Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarnak a szüleim elengedn...

Nem akarnak a szüleim elengedni felnőttként?

Figyelt kérdés

A segítségeteket szeretném kérni.

Én vagyok a legfiatalabb gyerek a családban, nagy a korkülönbség a testvéreim és köztem. Emiatt amióta az eszem tudom, hármasban éltem anyuékkal. Jelenleg 27 éves vagyok.

Megtaláltam a párom, szeretnénk külön költözni. De félek elmondani otthon.

Eddig bármit mondtam, változtattam az életemen, nem tetszett. Negatív kommenteket kaptam.

Elvárnák, hogy otthon üljek velük amíg élek, és azt gondolták, hogy így is lesz.

Lassan nyugdíjasok, és teljesen rám telepedtek. Mindenben én vagyok ugráltatva, én megyek vásárolni, postára, viszem őket, ahova mennének, bevásárolni stb. (A testévreim nem vesznek ebben részt, szerintem nem is akarnak, meg hát ugye én vagyok otthon...)

Most nincs is autójuk, mert tök kényelmes, hogy én munka után ugrálok nekik. Szeretem őket nyilván, de egyre megterhelőbb.

A párom, egyértelműen látja a helyzetet, és tudom ,hogy őt is zavarja, és azt érzi, hogy kihasználnak engem.

Adódott egy olyan lehetőség, hogy találtunk külön lakást, költöznénk, közben a munkahelyemen is felmondtam, adódott egy jobb lehetőség, ami azzal jár, hogy most nem fognak minden nap látni, és nem is tudom intézni a dolgaikat...

Nem tudom, hogy közöljem velük..

Félek, hogy nagyon kiakadnak.

(Volt olyan, hogy megbeszéltük, hogy vasárnap jövök haza a párom szüleitől, és nem értem haza vasárnap, csak hétfő reggel, és anyám sírt, egész éjjel, meg nem tudott aludni.... Totálisan nekem csinálnak lelkiismeretfurdalást, miközben rosszat nem tettem..) ilyen dolgok vannak.

Valaki tud tanácsolni valamit, hogy ezt hogy lehet kezelni?

2021. aug. 31. 12:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
73%

Ez után a sok ugráltatás után én nem szólnék, hanem szép csendesen átcuccolnék az új lakásba, és egy szép reggelen bedobnám a kulcsokat a postaládába.

Telefonszámaikat meg -időlegesen- szűrőlistára tenném.

2021. aug. 31. 12:32
 2/18 anonim ***** válasza:
99%
Ez műsor nélkül nem fog menni. Kezdd el intézni a költözést, és amikor megvan a pontos dátum, akkor mondd el nekik. Te ismered őket, nagyjából sejted, mennyi idő kell anyukádnak a változás feldolgozásához. Lesz sírás és vád is valószínűleg, de ne add meg magad. Biztos, hogy gyorsan rájönnek majd, hogy oldják meg az intézni valójukat és úgy általában az életüket nélküled. Próbálkozni viszont fognak, hátha meghátrálsz.
2021. aug. 31. 12:38
 3/18 A kérdező kommentje:
Én nem akarok senkinek sem bajt, senkit nem akarok megbántani, de ez az egész a kapcsolatom mérgezi. De őket sem akarom megbántani. Nehéz dolog. Valamiért azt érzik, hogy elveszítenek, pedig nem így lenne. Nem tudom, miért nem értik/érzik, hogy ez egy természetes dolog.
2021. aug. 31. 12:39
 4/18 A kérdező kommentje:
Még abban is biztos vagyok, hogy a munkahelyváltásból arra fognak következtetni, hogy direkt van, hogy egyáltalán ne lássanak, és hogy direkt velük akarok kicseszni...Pedig tényleg nem ez a szándék.
2021. aug. 31. 12:43
 5/18 anonim ***** válasza:
98%
Elvesztik a mindenes szolgát, önzőek nagyon.
2021. aug. 31. 12:45
 6/18 anonim ***** válasza:
95%
Nézd, a jelenlegi helyzethez képest elveszítenek, de ahogy írod, ez természetes. Lesz sírás, zsarolás, fenyegetőzés stb., de ne hagyd magad! Én nem hagynám az utolsó pillanatra azt, hogy eléjük álljak, amint tuti lesz a dolog, elmondanám és felvállalnám a konfliktust, ami ezzel jár.
2021. aug. 31. 12:46
 7/18 anonim ***** válasza:
98%
Még csak nem is nyugdíjasok, teljesen ellustultak, magatehetetlennek mutatják magukat, a szüleid vérszívók.
2021. aug. 31. 12:48
 8/18 anonim ***** válasza:
98%
A testvéreidet sem akarták hagyni elköltözni? ha ők mehettek, téged sem tarthatnak ott. Undorító, amit művelnek.
2021. aug. 31. 12:49
 9/18 A kérdező kommentje:
Én pár éves voltam, amikor a bátyám dobbantott otthonról, velem foglalkoztak. A nővérem, pedig úgy költözött el, hogy a párja is nálunk élt vele egy darabig, aztán a párjával összeveszett anya, és kipakolta, ő pedig ment vele. Évekig nem beszéltek...
2021. aug. 31. 12:50
 10/18 anonim ***** válasza:
99%
Mond el és költözz el. Tőled tudják meg, ne a barátodtól. Egy érzelmi zsaroló apától költöztem el 24 évesen. Nagyon nehéz volt és neked is az lesz, de ez a te életed. Csak félnek, hogy nem lesz kit ugráltatniuk.
2021. aug. 31. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!