Tinik, titeket zavar ha a szüleid sokat politizálnak otthon?
Nálunk mindennapos a politikáról szóló beszélgetés otthon, ami engem egy idő után idegesít. Bár nagyjából egyetértek a nézeteikkel, mégsem szeretem hallgatni ahogy arról beszélnek hogy a különböző pártok hogyan próbálják különböző aljasságokkal aláásni egymást, utána meg szörnyülködve és hitetlenkedve sopánkodnak, hogy hogy lehetnek ennyire romlott emberek a világon és milyen szörnyűek az emberek. Egy idő után ők is szidják valamelyik felet, amit én nem szívesen hallgatok.
Tinik, nektek is szokott lenni ilyen? Titeket zavar?
Egész kiskoromban hallgatnom kellett a vasárnapi ebédnél ahogy a papám és a nagybátyám felesége ölik egymást. Konzervatív vs liberalista. Kb 10 éven keresztül ez ment, igazából a nő hergelte a papámat mindig direkt vad kijelentésekkel. Végül elég sok betegsége lett, és az orvos szerint az idegesség sokat dobott azon, hogy romoljon az állapota.
Szóval tökéletesen megértem, bár már jópár éve nem kellett vitákat hallgatnom, elég mélyen beivódott a családi ebédekről az, hogy csak az ordítás ment ott. Nálunk a legtöbb családtag szépen eltűnt az asztaltól kaja után. Én általában otthagytam őket, majd visszamentem indulás előtt. Leállítani ezeket az embereket úgysem lehet.
Megértelek, kérdező. Rég nem vagyok már tini, de konkrétam a parttalan politizálás volt az egyik oka, hogy ritkítottam a kapcsolattartást a szüleimmel. Nem bírnak másról beszélni, teljesen belelovallják magukat, és elvárják, hogy én is beálljak velük hisztérikusan keseregni, puffogni, jajveszékelni olyan dolgok miatt, amire semmi ráhatásunk nincs. Nekem ennél van jobb szabadidős elfoglaltságom.
Kitartás, és próbálj kitérni előlük ilyenkor.
Nem vagyok már tini, de szerintem egy kicsit hasznos, ha legalább tudod, hogy otthon mik a nézetek, mert időközben neked is kialakul a sajátod, ami fontos.
Az sosem baj, ha több véleményt hallasz, de ha sok belőlük, akkor szólj nekik vagy mond el nekik Te is a véleményed.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!