Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért jelent meg az American...

Miért jelent meg az American Megatrends-kép indításkor?

Figyelt kérdés

Tegnap bekapcsoltam a gépemet, és a szokásos elindulás helyett az AMIBIOS indult, fel is ugrott a pulzusom 220-ra. Minden eszközt felismert a gép, és F1 lenyomása után az UEFI-be bootolás után ne mentse & kilépésre nyomva normálisan bebootolt a Windows. Ma reggel ez ismételten megtörtént. Miért?

A gépem 5 éve lett építve, és a tegnapi esetig soha nem volt még ilyen probléma.

A problémáról mellékelek egy képet, amin látható, hogy minden rendben felismerve van (illetve az esetleg kérdésként felmerülő PC-komponenseket is láthatjuk).

Ezt mi idézheti elő?

a kép:

[link]

febr. 10. 16:22
 1/4 A kérdező kommentje:
Közben kiolultam az internetről, hogy jelen lehet a CMOS-elem lemerülése, mint a hiba lehetséges előidézője. Validálja a felvetést, hogy az UEFI-be való bootoláskor a dátum nullázva van 2020/01/01-re. Erre rácáfol, hogy a Windows-ba bootolás után helyesen jelenik meg az idő.
febr. 10. 16:42
 2/4 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"Erre rácáfol, hogy a Windows-ba bootolás után helyesen jelenik meg az idő."

Addigra a windows szinkronizálja az időt, és visszaáll a rend (próbáld kihúzott internettel indítani a gépet). Tehát az elem hiba továbbra is valós indok.

febr. 10. 17:11
 3/4 A kérdező kommentje:

2!

Pont erre gondoltam, s rápróbálást követően bebizonyosodott ennek reálissága. Akkor elemcsere.

Köszi!

febr. 10. 17:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Cserélve, a probléma megszűnt!
febr. 12. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!