Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Belenézett az e-mailjeimbe és...

Belenézett az e-mailjeimbe és még ő van felháborodva? Miért kell ezeken úgy kiakadnia?18

Figyelt kérdés

Amikor kimentem mosdóba az asztalon hagytam a laptopot felkapcsolt állapotban. Anyám meg gondolt egyet, hogy ő "leellenőrzi", hogy tényleg megírtam-e az e-mait az egyik tanáromnak, mert van valami sulis dolog, amit el kéne intéznem minél hamarabb.(A felismerhetőség végett nem fejtem ki mi az, de egyébként nem iskolaváltás vagy ilyesmi. Légyszi, ne is találgassatok, hogy miről van szó.) Viszont ez a minél hamarabbi elintézni való dolog számomra nem annyira sürgős, senki más életet nem befolyásolja, így úgy éreztem, hogy csak pár nap múlva írok a tanárnak. Anya meg ugye belenézett az e-mailjeimbe és látta, hogy nem írtam, plusz látott olyan e-mailt, amiből kiderült, hogy fent vagyok egy társkereső oldalon.

És ő elkezdett velem veszekedni, hogy hogy lehetek akkora idióta, hogy nem írok a tanárnak, bezzeg társkeresőzni van időm...

Normális, hogy nézegeti az üzeneteimet és még szóvá is teszi a látottakat?

2021. aug. 18. 09:45
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
84%

A hétből már csak ma meg holnap van. Ha tudod, hogy anyudat érdekli a téma, nem rohadt mindegy, hogy ma írod meg a mailt vagy holnap?

Főleg, hogy a kérdés alapján simán azt hazudtad anyudnak, hogy persze, megcsináltad, különben nem jutna eszébe ellenőrizni. Ez a gond, hogy simán a képébe hazudsz; nem a társkereső, egyszerűen csak neked támadt az első dologgal, amit érvként fel tudott használni ellened.

A kérdésre válaszolva, nem normális, hogy belenéz a levelezésedbe, de nyilván úgy érezte, okkal aggódik (és mint látszik, igaza volt), egyikőtök hozzáállása se normális.

2021. aug. 18. 11:43
 22/48 anonim ***** válasza:
71%
Emberek nem minegy mi volt az az email??? Tök midegy mert a probléma ugyan úgy fent áll. Anyuka kérdezés nélkül a felnőtt gyereke emailjait olvasgatja ami nem a legjobb dolog.
2021. aug. 18. 11:45
 23/48 A kérdező kommentje:

#20 Engem nem feltétlen lehet felismerni úgy első körben, de azt, hogy hova járok, azt valószínűleg igen, akár még azt is, hogy konkrétan melyik osztályba. Az meg bőven több infó, mint amit itt meg akarok osztani.

#21 Kedden történt a vita. Én hétfőn hazajöttem, felmerült ez az elintéznivaló, én mondtam, hogy aznap(hétfőn) még nem, de a hét folyamán fogok írni. De soha egy szóval nem mondtam, hogy megírtam. Anya meg tegnap délután nézte meg az üzenetet. De én meg nem mondtam, hogy melyik nap írom meg, csak azt, hogy a héten, de nem hétfőn. Ha kedden nem írtam meg, attól még megírhatom ma, vagy holnap, vagy pénteken is.

2021. aug. 18. 11:51
 24/48 anonim ***** válasza:
36%
18 vagy, ennyire nem szólhat bele az életedbe.
2021. aug. 18. 11:53
 25/48 anonim ***** válasza:
27%
Ha felnőtt lenne tisztában lenne a határidők be tartásával. Ő nem felnőtt ,nem attól felnőtt valaki ,hogy betölti a 18-at ,hanem akkor lesz felnőtt ha felelősséget vállal. Ha most nem tudom hány évesen nem tud felelősséget vállalni azzal ,hogy élintézzen valamit ami állítólag sürgős,akkor ne játssza már a nagy lányt/fiút. Persze nem jogos ,hogy belenézzet. Mint ahogy az sem normális ,hogy te hazudtál neki , ha megmondtad volna hogy még nem írtad meg ,de a mai nap folyamán elintézzed akkor nem nézet volna bele, nem bízik benned ezek szerint jogosan. És addig amíg csak találgatni lehet ,hogy mivel kapcsolatos addig én neki adok igazat. Mert bármire lehet gondolni. Lehet hogy pont érettségire való jelentkezés aminek határideje van.
2021. aug. 18. 11:56
 26/48 anonim ***** válasza:
81%
Alap dolog hogy más telefonjához nem nyúlunk...
2021. aug. 18. 12:11
 27/48 A kérdező kommentje:

#25 De nem hazudtam neki, mert nem mondtam, hogy megírtam az e-mailt. Azt is írtam, hogy a sürgőst úgy kell érteni, hogy elvileg az, de ha most írok akkor is leghamarabb szeptemberben tudok ténylegesen intézkedni. Ha jövőhéten írok akkor is. Ha az évnyitó napján személyesen keresem meg az illetékest, akkor is ugyan az a forgatókönyv, annyi különbséggel, hogy nem az első napon kell bemennem xy irodába/szertárba, hanem a másodikon. Saját érdekem, hogy ne húzzam az időt, de ha már tudom, hogy szeptemberig úgyse lesz belőle semmi, akkor nem kezdek el kapkodni most rögtön és azonnal.

Ha az érettségimről van szó, azt simán megírtam volna, mert abból nem leszek felismerhető. Egyébként őszi időszakra szeptember 5 határidő, nálunk személyesen szokás ezt intézni, emiatt fixen nem irkálnék. A tavaszira meg februárba van a határidő. Meg egyébként ha érettségiről lenne szó a kérdésbe, amit mondjuk mondjuk ősszel szeretnék, csak hogy benne legyen a sürget a határidő dolog, akkor nem tegnapelőtt délután merül fel bennem, hogy hmm jelezni kéne....

Persze, lehet bármire gondolni, de nem olyasmiről van szó, amit szégyenlek, hanem olyasmiről, amit ha leírok ki lehet találni, hogy hova járok esetleg melyik osztályba. Konkrét határidő meg nincs egyébként, csak ne nagyon halogassam, mert magamat szívatom meg vele...

2021. aug. 18. 12:16
 28/48 anonim ***** válasza:
12%
Ahan szóval olyan különleges suliba jársz ,hogy csak nálatok van ilyen.
2021. aug. 18. 12:26
 29/48 A kérdező kommentje:

#28 Nem, csak ritka ahol van, lehet, hogy máshol valami máshogy megy, stb. Ha meg használja ismerősom az oldalt, akkor lehet megismer. Ennyi.

Akadjunk már le arról, hogy mi lehet az e-mail tárgya pontosan Lényegtelen. Elég róla annyi infó a kérdés szempontjából, hogy nem szoros határidős dolog, nem pótvizsga, nem érettségi, nem osztályozóvizsga, és nem is valami gázos dolog.

2021. aug. 18. 12:31
 30/48 anonim ***** válasza:
30%

Nem, nem nézegetjük más email-jét, ugyanis:

[link]

Ezt függetlenül attól, ki a nagyobb hülye.

2021. aug. 18. 14:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!