"Engednéd", hogy a gyereked kihagyjon egy évet egyetem előtt?
Nyilván jogilag felnőtt, hivatalosan nem tudod megtiltani, viszont az egy év kihagyott időre kellhet a támogatásod, vagy esetleg utána, egyetem mellett kéne a támogatásod. Szóval, ha neked nem tetszik a kihagyott időre szánt terv, vagy unblock az, hogy kihagy egy évet, simán keresztül tudod húzni, ha kijelented, hogy nem támogatod anyagiakkal.
Tehát megpróbálnád-e bármilyen ok miatt "megtiltani", hogy egyetem előtt kihagyjon egy évet? Ha igen miért és mi lenne az indok, ami esetben így döntenél? Ha nem miért nem? Milyen esetben támogatnád a döntését?
#8 Épp abban a válaszban fejtettem ki példákat, amiből kiemeltél egy részletet. De leírhatom még egyszer.
Például szakmát tanul, de a szülő sürgetnék az egyetemet.
De nem is feltétlen azt mondtam, hogy abban az egy évben kell eltartani. Például maradjunk az egyszerűség kedvéért annál, hogy au pair akar lenni egy évig az adott gyerek(vagy csak simán messze akar dolgozni, úgy, hogy van szállás is). Abban az egy évben nyilván nem a szülő tartja el. De ha utána egyetem mellett nem tud annyit dolgozni, hogy teljesmértékben eltartsa magát, akkor kell a szülő. Viszont ha a szülőnek nem tetszik az egy év bármilyen munka, akár au pair, akár csak bármi más, ami messze van, vagy pusztán a kihagyott év ténye, akkor megeshet, hogy az EGY ÉV MUNKA UTÁN NEM FOGJA TÁMOGATNI A TANULÁSBAN.
Persze, hogy "engedném", de vagy tanuljon vagy dolgozzon az 1 év alatt. Lehet az egy plusz nyelvvizsga, vagy bébicsőszködés, vagy bármi ami heti több napos elfoglaltság és keretet ad a napjainak a saját érdekében.
Nagyon könnyű szétcsúszni a semmittevés ideje alatt.
Tehát ha jól értelmezem, az nem áll fenn, hogy dolgozik, de nem tetszik a munka neked, vagy tanul valamit és azzal nem értesz(akár a kihagyás, akár más miatt), akkor megpróbálod akadályozni.
Attol fugg mik a tervei. Nekem van olyan baratnom, aki vegig dolgozta azt a kihagyott egy évet, a penzt a szülők nem kertek el tole, mert most meg kell neki a koli miatt, igy siman megengednem, es el is tartanám mellé, mert ugy semmi ertelme nem lenne a munkának, ha elveszek tole mindent. Vagy egyeb dolgok, pl jogsi csinálas, kevés volt a pontja es ujra akar erettsegizni stb, igy is engednem. De van olyan baratnom is, aki csak viccből vett ki egy ev szabit, nem csinalt semmit addig, mintha nyári szunet lenne, ezt bizti nem engednem🤷🏻♀️
19l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!