Elmondjam anyáéknak?
Először is sziasztok. Azért írok ide, mert tanács kellene... A 15 éves húgom egy 20 éves pasival kavar. Azt mondta már lefeküdtek 2x. Mikor megkérdeztem h "nem védekeztetek ugye?" Akkor azt mondta h nem. Próbálom leállítani hogy ne nagyon találkozzanak, de ha kell kiugrik az ablakon. Elmondjam a szüleinknek szerintetek? Ne gyertek nekem hogy árulkodós meg sz...keverő, én tényleg csak nem tudom mit csináljak.
Köszi. 16/f
Annyira nem durva az a “14 éves korhatár” ha azt nézzük ,hogy voltak idők mikor e körül illetve után már házasodtak/ szültek.
Persze ma már más világot élünk, ami a kérdés szempontjából legalább annyit jelent ,hogy védekezzenek. Miért is nem teszik? Mi lesz ha terhes lesz?
Igen, én úgy tudtam Magyarországon is magasabb ez a korhatar.
De az tényleg igaz, hogy a régi időkben már gyerekként szültek a lányok. Sőt régen úgy is házasodtak. Vannak is még olyan elmaradott népek, népcsoportok, ahol meg ma is ez a tendencia.
Reméljük nem visszafelé megyünk az időben ebben a felfogásban.
# 11
Ja, meg sose néztem rá. Nem volt miért. Csak így tudtam más országból.
Azért az nem jellemző utolsó 12 éves kornál hamarabb nem szoktak ivarérettek lenni,tehát képtelenek szülni vagy teherbe esni,legtöbbnél 13 ig várni kell de előfordulhat közel 14 évesig.
Pont ezért van okkal 14 évben megállapítva mert akkora kétségett kizáróan bekövetkezett az ivarérettség
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!