Hogyan bizonyíthatom be anyámnak, hogy nem loptam el a pénzét?
Az a vicc, hogy valaminek a meg nem történtét sokkal nehezebb bizonyítani, mint a megtörténtét.
SZerintem mondd meg anyádnak, hogy nem loptál el semmit tőle, amit ő művel, azt rágalmazásnak hívják.
Utána ne törődj vele, akármit mond. És soha ne add meg neki csak a békesség kedvéért, mert azt fogja gondolni és mondani, hogy lám-lám mégiscsak te loptad el, csak nem ismerted el.
Egyébként én is arra tippelek, hogy csak téged akar pumpolni, nem tűnt el neki semmije.
Én is azt mondom, amint tudsz, menekülj el ebből a családi idillből, ahol rágalmaz a tulajdon anyád.
Neki kell bizonyítania! Az alap, hogy ártatlan vagy. A rendőrségen, bíróságon, mindenhol azt kell bizonyítani, ha valaki bűnös és nem azt, ha ártatlan.
Ha nem érti meg, a helyedben én meg őt vádolnám meg, hogy ellopta a cipőm/táskám/akármim, csak hogy érzékelje, milyen bután gondolkodik.
#10-es vagyok
Azt még hozzátenném, hogy ha engedsz neki, akkor mindig engedned kell majd. Ez kb. olyan, mint a gyerekeknél, ha egyszer engeded neki a "rosszat", akkor utána (legtöbbször) nagyon nehéz "visszaszoktatni" a jóra. Ha egyszer beadod a derekad, akkor mindenért nagyon rád fog szállni, és nem tudod soha semmiben bebizonyítani az igazadat.
Ez akkor a legrosszabb, ha anyád is jól tudja, hogy nem te loptad el a pénzt - már ha volt egyáltalán az a pénz -, mert akkor te vagy a feszkólevezető bokszzsákja, és csak arra használ, hogy a frusztrációit kiélje rajtad.
Így vagy úgy, de sztem dobbantsd minél hamarabb. Ha pedig a tesóid miatt aggódsz, és nem akarod anyáddal ott hagyni őket: sajnos ez egy ilyen helyzet, de még mindig jobb ha külön vagy és úgy segíted a tesóidat, mintha mindhárman belerokkantok anyád hülyeségeibe és senki nem tud segíteni a másiknak.
(Nálunk hasonló volt a helyzet, anyám kicsit kattos, 5 évvel idősebb nővérem dobbantott először, Amerikából segít(ett) minket anyagilag is, és lelkiekben is sokat támogatott minket, tartotta bennünk a lelket, aztán 2 évvel idősebb bátyám, majd végül én... szépen mind kirepültünk a családi fészekből és békesség van így, hogy nincs napi konfliktus. Sőt, békesség és szeretet van köztünk!)
Ha ott laksz, a rezsibe be kell szállnod.
Viszont ha tényleg hiányzik anyádnak 20 ezer forintja, vedd elő a húgaidat.
Pénzedre, kártyádra vigyázz, nehogy míg alszol, vásároljanak vele.
Vagy anyád szenilis, vagy az egyik húgod lop.
Volt valami előzménye, hogy téged rágalmaz, hogy a lányokat nem, de téged igen?
27: Csitulj már... Szinte minden ilyesmi kérdés alatt ott a "be kell szállni a rezsibe", ráadásul az esetek 99.9%-ában ALAPTALANUL! Olvassátok már el rendesen a kérdést, mert rohadt unalmas ez a papolás...
Kérdező: Ne hagyd hogy anyád bűnbakká tegyen. Egy fontos kérdés: csak akkor "lopsz", ha épp mindenki otthon van, vagy egészen véletlenszerű időpontokban tűnnek el dolgok és vesz elő téged mint elsőszámú és egyetlen bűnöst? Akárhogy is, undorító hogy mennyire kivételezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!