Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más is küzd hasonló problémával?

Más is küzd hasonló problémával?

Figyelt kérdés

Halmozottan hátrányos helyzetű családból törtem ki, és lettem több diplomás. Nem "szegények, de jó emberek" voltunk, hanem csak szegények, és az anyám súlyos mentális beteg. Sok sérülést okozott, de terápiával a nagyját feldolgoztam.

Tudom, hogy miért lett olyan, amilyen, haladok a megbocsátás útján, amit fontosnak tartok a saját gyógyulásom okán is. Nem akarom vele teljesen megszakítani a kapcsolatot, de a kapcsolattartás egy kínlódás.

Meghúztam a határaim, nem hagyom, hogy bántson, ezzel nincs gond, de nagyon nehéz hozzá kapcsolódnom.

Sokat mesél a beteg kapcsolatáról, néha követhetetlen is az észjárása, nem tudok rá érdemben reagálni. Ettől rosszul érzem magam. Neki talán elég, ha csak hallgatom, de nekem ez az egyoldalú kommunikáció szokatlan. Fenntartható ez anya-gyerek kapcsolatban? Van más is így, hogy nem igazán tud érdekes, jó hangulatú beszélgetést folytatni a szülőjével, de próbálkozik?

2021. aug. 13. 13:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát legyenek mások is körülötted, akik fontosak, szerintem. Az én anyám egy csendes őrült, és amikor túl közel kerülök hozzá, akkor emlékeztetnem kell rá magam, hogy nem szabad komolyan belegondolni magamat abba, amiket mond, mert az "démoni" őrület. Azért távolról igyekszem vigyázni rá, meg beszélgetünk is valamennyit. Neked meg gratulálok ahhoz, amit eddig véghez vittél!
2021. aug. 13. 14:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
#2 vagyok: nem mindenre van megoldás, néha el kell engedni, távolodni.
2021. aug. 13. 14:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is pocsék gyerekkorom volt. Nem biztos, hogy rossz az egyirányú kommunikáció. Én pl. email útján tartom velük a kapcsoaltot.

Figyelj, a lényeg, hogy tartod vele a kapcsolatot. Ha bármi történik vele, akkor tudni fogsz róla, s tudsz majd segíteni, neki, ha kell. Tudod, hogy mentálisan beteg. Légy türelmes vele szemben. Ha úgyérzed, hogy nagyon terhes az, ha nagyon közel van hozzád, akkor lépj vissza egy picit, de ne hagyd el, ne szakítsd meg vele a kapcsolatot.

2021. aug. 13. 15:40
 4/7 anonim ***** válasza:
33%
Mentális beteg, ergo nem tehet róla. Nem gonosz, nem szemét, beteg. Mit kell megbocsátani egy betegségen???
2021. aug. 13. 19:33
 5/7 A kérdező kommentje:
Pl, hogy eszébe se volt kezeltetni magát? Ha fáj valamim, orvoshoz megyek, nem? 30 évig több gyereket kitenni a kirohanásainak sok egyéb mellett, az az ő felelőssége. Az alkoholizmus is betegség, attól még van felelősségük, hogy gyógyuljanak.
2021. aug. 13. 19:40
 6/7 anonim ***** válasza:
46%
Sokan nem akarnak dokihoz menni pláne ilyesmivel.
2021. aug. 14. 01:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, de erről egy kisgyerek vajmi keveset tehet, mégis ő szenvedi meg.
2021. aug. 14. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!