Ilyen létezhet, hogy egy szülő irigy a gyereke fizetésére, vagyonára?
Írhattok más példákat is, de pl a szülő elvan egy ilyen kényelmesebb 200 körül fizető nyugdíjas (sokszor állami) állásban, ha nem is szó szerint élete első munkahelyén, de kb ahol csak kikötött egyszer, nem tűnt rossznak és ő ott meg is állt az életben. A gyereke ehhez képest piacképes szakmát választott és megy is előre az életben, huszonévesen itthon is legalább kétszer annyit keres, mint a 45-60 éves szülő, vagy még kint is él nyugaton és piacképes szakmával ott annyit keres és abból annyit tesz el, hogyha azt hazahozza Magyarországra akár 5-10 év múlva, az itt kész vagyonnak fog számítani.
Nem minden szülő örülne az ilyen gyereknek? Vagy létezhet irigység a szülő részéről anyagilag a gyereke felé?
Az irigység nem feltétlenül negatív ám. Örülök hogy van neki, en is szeretnék-ez is irigység.
Amúgy nyilván van olyan, aki örül ha a gyereke többre viszi és van olyan, aki nem örül. Alapvetően az elsobol van több.
nevelőapámat nem támogatták, egyértelműen irigy volt az apja
biztonsagi őr, portás volt világ életében
1x kért tőle apám kölcsön, amikor nem volt munkája, és necces volt már a lakashitel, meg 1x kérte kölcsön a nem használt kocsiját, egyik esetben sem segített
örömmel nézte ha valami nem jött össze, majd majdnem megpukkadt, amikor megtudta, hogy a vérrel verítékkel, hitellel indított kis kft, amit mindig megszólt elérte az 1milliárd ft bevételt
sajnos ilyen is van
#5 nem
Lölönek ez valszeg a kerekítési hiba a vagyonában...
ez a cég éves bevétele volt, de ebből lejön az áfa, meg az adók, költségek, de nyilván osztalékban ki lehet venni évente 50-60 milliót
Nekem az irigység egy negatív szó. Ha vágyok valamire, hogy de jó lenne nekem is mert neked van, szerintem nem irigység hanem vágy. Az én szemembe akkor válik irigységgé ha kikezdelek hogy neked honnan van, miből stb . És sajnos létezik családon belül. Pl a férjem nagymamája irigy az unokára mert nincsenek anyagi gondjaink. Szerintem egy normális ember örül ha a gyereke , unokája boldogul az életben. Nekem nagyon rosszul tud esni ha egy rokon irigy. Az nem érdekel ha irigy a szomszéd de mikor egy rokon…
Azt soha nem irigylik hogy mennyit dolgoztunk az adott dologért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!