Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Engednéd", hogy a gyereked...

"Engednéd", hogy a gyereked kihagyjon egy évet egyetem előtt?

Figyelt kérdés

Nyilván jogilag felnőtt, hivatalosan nem tudod megtiltani, viszont az egy év kihagyott időre kellhet a támogatásod, vagy esetleg utána, egyetem mellett kéne a támogatásod. Szóval, ha neked nem tetszik a kihagyott időre szánt terv, vagy unblock az, hogy kihagy egy évet, simán keresztül tudod húzni, ha kijelented, hogy nem támogatod anyagiakkal.

Tehát megpróbálnád-e bármilyen ok miatt "megtiltani", hogy egyetem előtt kihagyjon egy évet? Ha igen miért és mi lenne az indok, ami esetben így döntenél? Ha nem miért nem? Milyen esetben támogatnád a döntését?

2021. szept. 4. 14:04
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
84%
Dolgozik vagy tanul ez 2 opció van.
2021. szept. 5. 06:12
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem lennék ellene ha szeretne külföldre menni hátizsákos turistának, vagy valahova dolgozni fél évre. Teljesen átformálja az ember szemléletét, ha fiatalon világot láthat.

Otthoni lébecolás, online-game vagy csavargás naphosszat a városban viszont kizárt.

2021. szept. 7. 17:56
 23/27 anonim ***** válasza:
87%
Ezt az egy évet arra találták ki eredetileg nyugaton, hogy a fiatalok világot lássanak. Menjen el külföldre önkéntesnek, ott adnak ételt és szállás és utazási pénzt, így nem kell anyagilag támogatni.
2021. szept. 16. 22:21
 24/27 anonim ***** válasza:
88%

Hát ha szakmát tanul teljesen ok, nem fetisizálom az egyetemet. Pláne, ha érzi, hogy adott szakma neki jó lenne, és boldog vele, akkor hajrá. Simán lehet vele elégedett, meg még jómódú is esetleg az életben.

Vagy esetleg megnézni, hogy annak a szakmának mi a felsőfokú változata, s ha van ilyen, esetleg azt megbeszélni vele, hogy azt tanulni nincs-e kedve felsőfokon? 48 gyerektelen f

2021. okt. 15. 12:08
 25/27 NTBS ***** válasza:
Ha dolgozik vagy tanul, akkor igen. Ha csak lébecol akkor nem!
2022. szept. 28. 06:42
 26/27 anonim ***** válasza:
53%

Mondjuk a jogosítvány miatt halasztani egy evet kicsit nevetséges számomra, nyilván felnőtt oldalról nézem én már ezt. Szóval hétfőn 6-fél8ig tanfolyam, aztán ha leteszi a kreszt, vezetés kedden 4-fél 6ig és péntek 10-11.30ig.

Erre kell egy évet kihagyni?

2022. szept. 28. 13:44
 27/27 anonim ***** válasza:
Én is kihagytam, szóval igen.
2022. szept. 28. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!