába, nagyon nehéz onnét kigyomlálni. Ehhez jön hozzá mostanság a migráció,terrorizmus,vallásháborúk. Ha ezeket úgy általában átbeszéltétek a szüleiddel, és van hajlandóságuk arra, hogy megértsék, hogy ők is emberek, célokkal,jövőképpel, akkor kezdheted a témát a barátodról. Addig nem is szabad, míg ezekről kb. képet nem kapsz, ill. nem tudsz értelmes beszélgetést kezdeni a szüleiddel.
2021. szept. 5. 17:56
 25/35 anonim ***** válasza:
72%
Attól függ.Honnan jött, afrikai proli rétegből, milyen vallást követ ( pl muszlim nem túl jó) valójában a kultúrája hova helyezik a nőket? Azonnal gyereket akar, mert akkor csakbe akar jönni az országba stb. Meglepődnél de többségük csak 10 év, házasság, gyerek után mutatja csak ki az igazi természetét. Szülőként nem szólnálak le de belül igenis félnék, mert a rasszizmus nem ok nélkül jött létre, igenis minden rasszra igaz valami, pl. igaz ez pl. tóthra, magyarra, franciára stb. Mert a rasszizmus azt jelenti rasszba helyezed az embert és MINDENKI tartozik egy rasszba, amire te gondolsz az viszont a fajgyűlölet. Szóval nem mindegy a kulturális különbség.
2021. szept. 5. 17:56
 26/35 anonim ***** válasza:
77%
Átlagosan ipari szinten rasszista ország, de ha a szüleid jól fogadják, akkor legalább örülhetsz, hogy a Te szüleid nem tartoznak közéjük. :)
2021. szept. 5. 20:00
 27/35 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem sem úgy kellene kezdeni, hogy rögtön bemutatod nekik. Először is el kellene mondanod, hogy van párod, aztán, hogy diplomás, aztán beszélni arról, mit szerettél meg benne, s végül elmondani, hogy afrikai származású. Ha azt mondják, hogy szeretnék megismerni, akkor következhetne az, hogy bemutatod nekik.
2021. szept. 5. 20:19
 28/35 anonim ***** válasza:
85%

25

A néger nem szutokszó,legalábbis a nigéria, gánai ismerőseim és a néger párom szerint sem.

2021. szept. 5. 22:46
 29/35 anonim ***** válasza:
92%

néger nem szitokszó, régen ez volt a megnevezés. Csak aztán jöttek a nagy sértődések és még Agatha Christie regényét is meg kellett változtatni e-miatt ami szerintem ciki. Vagy egy egyetemnek odébb kellett tennie a Fekete sziklát, mert egyszer egy riporter az 50-es években így hívta, érted egyetlen egyszer!! és ezért ki kellett ásni egy több millió éves neves sziklát és máshova tenni mert a szikla rasszista XD

Túl van ez tolva, nem azt kell nézni, hogy néger-e hanem azt hogy először is milyen rétegből jött és melyik országból(van tahó diplomás ismerősöm paraszt családból és kulturált 8 általánossal rendelkező,de művelt családból), milyen kultúrát képvisel, milyen vallást hisz magáénak. A két világotok egyezik-e vagy naaagyon ütközik(teszem azt muszlim, ahol esküvőn tanúként 2 női tesz ki 1 férfit). Van-e szándékában magyarul megtanulni és beilleszkedni?

A diploma mögött van-e intellektus(legalábbis olyan ami neked is megfelel) vagy csak egy okoskodó pasi? és még sok más.

2021. szept. 5. 22:58
 30/35 anonim ***** válasza:
93%

„ hogy a néger egy súlyos szitokszó“

A néger nem szitokszó, egyáltalán nem pejoratív. Az angolból átemelt nigger viszont ahogy ott is, a mi nyelvünkben is sértő.

2021. szept. 6. 00:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!