Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám mindig idegesen jön...

Anyám mindig idegesen jön haza a munkahelyéről, és velem ordít itthon. Hogyan lehetne megakadályozni?

Figyelt kérdés

Régebben jobb állása volt, de munkát kellett váltania. Elmondása szerint tényleg egy rossz hely lehet, de már elegem van, hogy velem kell ordibálnia itthon, mintha én tehetnék róla. Fáradtan jön haza mindig, nagyon lelassul a gondolkodása (és alapból nem a legélesebb kés a fiókban, egyértelműen látszik, hogy beszédértési zavar van neki). Nehezen érti meg ilyenkor még az egyszerűbb mondatokat is. Egy igen/nem kérdés kifog rajta, elkezd valami másról beszélni, aminek egyáltalán nincs köze a kérdéshez, vagy ordít.

Próbálok jó viszonyba lenni vele, de az a munkahely egy parasztul viselkedő boszorkányt csinált belőle.

2021. aug. 12. 17:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, lehet a munka miatt. Nem kell egyből agydaganatra gondolni.

Ha stresszes napom volt a munkahelyen, sokszor én is csak nézek ki a fejemből, ha hozzám beszélnek a gyerekeim. Eljut, de van, hogy kimondom, ami a kérdés után még eszembe jut, majd egy perccel később válaszolok.

Pl. Boltban vagyunk:

Gyerek: Anya, elmegyünk este biciklizni?

Én: Nézd, de szép dinnye. Felet, vagy negyedet vegyünk? Persze, biciklizhetünk vacsi után. :)

2021. aug. 12. 18:09
 12/15 anonim ***** válasza:
88%
Mondjuk ne cseszegesd, és ne arra kelljen hazamennie hogy kupleráj van, még mosogatni, mosni, főzni, egyebet is csinálni kéne hullafáradtan...
2021. aug. 12. 18:22
 13/15 anonim ***** válasza:
66%
Kerüld el mikor hazaer, meg ne adj okot amibe beleköthet.
2021. aug. 13. 02:49
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is az a legjobb ötlet, hogy amikor nyugodt, akkor ülj le vele beszélni. És csináljatok egy ilyen napirendet, hogy anya hazaér, akkor tényleg kapjon még 20-30 percet, amíg senki, de tényleg senki nem szól hozzá. Nem tudom hány éves vagy, de remélem segítesz otthon, amikor te nem vagy mondjuk suliban.

Vegyél neki ilyen nyugtató teát ilyenkorra. Mire hazaér, csináld meg neki, és vagya személyesen add oda neki, vagy csak hagyd a konyhapulton, egy aranyos kis cetlivel.

Ha ez sem használ, akkor itt már anyukádnak kell kitalálni valamit, mert ez úgy már nem normális.

2021. aug. 13. 06:33
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk napi 8 óra koncentrációt igénylő meló + 2x1,5 óra BKV után nekem is problémát jelentett az egyszerű mondatok megértése is.

Szóval jó lenne, ha kicsit megértőbb lennél, mert anyud hulla fáradt, és nyilvánvalóan nem jókedvéből melózik ott, ahol, hanem hogy pl eltartson és legyen mit enni.

2021. aug. 13. 08:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!