Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Fejhallgató Féloldalra túltolj...

Fejhallgató Féloldalra túltolja a basszust...Többi az alábbiakban. :) Hasonló problémával találkoztatok már ?

Figyelt kérdés

Adott egy Trust GXT 363 Hawk 7.1 (inkább belinkelem) [link] ...Szóval ez.

Sztori : Ez már a második példányom ebből a cuccból, nincs az a pénz amiért lecserélném, kedvenc fejhallgatómmá vált, pedig elég érzékeny vagyok a fejhallgatók minőségére (ergó nekem sosem elég jó egyik sem) DE..de az előzővel is ugyan az volt a baj, mint ami ezzel, fél évig hibátlanul működik, vigyázva, féltve, szeretve van, aztán egyszer csak, előjel nélkül jobb oldali basszus problémák. Mintha túlnyomná a basszust, erőteljes zörejjé válik, tartva a zenét persze, Kicsit olyan érzésre, mint egy 20 éves kockahangfal k*rva erős basszussal, rohadt hangosan. :D

Az előző sorsa egy visszaküldés volt a "feladónak", amiből az lett, hogy a terméket nem, hanem az árát küldték vissza gyártási hibára vonatkozva.

Ez rendben, bár jobban örültem volna, ha egy másik eszközzel fogadnak a pénz helyet....És nem a felesleges köröket futni.

-Vissza adtuk az árát hogy azt a pénzt újra elköltsd nálunk ugyan arra.

Kábel :

Burkolás nincs felszakadva

Törést nem találtam (kerestem pedig)

(néhány helyen még azt a merevségét is tartja amit a dobozában vett fel)

Fejhallgató:

Burkolata hibátlan, semmi törés vagy karc nincs a műanyagon

Van egy macskám az egyszer-kétszer lepofozta az asztalról, de azt kizárnám problémának, - azóta kizártam Cirmit a szobából :D ; - több mint 1 hónapja történt.

Szoftverek frissítve mint mindig.

Jelenlegi helyzet, eddig tökéletes volt, fél órája 2x találkoztam a problémával, ez idővel sűrűbben fog megtörténni.

Esetleg valaki járt-e így ezzel az eszközzel, vagy más márkával ? Kinél mi hozta ki ezt a hibát ? Van-e valakinek hasonló története, ki hogyan oldotta meg az ilyen/vagy ehhez hasonló problémát ?

Ui.: Amúgy bátran ajánlóm mindenkinek, gaminghez pláne, zenéhez szintúgy, nem mondom hogy nincs ennél jobb de ár/érték arányban túlszárnyalja a társait.

uix2.: Egy ismerősmnek 4+ éve működik tökéletesen, probléma nélkül.

#fejhallgató #basszus #Trust GXT 363
2021. ápr. 21. 03:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Eddig olvastam "pedig elég érzékeny vagyok a fejhallgatók minőségére".

Nos a Trust minden csak nem minőségi cuccok gyártója. Ami nekem Trust volt, az 1 évnél tovább nem bírta.

Szóval ha annyira kifinomult white füled lenne, akkor nem egy alsó középkategóriás 15-20 ezer forintos USB-s fejhallgatót vennél.

Egy minőségi füles ott kezdődik hogy nem USB-s, hanem jack csatlakozós. És nem virtuális 7.1-et használ.

2021. ápr. 21. 04:45
 2/5 A kérdező kommentje:

Bocsi, lehet le kellett volna írnom hogy tinnitus miatt vagyok rájuk érzékeny. Sok fülesen mentem már át, volt pár drágább, de anyagiak miatt azokkal nem nagyon tudtam "kísérletezni". Eddig ezzel a fülessel volt a legjobb élményem, mert a morajlást amit hallok össze tudom kötni a basszusnak a vibrációjával, de arra is figyelnem kell hogy ne legyen túl hangos különben elég erősen szédülök.

Elnézést kérek ha félreérthető voltam. :)

2021. ápr. 21. 05:41
 3/5 anonim ***** válasza:

10-15 éve használok egy Sony mdr7506 fejhallgatót. Kicsit kopott már, de még mindig ugyanolyan jól szól. Olyan 30 ezer forint lehetett, elég olcsó fejhallgató. Én azt hittem lespórolom, de sikerült a minőségi fejhallgatók alját elcsípni. Egy normális fejhallgató nagyon strapabíró, évtizedeket is kibír. A feleségemnek DT 990 Prot vettem, az is már lassan kibír annyit.

Az elmondásod alapján ez nem egy jó fejhallgató, de a trust termékek alapból borzalmasak. Amelyik fejhallgató 7.1-el hirdeti magát, a önmagában rossz. Az ára is problémás, mert ha figyelembe vesszük, hogy tartozik hozzá egy mikrofon, karácsonyfadísz, esetleg még marketingre is többet költöttek, akkor vajon mennyit ér benne lényeg?

Ezek nem hangtechikai cégek, jellemzően nevesebb gyártók termékeivel szerződnek le, és terveznek át létező termékeket. Például a Kingston Cloud2 egy Takstar klón, de az Omnitronic SHP-600 is ugyanazt a modellt gyártja, csak míg egy cloud2 30-40 ezer, egy shp600 10-15 ezer forint. Ennek a trust fejhallgatónak a valódi értéke 3-5 ezer forint lehet. Csak még belezsúfoltak rengeteg mindent a fejhallgatóba. Márpedig minél több minden van egy termékben, annál könnyebben tönkremegy. Műanyag váz, műanyag párna, ez nem tűnik minőségi terméknek, de meg is lepődtem volna.

2021. ápr. 21. 07:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, nekem eddig pozitív tapasztalatim voltak ezzel a fejhallgatóval, legalábbis a problémától eltekintve nekem mindenben megfelel, főleg hogy a bass vibration elég sokat segít nekem. :) Tényleg csak azt szeretném megtudni, hogy mit rontok el, vagy mitől alakulhat ki, ez az erős túlnyomó basszus. Váltani nem szeretnék, mert akkor kezdhetem előröl a keresést egy számomra megfelelő fejhallgató iránt. :c
2021. ápr. 21. 07:30
 5/5 anonim ***** válasza:

A kábel digitális jelet szállít, hiszen USB-s, tehát hiába keresed a törést rajta. Ha megtörik, akkor nem a hang torzul, hanem teljesen elmegy. A benne található hangkártyát a szoftver szabályozza, hogyha nem állítottál át semmit, akkor vagy a fejhallgató pántjában futó analóg kábelek, vagy a hangszórók sérültek. Bár mivel csak a basszus szól furán, ezért valószínűleg az egyik hangszóró ment tropára. A tervezéstől függően lehet egy tisztítás segíthet, de ilyen olcsó fejhallgatónál nem hiszem.

Ha az üzlet megerősítette a gyártási hibát, akkor nincs miről beszélni. Mivel kétszer egymás után előjött nálad, ezért ez egy súlyos tervezési hiba, akkor nem te vagy a szerencsétlen, hanem ilyen rossz minőségű a fejhallgató.

Mivel usbs fejhallgató, ezért hangkártya, így a dac, cad és erősítő is van benne, hiszen a digitális jelet valahogy át kell alakítani analógra és vissza. Szóval kapsz mikrofont, hangkártyát, erősítőt, fejhallgatót, szoftvert 12-20 ezerért. Az a baj, hogy külön-külön sem lehet ennyi pénzért normális hangkártyát, mikrofont, fejhallgatót stb találni, nemhogy egyben. Plusz még prémium csicsákat is kapsz, harisnyázott kábeleket, ledvilágítást. Csak a lényeget spórolták ki: a hangszórók minőségét. Bár ez a műanyag szerkezet és párna se bírná sokáig, ezek ilyen eldobható fejhallgatók.

Gondolom a "bass vibration" a 7.1-hez hasonló marketingfogás, EQ szoftverrel minden normális fejhallgató basszusát fel lehet erősíteni annyira, hogy megsüketülj.

2021. ápr. 21. 09:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!